Neler Yeni

[REHBER] AOC Monitörleri Hakkında

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,147
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Aoc > COA
COA = ile
@enisberberr COA Aoc
:D
1592073117775.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil
Film/dizilerde büyük sorun yaşıyorum ben. 1080p HD'de 360p gibi görüntü veriyor. Mesela açın Diriliş Ertuğrul gibi bir diziyi (hızlı savaş sahneleri olduğu için söylüyorum) demek istediğimi anlayacaksınız.

Yüksek bitrate ve kaliteli codeclenmiş film ya da dizi izlemediğin sürece, bu yaşanacaktır. Daha iyi bir vizyon deneyimi için zaten tartışmasız kaliteli bir IPS panel alınmalıdır. Monitör için ince ayar ve renk profilleri araştırarak bir nebze gözüne daha iyi gözükmesini sağlayabilirsin. 1080P büyük bir monitörün, mesafesi biraz uzatılmalı yoksa ne kadar yakın o kadar kalitesiz olur.

Netflix'ten şimdi baktım fakat yine bir sorun göremedim. Belki sizin tatmin seviyenize ulaşmıyor veya gerçekten bir sorun vardır bilmiyorum.
Oyunlarda sorun yoksa zaten problem yoktur.

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Oyun, Ekipmanlar, PC Bileşenleri, Grafik Tasarım
Instagram
https://www.instagram.com/enisberberr/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198361448789/
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
YouTubedan video izlerken, veya netflix ten film izlerken dediğiniz problemleri yaşıyorum. Ancak ne oyun oynarken, nede bluray film izlerken böyle bir problem yaşamıyorum. Tam olarak net bir şey söylemeyi doğru bulmasamda yaşadığınız problemlerin monitör ile alakalı olmadığını düşünmekteyim. Eğer öyle olsa her an bu problemi yaşatması gerekir ancak ekranı masaüstüne getirirseniz, yüksek kalitede bir video izlerseniz dediğiniz problemlerin ortadan kalktığını görürsünüz. Ben c24g1 monitörü fp olmasına bakmaksızın, canlı canlı diğer modeller ile kıyaslama şansıyla, görerek tercih ettim. Bahsettiğiniz Asus tuf monitöre çıplak gözle bakmanızı, yargısız infaz yapmamanız öneririm.
Hocam yorumunuz için minnettarım.
Bir sorum mevcut
Bluray filmden kastınız ne tam olarak ben normal siteden yada Netfliz üzerinden izliyorum ve 720p yada 1080p olmasına rağmen çözünürlük sanki 360p yada 480p gibi görünüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

E haliyle :) Ama sorun onla alakalı ben kapatınca düzeliyor.
Hocam ama HDMI ile bağladığımda öyle sorun yok

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil
@enisberberr Netflix internet hızına göre sürekli çözünürlüğü değiştiriyor. Çoğunlukla düşük bitrate'e denk geliyor olabilirsin. Zaten Youtube'u hiç söylemiyorum orada test hiç yapılmaz. Ekranda kareler varsa görüntü güzel işlenememiş demektir bu da tamamen monitörden bağımsız bir sorun. TV dışında Netflix izlemeyi tercih etmiyorum izleyeceksem de monitörden uzaklaşıyorum. Seni gerçek anlamda rahatsız eden bir sorun varsa garantiye götür bence. Masaüstünde, web'de, oyunlarda sıkıntı olmuyor ise problem yoktur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Tolga Yalçın
Hocam yorumunuz için minnettarım.
Bir sorum mevcut
Bluray filmden kastınız ne tam olarak ben normal siteden yada Netfliz üzerinden izliyorum ve 720p yada 1080p olmasına rağmen çözünürlük sanki 360p yada 480p gibi görünüyor.
İnternetten 1080 p diye izlediğin film, yüksek çözünürlüklü film değildir. Yani şöyle diyeyim, her 1080p aynı değildir. Bluray filmlerde azda olsa yine sıkıştırma vardır ama çözünürlük üst seviyedir, o yüzden görüntü kalitesi çok yüksektir. Şöyle söyleyeyim,senin izlediğin 1080p film 1 GB boyutunda bir film. Aynı filmin bluray versiyonu 20 gb.aradaki kalite farkını anlatabilmişimdir sanırım. İkiside 1080p.

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
@enisberberr Netflix internet hızına göre sürekli çözünürlüğü değiştiriyor. Çoğunlukla düşük bitrate'e denk geliyor olabilirsin. Zaten Youtube'u hiç söylemiyorum orada test hiç yapılmaz. Ekranda kareler varsa görüntü güzel işlenememiş demektir bu da tamamen monitörden bağımsız bir sorun. TV dışında Netflix izlemeyi tercih etmiyorum izleyeceksem de monitörden uzaklaşıyorum. Seni gerçek anlamda rahatsız eden bir sorun varsa garantiye götür bence. Masaüstünde, web'de, oyunlarda sıkıntı olmuyor ise problem yoktur.
Hocam piksel görüntü oyunlarda rahatsız ediyor ki genelde competetive oyunlar oynuyorum haliyle odaklanmam gerektiği için gözüme çok batıyor

İnternetten 1080 p diye izlediğin film, yüksek çözünürlüklü film değildir. Yani şöyle diyeyim, her 1080p aynı değildir. Bluray filmlerde azda olsa yine sıkıştırma vardır ama çözünürlük üst seviyedir, o yüzden görüntü kalitesi çok yüksektir. Şöyle söyleyeyim,senin izlediğin 1080p film 1 GB boyutunda bir film. Aynı filmin bluray versiyonu 20 gb.aradaki kalite farkını anlatabilmişimdir sanırım. İkiside 1080p.
Hocam peki bluray filmleri nereden izleyebilirim ve bluray hakkında kısa özet bir bilgi verir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Tolga Yalçın
Hocam piksel görüntü oyunlarda rahatsız ediyor ki genelde competetive oyunlar oynuyorum haliyle odaklanmam gerektiği için gözüme çok batıyor

Hocam peki bluray filmleri nereden izleyebilirim ve bluray hakkında kısa özet bir bilgi verir misiniz?
Hocam blu ray böyle Cd gibi bir şeydir 😂 Google'dan bakabilirsiniz.

