Neler Yeni

[REHBER] Dark Guardian için bulabildiğim ve önerdiğim en iyi havalandırma şekli rehberi

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Buğra
Başlığı hortlatmış oldum ama senin hayali gerçekleştirdim 😅 Aslında bana 180 TL borçlusun durduk yere 2 tane fan daha aldım aklıma soktun. Zaten 6 fan vardı şimdi kasa fanı 8 oldu. 3 ön, 1 arka, 2 üst, 2 alt. 2 ekran kartı fanı, 2 işlemci kule tipi soğutucu fanı, 1 PSU fanı toplam 13 fan oldu kasa da 🤣 Açıkçası iyi oldu. Bu kasada kumanda veya dışarıdan kontrol olmadığı için içindeki tuştan hızlandırıp yavaşlatmak gerekiyordu. Artık silent modda aldım yavaş dönüyor fanlar ve oyunlarda bile ses hiç yok kulaksız çok iyi oldu. Alta konan fanlar ekran kartı sıcaklığı etkiliyor birde aklınızda olsun.
Ayrıca ekleyim dark guardian kasa fanları satılmıyor hiçbir yerde ama teknobiyotik servisi arayıp akortek'ten yedek parça olarak sipariş verilebiliyor. Tanesi 90 TL.
Bir fotoğraf isteriz artık :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Başlığı hortlatmış oldum ama senin hayali gerçekleştirdim 😅 Aslında bana 180 TL borçlusun durduk yere 2 tane fan daha aldım aklıma soktun. Zaten 6 fan vardı şimdi kasa fanı 8 oldu. 3 ön, 1 arka, 2 üst, 2 alt. 2 ekran kartı fanı, 2 işlemci kule tipi soğutucu fanı, 1 PSU fanı toplam 13 fan oldu kasa da 🤣 Açıkçası iyi oldu. Bu kasada kumanda veya dışarıdan kontrol olmadığı için içindeki tuştan hızlandırıp yavaşlatmak gerekiyordu. Artık silent moda aldım yavaş dönüyor fanlar ve oyunlarda bile ses hiç yok kulaklıksız çok iyi oldu. Alta konan fanlar ekran kartı sıcaklığını etkiliyor birde aklınızda olsun.
Ayrıca ekleyim dark guardian kasa fanları satılmıyor hiçbir yerde ama teknobiyotik servisi arayıp akortek'ten yedek parça olarak sipariş verilebiliyor. Tanesi 90 TL.
Hocam öncelikle güle güle kullanın. Yorumunuzu görünce gerçekten çok mutlu oldum ve okurken üşüdüm o derece :D 🥶🥶❄❄🌪🌪. Akortek'i arayıp özel olarak isteyerek çok güzel yapmışsınız özgüveninizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Sanırım yeni aldığınız fanları kasanın alt kısmına taktınız. Aslında dediğiniz gibi ekran kartı sıcaklığı için küçük fakat çok önemli bir detay. Şayet kasa içinde havanın en sirküle olmadığı yer kasanın alt tarafı. Yani tam ekran kartı fanlarının baktığı, şekilde kırmızı ile çizdiğim yer. Bu sonradan yerleştirdiğimiz alt taraftaki 2 fan ekran kartındaki fanlara ihtiyaç duydukları havayı üflüyor. Tekrardan hayırlı olsun hocam. Borcum 180tl ise kargo parası almadıklarını tahmin ediyorum :D (y)
Ekran Alıntısı.PNG

