Neler Yeni

ramlerle alakalı bilmediğim şeyler

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
1 benim sistemimdek ramin cl değerini tam bilmiyorum nedir sizce internette cl17 yazıyor biosta cl15 yazıyor ramin üstünde 11 yazıyor sizce cl kaç ram marka :samsung
2 rami çift kanal kullanmanın faydaları nelerdir kullanmasak sorun yaratırmı
3 rami tek kanal kullansak nolur

Kyuten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Shimazu
Eğer 16 gb ramin varsa 8+8 kullanmanı öneririm. RAM'ler daha rahat çalışıyorlar. Tek kanaldan 16gb yönetmekle iki kanalın bant genişliği v.s ile yönetmek çok daha performanslı olacaktır. CL değerleri gecikme değerleri diye biliyorum. Ne kadar düşük o kadar iyi. Tavsiyem çift kanal kullan. CL değerlerin 15 ise normaldir, sıkıntı yok yani. Ayrıca RAM'in tam adını yazman gerek. Samsung marka deyip geçersen hangi RAM olduğunu anlaşılmaz. (Not: Bildiğim kadarıyla Samsung'un RAM'leri ya diz üstü için ya da ddr3. Senin RAM'lerin DDR3 mü, DDR4 mü?)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer 16 gb ramin varsa 8+8 kullanmanı öneririm. RAM'ler daha rahat çalışıyorlar. Tek kanaldan 16gb yönetmekle iki kanalın bant genişliği v.s ile yönetmek çok daha performanslı olacaktır. CL değerleri gecikme değerleri diye biliyorum. Ne kadar düşük o kadar iyi. Tavsiyem çift kanal kullan. CL değerlerin 15 ise normaldir, sıkıntı yok yani. Ayrıca RAM'in tam adını yazman gerek. Samsung marka deyip geçersen hangi RAM olduğunu anlaşılmaz. (Not: Bildiğim kadarıyla Samsung'un RAM'leri ya diz üstü için ya da ddr3. Senin RAM'lerin DDR3 mü, DDR4 mü?)
ddr4 ben hazır sistem aldığında onunla beraber geldi

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
Ramin çipinden bahsetmiştir Ramlerin çipleri var Samsung a die b die gibi

Top Bottom