GRR8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Ahmet Emir K.
Kendi düşüncelerini belirttiğin ve "Merhaba , bugün makale yazacağım" diye girişi olan bir metnin makale olması biraz zor :) fakat onun dışında güzel bir rehber olmuş. Ellerine sağlık . (y)

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
alperen
Merhaba sevgili dostlarım,
Öncelikle sürçü lisan ettiysem affola...

Size bir kısa ve özet bir makale yazmak istedim.
Sebebi ise her uygun fiyatlı monitör tavsiyesi isteyen arkadaşlarımıza hep aynı modeller önerildiği yüzündendir.

Ne kadar rehber olur bilemem ama az da olsa görüşlerimi beyan etmek istiyorum.

Bazı arkadaşlarımız monitör için ''F/P'' bir monitör tavsiyesi istediğinde genelde fiyatı gereği sunduğu performans ve kullanılan panellerin kalitesi ve AOC markasının kaliteli marka olması gereği c24g1, c27g1, c24g2u ve c27g2u monitörleri öneriliyor.

Elimde c24g1 Curved monitörü mevcut.
Yaklaşık 1 buçuk aydır kullanıyorum. Büyük bir hevesle almış olduğum bu monitörde başta dert etmediğim 3 sorun vardı.

1-) DP kablosu ile bağlantı kurduğumda oyunlarda 'Yükleniyor' kısımlarında monitörün göz kırpması -sanırım kablodan kaynaklı ama emin değilim-
2-) Curved olması sebebiyle ışık sızmasının fazla olması -ki böyle bir markadan beklenmedik bir durum *bence*-
3-) Ekranda piksel piksel bir görüntünün olması -ki kullanılan panelin kalitesizliğini gösteriyor-

Şahsen bu sıkıntılardan sıkıldığımda araştırmaya başladım ve benim gibi problemlerden şikayetçi bir sürü arkadaş mevcut (1. problem hariç).
Ve bu forumda da benimle aynı monitörü kullanan @Yasin Çelik te aynı problemlerden muzdarip.
Elimden geldiğince ''Hocam c24g1/c27g1/c24g2u/c27g2u al tam f/p monitör'' diyen arkadaşlara yetişmeye çalışıyorum -ki benim yaşadığım problemi onlarda yaşamasın diye- ama maalesef bunun önüne geçmiş sayılmam.
Sanırım 1-2 hafta c24g2u/c27g2u modelini kullanan bir abi/arkadaş görmüştüm ve oda aynı sorundan muzdarip.

Monitör alacak arkadaşlarıma naçizane tavsiyem bu modellere yaklaşmamalarıdır. Kendim bile yakın zamanda bu monitörü satıp Asus Tuf serisinden bir monitör satın almak olacak.

Eğer yanlışım varsa ve ''Kardeşim bu ne biçim rehber/makale, bende bu monitlerden birisi mevcut ama bahsettiğin şeyle hiçbir alakası yok'' diyen varsa lütfen yorum yapsın ve monitör alacak arkadaşlara güzel bir bilgi olsun...
bu monitörden 24g2u ya geçip memnun kalmıyım mı?

Ekler

• 38B09158-F824-4496-801C-E6271A8738C4.jpeg
    38B09158-F824-4496-801C-E6271A8738C4.jpeg
    115.1 KB · Hit: 50

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Kendi düşüncelerini belirttiğin ve "Merhaba , bugün makale yazacağım" diye girişi olan bir metnin makale olması biraz zor :) fakat onun dışında güzel bir rehber olmuş. Ellerine sağlık . (y)
Hocam sadece kendi düşüncelerimi belirtmedim etiketlediğim arkadaşta da aynı sorun mevcut o yüzden yazmak istedim. Benimle aynı sorunu kimse yaşamasın diye yazma gereğşi duydum.

bu monitörden 24g2u ya geçip memnun kalmıyım mı?
Hocam bu monitörde problem olmadığını söylüyorlar istersen yorumlara bakabilirsin yine de

GRR8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Ahmet Emir K.
Hocam sadece kendi düşüncelerimi belirtmedim etiketlediğim arkadaşta da aynı sorun mevcut o yüzden yazmak istedim. Benimle aynı sorunu kimse yaşamasın diye yazma gereğşi duydum.

Hocam bu monitörde problem olmadığını söylüyorlar istersen yorumlara bakabilirsin yine de
Benim demek istediğim bu metin bir makale değil. Makalede bilimsel veriler olur , kendi görüşlerin olmaz. Yoksa güzel olmuş tekrardan ellerine sağlık.

Samet3716

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Kemal Samet Çağlar
İtopyadan yakın zamanda Aoc 24g2u aldım 1 tane ölü pixel çıktı onun haricinde muhteşem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,152
Üyeler
163,275
Son üye
Jigsawsy
Top Bottom