• Beğen
Reaksiyonlar: aber

aber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ahmet ber
Hocam öncelikle güle güle kullanın. Yorumunuzu görünce gerçekten çok mutlu oldum ve okurken üşüdüm o derece :D 🥶🥶❄❄🌪🌪. Akortek'i arayıp özel olarak isteyerek çok güzel yapmışsınız özgüveninizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Sanırım yeni aldığınız fanları kasanın alt kısmına taktınız. Aslında dediğiniz gibi ekran kartı sıcaklığı için küçük fakat çok önemli bir detay. Şayet kasa içinde havanın en sirküle olmadığı yer kasanın alt tarafı. Yani tam ekran kartı fanlarının baktığı, şekilde kırmızı ile çizdiğim yer. Bu sonradan yerleştirdiğimiz alt taraftaki 2 fan ekran kartındaki fanlara ihtiyaç duydukları havayı üflüyor. Tekrardan hayırlı olsun hocam. Borcum 180tl ise kargo parası almadıklarını tahmin ediyorum :D (y) Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim ben almalarını bekliyordum ama almadılar :) Çünkü kasayı ve ekran kartını alırken 5bin tl'lik alışverişte 30 tl almışlardı. Önceden 2 tane alıp üste koymuştum, bu aldıklarımı da alta koydum.
Bu kasanın bir iyi yanını daha keşfetmiş oldum, yedek parça sorunu yok. Vida, cam veya fan bir sorununuz olsa Türk markası olduğu için temin edebiliyorsunuz. Her markada bunu bulmak zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Teşekkür ederim ben almalarını bekliyordum ama almadılar :) Çünkü kasayı ve ekran kartını alırken 5bin TL'lik alışverişte 30 TL almışlardı. Önceden 2 tane alıp üste koymuştum, bu aldıklarımı da alta koydum.
Bu kasanın bir iyi yanını daha keşfetmiş oldum, yedek parça sorunu yok. Vida, cam veya fan bir sorununuz olsa Türk markası olduğu için temin edebiliyorsunuz. Her markada bunu bulmak zor.
Hocam bu güzel bilgi için sağolun. Youtubeda Teknobiyotiğin çektiği 24 dakikalık dolu dolu inceleme videosunu görünce Dark Türk markası olabilir mi? Demiştim. Sayende öğrenmiş olmuş. Çok da mutlu oldum. Ekran kartında nvidia, işlemcide intelin tekelinden bizleri kurtaran AMD ye karşı hep sempatim vardı. Aynı sempatiyi fiyat-performans ve hava sirkülasyonu-toz konusunda canavar olan dark markasına karşı da hissediyordum artık daha da katlandı :D . Ayrıca bazı kullanan arkadaşlar şöyle bir taktik bulmuşlar kasada fan kontrolcüsünün olduğu yeri (temperli cam olan değil diğer yüzünü) vidalamamışlar. Hızını değiştirmek istediklerinde hızlıca açıp basıp geri kapatıyorlarmış. Dark guardian pro için fiyat farkını vermek yerine böyle bir taktik de güzel olmuş. Tavsiye ederim. (Başka kasalarda genişliği guardian kadar olmadığı için o kısmı bir kez açsan kapatman kabloların taşmasından dolayı çok zor olabilir fakat guardian o kadar geniş ki kablolar sorun olmaz sanırım.)

• Beğen

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bunu Gamebooster G3605B İçinde deneyeceğim.

aber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ahmet ber
Hocam bu güzel bilgi için sağolun. Youtubeda Teknobiyotiğin çektiği 24 dakikalık dolu dolu inceleme videosunu görünce Dark Türk markası olabilir mi? Demiştim. Sayende öğrenmiş olmuş. Çok da mutlu oldum. Ekran kartında Nvidia, işlemcide intelin tekelinden bizleri kurtaran AMD ye karşı hep sempatim vardı. Aynı sempatiyi fiyat-performans ve hava sirkülasyonu-toz konusunda canavar olan dark markasına karşı da hissediyordum artık daha da katlandı :D . Ayrıca bazı kullanan arkadaşlar şöyle bir taktik bulmuşlar kasada fan kontrolcüsünün olduğu yeri (temperli cam olan değil diğer yüzünü) vidalamamışlar. Hızını değiştirmek istediklerinde hızlıca açıp basıp geri kapatıyorlarmış. Dark guardian pro için fiyat farkını vermek yerine böyle bir taktik de güzel olmuş. Tavsiye ederim. (Başka kasalarda genişliği guardian kadar olmadığı için o kısmı bir kez açsan kapatman kabloların taşmasından dolayı çok zor olabilir fakat guardian o kadar geniş ki kablolar sorun olmaz sanırım.)
Evet fanları almadan önce benimde öyle idi. Arka taraf açıktı oyuna girerken basıyordum normal zamanda kapatıyordum. Ama artık gerek kalmadı. Ayrıca aşağıdaki videodaki arkadaş olayı başka bir boyuta taşımış. Reset tuşunu bağlamış ve artık reset tuşundan kontrol ediyor. Dark markası dandik gibi geliyor isminden dolayı ancak fena değil ürünleri. Ben bir kaç kablosunu aldım dönüştürücü onlarda güzeldi.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu kadar fan yerine sıvı soğutma almak daha mantıklı sanki.
Hocam zaten 4 fan vardı kasada. Ben 4 tane daha aldım 360 tl ödedim. Bu fiyata sıvı soğutma yok ayrıca olsa da sadece işlemciyi soğutacaksınız ama şuan ekran kartı sıcaklıkları da çok düştü. Hatta 4 fan ve 8 fan arasında işlemciden çok ekran kartında 5-6 derece fark oldu test ettim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Hocam bu kadar fan yerine sıvı soğutma almak daha mantıklı sanki.
Hocam bu konuda Arctic freezer 34 esports DUO nun işlemci soğutma konusundaki performansıyla hiç bir 120mm sıvı soğutma yarışamaz diye düşünüyorum. Arctic, 240mm sıvı soğutmaya denktir sanırım (sıvı soğutma konusunda bilgim az hocam yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim (y)). Şu an çok kısa araştırdım yaklaşık 650-670tlnin altında 240mm sıvı soğutucu bulamadım. Onun yerine 2x140mm 80cfm arctic fan (140tl) ve arctic 34 duo (400tl) almak da bir opsiyon. Fakat ben hem radyatörler takıldığı alandaki hava sirkülasyonunu sıfırladıkları için hem de 7-8 saat gibi uzun pc kullanımlarında etkisini yitirdiğini düşündüğüm için pek ısınamadım sıvı soğutuculara :D . Yorumun için çok teşekkürler hocam (y)

