Neler Yeni

Reçetesiz antidepresan alımı

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu tarz ilaçları kafana göre kullanmanı tavsiye etmem. hem başlarken hem de bırakırken doktor kontrolü şarttır ve dozunu da bir hekim ayarlamalıdır.
Doktora daha önce muayne oldum zaten antidepresan yazmıştı fakat doktor çok uzağımda (150 km) daha önce aldığımı devam ettiricem. Reçetesiz bir şekilde alabiliyor muyum pekii?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
Reçetesiz anti depresan veriliyor mu arkadaşlar? (Selectra 50 mg)
hâli hazırda doktor kontrolsüz ağrı kesici bile içmeyin önerisi yapılıyorken, böyle bir ilaç için bu yolu izlemek sağlıklı değil. 60'a yakın danışanım oldu ve bunlar içerisinde madde bağımlılarıyla da çalıştım, depresyon tanısı alanlarla da; onlarda bile bir çok yan etki görülüyorken tanı ve teşhis almadan bu ilacı kullanmayın der iyi geceler dilerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doktora daha önce muayne oldum zaten antidepresan yazmıştı fakat doktor çok uzağımda (150 km) daha önce aldığımı devam ettiricem. Reçetesiz bir şekilde alabiliyor muyum pekii?
reçetesiz vereceklerini sanmıyorum. ancak önemli bir başka konu da bu ilaçlardaki doz ayarı. Rutin olarak kontrole gitmezseniz doktor sizin için gerekli dozu ayarlayamaz. isterseniz ilk etapta telefonla görüşün (önceki muayene tarihi çok önce değilse). Doktora mesafenizin uzak olduğunu belirtirseniz kontrolleri ona göre ayarlayacaktır. Ruh sağlığı önemli bir alan, hafife alınacak bir durum değildir. Aldığınız teşhise de bağlı olmakla birlikte kafanıza göre iş yapmak kendinizi riske atmak olur.
Örneğin ciddi bir psikolojik rahatsızlık tanısı almış bir bireyde intiharı bile tetikleyebilir.

uzun zaman olduysa kontrole gidip tekrar doz ayarı ve reçete ettirip. bir sonraki randevuyu da sizin ulaşımınıza göre ayarlamak sağlıklı olacaktır.

90 km mesafede olan hastaneye danışanlarımı 1 ayda veya 1.5 ayda bir yollayıp reçete yenilemesi ve doz ayarı yaptırıyordum size örnek olabilir.

Son düzenleme:

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
Reçetesiz anti depresan veriliyor mu arkadaşlar? (Selectra 50 mg)
1 yil rapor cikartabilirsin saglik ocagindan bile yazdirabilirsin. bu arada o ilac bende kabızlık yapti sen de yan etki var mi bunyeyle mi alakalı acaba benim bünye biraz zayif gerci çoğu antidepresan yan etki yaptı

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EMRE
1 yil rapor cikartabilirsin saglik ocagindan bile yazdirabilirsin. bu arada o ilac bende kabızlık yapti sen de yan etki var mi bunyeyle mi alakalı acaba benim bünye biraz zayif gerci çoğu antidepresan yan etki yaptı
1 yılda doz değişimi gerçekleşebilir.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
kesinlikle doktora git kafana göre alma

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Antidepresanlar kırmızı reçete olmuyor muydu? Alamazsın öyle bi durumda ki alabilme imkanın varsa da alma. Her şeyden önce doktor

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Ömerfaruk
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,164