LastShot
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,290
- İsim
- Berk Esenli
Merhaba arkadaşlar artık bazı raporlarım asla çözülmüyor; hiçbir bildirim gelmiyor, aynısını ben yapınca direkt yanlış bilgilendirmeden uyarıyı yiyordum. Ben kendimin uyarı yemesine hiçbir şey demiyorum. Hatırlıyorum daha ilk foruma girdiğim zamanlarda (geçen sene bu zamanlar) 1-2 kere uyarı yemiştim, iyi ki de yemişim böylece daha fazla bilgi edindim bu forumdan. Fakat arkadaş bir konuda tam olarak şunu yazmış ve yanlış bilgilendirme falan yemiyor cidden çok saçma bu;
"Belleklerin çalıştığı profiller vardır. İki belleği taktığınızda bellekler aynı profilde çalışmaya başlar. MHz ve CL değerinin farklı olması uyumsuzluğa sebep değil."
Arkadaş kısaca diyor ki cl mhz değerleri farklı olsa da ramler uyumlu çalışır. Bu tamamen yanlış bir bilgilendirme, bu şekilde kullanılırsa ramler; sürekli pcde sıkıntılar çıkar, durup dururken kapanır, mavi ekran verir. Fakat arkadaş bunu yazdığı için asla ama asla uyarı yemiyor.
Bu arkadaşın yazdığı mesaj da buyrun bu konuda
7. sayfada görebilirsiniz yazdığı bu yazıyı.
Sonuç olarak eskiden yanlış bilgilendirmeden direkt uyarıyı yerdik ve bu iyi bir şey bana kalırsa. Ya ben pc konusunda cahilim ve bu arkadaşın dediği şey mantıklı ama ben anlayamıyorum. Ya da çifte standart var?
Konuyu RAM kategorisine açmamın nedeni de cidden arkadaşın yazdığı yazı doğru mudur değil midir size sormak ve yanlış ise neden uyarı verilmediğini bilmek.
Teşekkürler.
"Belleklerin çalıştığı profiller vardır. İki belleği taktığınızda bellekler aynı profilde çalışmaya başlar. MHz ve CL değerinin farklı olması uyumsuzluğa sebep değil."
Arkadaş kısaca diyor ki cl mhz değerleri farklı olsa da ramler uyumlu çalışır. Bu tamamen yanlış bir bilgilendirme, bu şekilde kullanılırsa ramler; sürekli pcde sıkıntılar çıkar, durup dururken kapanır, mavi ekran verir. Fakat arkadaş bunu yazdığı için asla ama asla uyarı yemiyor.
Bu arkadaşın yazdığı mesaj da buyrun bu konuda
[ÇÖZÜLDÜ]Donanım Arşivi Discord Sunucusunda Haksız Ban
Yonga yani DRAM farklı olursa çift kanal olmaz.Uyumluluktan demedim zaten onu Yoo, olur. Bu bilgileri nereden buluyorsunuz? İki bellek uyumlu çalışırsa çift kanal da çalışır.
forum.donanimarsivi.com
Sonuç olarak eskiden yanlış bilgilendirmeden direkt uyarıyı yerdik ve bu iyi bir şey bana kalırsa. Ya ben pc konusunda cahilim ve bu arkadaşın dediği şey mantıklı ama ben anlayamıyorum. Ya da çifte standart var?
Konuyu RAM kategorisine açmamın nedeni de cidden arkadaşın yazdığı yazı doğru mudur değil midir size sormak ve yanlış ise neden uyarı verilmediğini bilmek.
Teşekkürler.