Lolcü Buse
80+ Bronze
youtube atsan ne olur ?Ama küfür olacak gibi arkadaş mal dediğim gibi sadece küfür eder
veya bana özelden atsan merak ettim .d
youtube atsan ne olur ?Ama küfür olacak gibi arkadaş mal dediğim gibi sadece küfür eder
Sorun şu tel götürmuyorum ve +18e girebilir xDyoutube atsan ne olur ?
veya bana özelden atsan merak ettim .d
Eski freestyle videolarında bulunan punchları ezberle birazını değiştirip söyle .dAma küfür olacak gibi arkadaş mal dediğim gibi sadece küfür eder
Teşekkürler freestyle kapisma var yarin söz önerir misiniz
Evet öyle yapcamEski freestyle videolarında bulunan punchları ezberle birazını değiştirip söyle .d
Rhyme kafiyeler, anlamlı kelimeler olmak zorunda değil uyumu sadece Rhyme da sağlamaz ama bazı kişiler sadece Rhyme’larıyla bile yetebilir...Çoğunu biliyorum ama ozetler misiniz rhyme fliw gibi onları ozetler
TesekkurlerRhyme kafiyeler, anlamlı kelimeler olmak zorunda değil uyumu sadece Rhyme da sağlamaz ama bazı kişiler sadece Rhyme’larıyla bile yetebilir...
videoya çekip foruma atsan efso alor aga
kimin umrunda iyi olmasıArklar yatiyom sahurda hazırlık yapcam punchlar küfürsüz olcak zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tesekkurler
Mesaj otomatik birleştirildi:
Beat falanda olmaz kötü olur yani
Yanikimin umrunda iyi olması
E AT O ZAMAN be knks sanki ne olacak
Atmaya calisirimE AT O ZAMAN be knks sanki ne olacak
sonra silersin zatenAtmaya calisirim
Flex doğru değilBAR: Rap’de söz yazarken veya söylerken bir ölçüdür. Bir Bar bir satıra eşit gelir. Bir dörtlük 4 bardan oluşur. Yani 16 Bar müzik dendiği zaman dört dörtlük (4/4) bir parça olduğu anlamını çıkarabiliriz.
LİRİK: Lirik Beat’le beraber en önemli unsurlardan biridir. Şarkının sözlerinin coşkun ve içten bir dille yazılmasının genel adıdır. Latince Lyricus, Yunanca Lyricos, Fransızca Lyrique kelimelerinden türemiştir. Sözlük anlamı ise; coşkun, ilhamla dolu demektir.
BEAT: Her bir rap şarkısının temeli (alt yapısı), şarkının ritmidir. Beat Rap şarkının müziği olarak geçiyor ama aynı zamanda Rapçi’yi nasıl Rap yapılacağı konusunda yani hız, ses ve teknik olarak yönlendiriyor. Aslında Beat, Rap müziğe ruhunu veren unsurdur.
DİSS: Birisini tabiri caizse ezmek için yapılan Rap müzik türüdür. “Diss to …” şeklinde görürüz. Laf sokmak, laf atmak anlamına gelir. Küfürlü yazılır ama küfürsüz yazıp da ağır konuşan genelde daha üstündür. İngilizce “Dissrespect” kelimesinden gelir. Dis şeklinde okunur.
FREESTYLE: MC’lerin ön hazırlığı olmadan, o anda doğaçlama yaparak ruh hallerine göre söyledikleri kafiye düzenli ritmik sözlerdir. Freestyle’ın kelime anlamı serbest stil yada özgür stildir. Bu işi yapan MC’lere FreeStyler denir. Ülkemizde Freestyle King 1-2-3 veya DEVRAP Freestyle gibi büyük Freestyle yarışmaları organize edilmiştir. Firisıtayl olarak okunur.
PUNCH: Genelde disslerin veya freestyle’ın içinde yer alıp bitirici etkisi olan sözlerdir. Freestyle yarışmalarında, dinleyenlerden “ooo” sesini duyduğumuzda veya güldüklerinde anlarız ki Punch atılmıştır. Panç şeklinde okunur. Parçada Punch’ın bulunduğu bara ise Punchline denir. O da pançlayn olarak okunur.
RHYME: Kafiye düzenidir. Uyak anlamları taşır, Rap’te sıkça zikredilen bir kelimedir. Raym olarak okunur.
FLEX: Rap’in hızlı okunan türüdür. Türkiye’de Tankurt Manas, Şehinşah, Ceza vb. Yurtdışında Busta Rhymes, Twista, Tech N9ne, Twisted İnsane, Eminem gibi kişilerin uzman oldukları türdür. Fileks şeklinde okunur.
FLOW: Flow şarkıda akıcılık ve rtim tutabilmektir. Flow, ritme uygunluk, ölçü, vurguların doğruluğu ve kelimelerin anlaşılırlığı belirler. Ayrıca “hız” da günümüzde Flow’a göre değişebilir olması oldukça önemlidir. Zira iyi bir MC zorlu dizeleri ard arda ve aralıksız söyleyebilir. Fılov olarak okunur.
Alıntıdır.