Dark markası dandik gibi geliyor isminden dolayı ancak fena değil ürünleri. Ben bir kaç kablosunu aldım dönüştürücü onlarda güzeldi.
Hocam aslında ben hiç bir zaman böyle düşünmedim. Mesela MSI markası evet, çok popüler bir marka fakat bunun sebebi hiç bir zaman yaptığı kasalar olmadı. Fakat Dark a baktığımız zaman işi fan-kasa-işlemci soğutucu gibi soğutucu. O yüzden msi gungnir 100d ye 800tl (ki önü kapalı ve üst tarafında daha toz filtresi olmayan bir kasa. Belli burda 800tl yi tamamen ''Marka ismine'' veriyoruz yoksa kasanın müthiş hava akışı olduğundan felan değil :D .) verene kadar DARK Guardian almak her zaman mantıklı geldi bana.

Son düzenleme:

aber

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ahmet ber
Hocam bu konuda Arctic freezer 34 esports DUO nun işlemci soğutma konusundaki performansıyla hiç bir 120mm sıvı soğutma yarışamaz diye düşünüyorum. Arctic, 240mm sıvı soğutmaya denktir sanırım (sıvı soğutma konusunda bilgim az hocam yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim (y)). Şu an çok kısa araştırdım yaklaşık 650-670tlnin altında 240mm sıvı soğutucu bulamadım. Onun yerine 2x140mm 80cfm arctic fan (140tl) ve arctic 34 duo (400tl) almak da bir opsiyon. Fakat ben hem radyatörler takıldığı alandaki hava sirkülasyonunu sıfırladıkları için hem de 7-8 saat gibi uzun PC kullanımlarında etkisini yitirdiğini düşündüğüm için pek ısınamadım sıvı soğutuculara :D . Yorumun için çok teşekkürler hocam (y)

Hocam aslında ben hiç bir zaman böyle düşünmedim. Mesela MSI markası evet, çok popüler bir marka fakat bunun sebebi hiç bir zaman yaptığı kasalar olmadı. Fakat Dark a baktığımız zaman işi fan-kasa-işlemci soğutucu gibi soğutucu. O yüzden MSI gungnir 100d ye 800tl (ki önü kapalı ve üst tarafında daha toz filtresi olmayan bir kasa. Belli burda 800tl yi tamamen ''Marka ismine'' veriyoruz yoksa kasanın müthiş hava akışı olduğundan felan değil :D .) verene kadar DARK Guardian almak her zaman mantıklı geldi bana.

Bu ürünü aldım fiyat performans olarak arctic ile yarışır hocam. İşlemci testlerde 70 görmedi. Oyunlarda 58-62 arası full 2k'da. Tek kötü yanı bir fan kontrol edilemiyor ve o yüzden full hızda çalışıyor. Bende arkadaki egzoz fanını iptal ettim ses yok görüntü de çok iyi. İnceleme videosunu da atıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Katılıyorum hocam gerçekten yarışır. Ben hem biraz param çok geldiği için aldım hem de arctic markasını çok sevdiğim içim tercih ettim.

• Beğen

RmzDayi

80+ Silver
bende bir ara toplamda 15 fan vardı kasamda
gp650w80+bronze güç kaynağım patlayana kadar gayet memnundum :)
Umarım sorun yaşamadan güzellikle kullanırsın
Nasıl 15 fan derseniz
GP Warcry kasa 9 fan rgb 1 fan egzoz arka tarafta oldu mu 10
işlemci soğurucusu arctic 34 duo 2 fan
ekran kartı 3 fanlı
toplamda 15
Şu an bu şekilde değil toplamda 10 adet var

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
bende bir ara toplamda 15 fan vardı kasamda
gp650w80+bronze güç kaynağım patlayana kadar gayet memnundum :)
Umarım sorun yaşamadan güzellikle kullanırsın
Nasıl 15 fan derseniz
GP Warcry kasa 9 fan RGB 1 fan egzoz arka tarafta oldu mu 10
işlemci soğurucusu arctic 34 duo 2 fan
ekran kartı 3 fanlı
toplamda 15
Şu an bu şekilde değil toplamda 10 adet var
Çok geçmiş olsun hocam. GP Warcry da çok sağlam bir kasa, çok severek kullandığınızı tahmin ediyorum. Artic 34 Duo yu gp warcry içerisine nasıl yerleştirdiğinizi merak ettim bildiğiniz gibi warcry hava sirkülasyonu konusunda özel bir kasa. Acaba her zamanki gibi önden arkaya olacak şekilde mi montajını yapmıştınız? Aşağıdan yukarıya mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,206
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom