Neler Yeni

Razer Deathadder V3 Pro Mu Logitech G Pro X Superlight 2 Mı

Arda242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda kaygısız
Hafif ve hız istiyorum kablosuz oldukları icin

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
İkisi de üzmez, şahsen favorim DA V3 Pro. Ergonomisi eline uygun olanını tercih etmeni öneririm. Yazılımlarına da göz atabilirsin. Ayrıca Razer için 1khz üstüne çıkacaksan harici dongle alman gerekecek ve pahalı, sanırım logi direkt kutudan 2khz destekli dongle ile geliyor.

Arda242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda kaygısız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkisi de üzmez, şahsen favorim DA V3 Pro. Ergonomisi eline uygun olanını tercih etmeni öneririm. Yazılımlarına da göz atabilirsin. Ayrıca Razer için 1khz üstüne çıkacaksan harici dongle alman gerekecek ve pahalı, sanırım logi direkt kutudan 2khz destekli dongle ile geliyor.
Hz ne farkediyo 1k ile 2k arasında ona göre secimi yapıcam pek anlamıyorum fare den immo oyuncusuyum ergoda seviyorum simetrik de farkrtmemiz bana hangisi daha fazla performans vericekse onu alıcam

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Hz ne farkediyo 1k ile 2k arasında ona göre secimi yapıcam pek anlamıyorum fare den immo oyuncusuyum ergoda seviyorum simetrik de farkrtmemiz bana hangisi daha fazla performans vericekse onu alıcam
Hocam hz, farenin raporlama hızını ifade ediyor. Farenin hz ne kadar yüksekse gecikme daha düşük olur, fare hareketleri daha yumuşak olur. Yıllardır oyun farelerinde standart 1khz=1000hz idi. Son yıllarda bu değişmeye başladı ve artık 8khz e kadar fareler piyasada var. Bilmeniz gereken 2 şey, tryhard bir oyuncu iseniz fark edersiniz (immo olduğunuza göre fark eder) ve yüksek hz işlemciye biraz yük bindirir. Ben 4khz kullanıyorum, işlemcim 12100f ve fps oyunlarında (cs, valo) fps sorunu yaşamadım, bu biraz abartılıyor gibi.

Sonuç olarak ne kadar yüksek hz, o kadar düşük gecikme ve o kadar yumuşak fare hareketi.
Razer alırsanız 1khz üstüne çıkmak için ayrıca hyperpolling dongle almalısınız, tr de fiyatı çok gereksiz pahalı ancak 4khz veya 8khz destekliyor. (Ben 4khz diye hatırlıyorum ancak bazı kaynaklarda 8 gördüm siz yine kontrol edin)
Logi ise yanılmıyorsam kutudan çıkan ile 2khz çıkabiliyor ancak sınırı bu.
1khz -> 1ms
2khz -> 0,5ms
4khz -> 0,25ms
8khz -> 0,125ms
Daha detaylı bilgiler için:

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
Yani ikiside donanım olarak aşırı iyi mouselar olduğu için herhangi biri seni daha iyi oynatmaz eline daha iyi oturan shape i alman daha mantıklı

Arda242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda kaygısız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam hz, farenin raporlama hızını ifade ediyor. Farenin hz ne kadar yüksekse gecikme daha düşük olur, fare hareketleri daha yumuşak olur. Yıllardır oyun farelerinde standart 1khz=1000hz idi. Son yıllarda bu değişmeye başladı ve artık 8khz e kadar fareler piyasada var. Bilmeniz gereken 2 şey, tryhard bir oyuncu iseniz fark edersiniz (immo olduğunuza göre fark eder) ve yüksek hz işlemciye biraz yük bindirir. Ben 4khz kullanıyorum, işlemcim 12100f ve fps oyunlarında (cs, valo) fps sorunu yaşamadım, bu biraz abartılıyor gibi.

Sonuç olarak ne kadar yüksek hz, o kadar düşük gecikme ve o kadar yumuşak fare hareketi.
Razer alırsanız 1khz üstüne çıkmak için ayrıca hyperpolling dongle almalısınız, tr de fiyatı çok gereksiz pahalı ancak 4khz veya 8khz destekliyor. (Ben 4khz diye hatırlıyorum ancak bazı kaynaklarda 8 gördüm siz yine kontrol edin)
Logi ise yanılmıyorsam kutudan çıkan ile 2khz çıkabiliyor ancak sınırı bu.
1khz -> 1ms
2khz -> 0,5ms
4khz -> 0,25ms
8khz -> 0,125ms
Daha detaylı bilgiler için:
Bende 7950x3d kullanıyorum dedigin hz aleti logi de kullanılıyomu ona gore razer alıp dedigin aleti alıcam eger o aleti aldıgımda razer daha iyi performans verirse razer alıcam

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Bende 7950x3d kullanıyorum dedigin hz aleti logi de kullanılıyomu ona gore razer alıp dedigin aleti alıcam eger o aleti aldıgımda razer daha iyi performans verirse razer alıcam
Hocam Razer için harici aparatı (Hyperpolling dongle) aldığınızda Razer daha yüksek hz değerine ulaşacak ancak bu aparatı almazsanız max 1khz.
Logitech max 2khz ancak direkt kutudan çıkan aparatı ile bunu destekliyor, ekstra masraf yapmanıza gerek olmayacak.
İşlemciniz benim işlemciyi de 8khz polling rate i de havada yer, işlemciden yana çekinmenize gerek yok 4khz rahat kullanırsınız, 8khz de sorun yaratmaz diye tahmin ediyorum.
İki farenin detaylı incelemeleri ve karşılaştırmaları:

Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Superlight 2, 700 değil 2000hz. Bu kanaldaki arkadaşta bütün mouse modelleri mevcut ve çok iyi yorum yapıyor. Videolar ile başka mouslarada bakabilirsin. Özellikle Mouse önerileri videolarını izlersen F/P mouse bulmana çok yardımcı olacaktır. Superlight kullanıcısıyım uygulaması çok iyi ama skatezleri fiyatına göre kötü. Piyasada aynı fiyata 4000hz li mouslar mevcut.

Top Bottom