Merhaba sevgili dostlarım,
Öncelikle sürçü lisan ettiysem affola...
Size bir kısa ve özet bir makale yazmak istedim.
Sebebi ise her uygun fiyatlı monitör tavsiyesi isteyen arkadaşlarımıza hep aynı modeller önerildiği yüzündendir.
Ne kadar rehber olur bilemem ama az da olsa görüşlerimi beyan etmek istiyorum.
Bazı arkadaşlarımız monitör için
''F/P'' bir monitör tavsiyesi istediğinde genelde fiyatı gereği sunduğu performans ve kullanılan panellerin kalitesi ve AOC markasının kaliteli marka olması gereği
c24g1, c27g1, c24g2u ve c27g2u monitörleri öneriliyor.
Elimde
c24g1 Curved monitörü mevcut.
Yaklaşık 1 buçuk aydır kullanıyorum. Büyük bir hevesle almış olduğum bu monitörde başta dert etmediğim 3 sorun vardı.
1-) DP kablosu ile bağlantı kurduğumda oyunlarda 'Yükleniyor' kısımlarında monitörün göz kırpması -sanırım kablodan kaynaklı ama emin değilim-
2-) Curved olması sebebiyle ışık sızmasının fazla olması -ki böyle bir markadan beklenmedik bir durum *bence*-
3-) Ekranda piksel piksel bir görüntünün olması -ki kullanılan panelin kalitesizliğini gösteriyor-
Şahsen bu sıkıntılardan sıkıldığımda araştırmaya başladım ve benim gibi problemlerden şikayetçi bir sürü arkadaş mevcut (1. problem hariç).
Ve bu forumda da benimle aynı monitörü kullanan
@Yasin Çelik te aynı problemlerden muzdarip.
Elimden geldiğince
''Hocam c24g1/c27g1/c24g2u/c27g2u al tam f/p monitör'' diyen arkadaşlara yetişmeye çalışıyorum -ki benim yaşadığım problemi onlarda yaşamasın diye- ama maalesef bunun önüne geçmiş sayılmam.
Sanırım 1-2 hafta
c24g2u/c27g2u modelini kullanan bir abi/arkadaş görmüştüm ve oda aynı sorundan muzdarip.
Monitör alacak arkadaşlarıma naçizane tavsiyem bu modellere yaklaşmamalarıdır. Kendim bile yakın zamanda bu monitörü satıp
Asus Tuf serisinden bir monitör satın almak olacak.
Eğer yanlışım varsa ve
''Kardeşim bu ne biçim rehber/makale, bende bu monitlerden birisi mevcut ama bahsettiğin şeyle hiçbir alakası yok'' diyen varsa lütfen yorum yapsın ve monitör alacak arkadaşlara güzel bir bilgi olsun...