Neler Yeni

[REHBER] Lazer (Göz) Ameliyatı Oldum Deneyimlerim (Güncellendi)

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,015
İsim
Yasin
Lazer ameliyatta göz numarası belli bir seviyeye kadar sürekli aynı kalması lazımmış o zaman ameliyat yapıyorlarmış. Yani misal gözün 2.50 miyop ve bu 7-8 ay boyunca 2.50 de devam etmeliymiş bu doğru mu

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
elamlar, dünyagözde lazer ameliyatı olmaya karar verdim ilasik veya smile diye iki yöntem söyledi doktor, ilasik'de gece görüşü sorunları daha az oluyormuş smile'da ise kuruluk sorunları daha az oluyormuş. Doktora da sordum biraz ama tam tatmin etmedi aranızda yaptıran ve araştıran olduysa diye gruba sormak istedim.
Yani lazer sonrası kuruluk genelde geçici olmuyor mu 1 yıldan sonra kuruluk hissiyatı geçiyor diye duymuştum, gece görüşü ise oldukça önemli bence bu yüzden ilasik aklıma yatıyor.
Smile biraz daha pahalı (aslında şüpheye düşme sebebim bu pahalı olan iyi midir) ama göz gibi bir organda çok düşündürecek bir fiyat farkı yok.
Siz ne önerirsiniz
Hocam ben düz lasik oldum göz kuruluğu uzun sürmedi verdikleri damlayı düzenli kullanınca göz kurumuyor zaten. Gece görüşü bence de önemli hocam. Smile olayını ilk kez senden duyuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Göz tekrardan bozuluyormu yoksa full düzgün mü kalıyor
Düşük bir ihtimal de olsa tekrar bozulma riski var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lazer ameliyatta göz numarası belli bir seviyeye kadar sürekli aynı kalması lazımmış o zaman ameliyat yapıyorlarmış. Yani misal gözün 2.50 miyop ve bu 7-8 ay boyunca 2.50 de devam etmeliymiş bu doğru mu
Evet bu doğru. Belirli bir süre numara aynı kalacak hiç değişmeyecek.

CoNKeR

80+ Bronze
sağlıklı bir şekilde görmeye devam ediyorum.
En önemli soru;
Bu ameliyatın katarakt yapma ile en ufak bir alakası yok ama ileride farklı bir sebepten katarakt olursan, yani kornea'n saydamlığını kaybederse, katarakt ameliyatı olabiliyor musun?

Benim duyumlarıma göre, lazer ameliyatı olunca katarakt ameliyatı olamıyormuşsun gibi bir şey duymuştum, bu doğru mu?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
En önemli soru;
Bu ameliyatın katarakt yapma ile en ufak bir alakası yok ama ileride farklı bir sebepten katarakt olursan, yani kornea'n saydamlığını kaybederse, katarakt ameliyatı olabiliyor musun?

Benim duyumlarıma göre, lazer ameliyatı olunca katarakt ameliyatı olamıyormuşsun gibi bir şey duymuştum, bu doğru mu?
Bu doğru değil lazer ameliyatı, ileride olabileceğin herhangi bir göz ameliyatına (katarakt dahil) engel değil. Araştırabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
efe
Merhaba arkadaşlar. 22.03.2021 tarihinde bu ameliyatı oldum deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Aramızda gözlük veya lens kullanan arkadaşlarımız varsa onlar için faydalı olacağını umuyorum.

Öncelikle buna kendinizi psikolojik olarak hazırlamanız gerekiyor. Bu ameliyatı olmanız için de en az 18 yaşında olmanız gerekiyor. Belki de çevrenizden duymuşsunuzdur işte "yaa güvenli değil", "daha sonra göz tekrar bozuluyormuş", "madem bu teknoloji gerçek doktorlar neden yaptırmıyor" gibi gibi cümleler duyarsınız. Bunları tamamen kafanızdan atın. Lazer işlemi temel olarak 2 farklı çeşide ayrılıyor. PRK ve LASIK.

PRK: Eski ve ağrılı olan bir yöntemdir. Günlerce ağrı çekersiniz. Işığa bakamazsınız. Gözlerde batma ve sulanma sık görülür. Uzun bir süre tam net göremezsiniz. Normal hayatınıza dönmeniz 1 haftayı bulur belki daha fazla. Net görmeniz 1 ila 6 ayı bulabilir. Ancak tamamen güvenlidir. Bu yöntem korneası ince olan hastalarda zorunlu uygulanır. LASIK olma şansları yoktur. Ha gözünüz LASIK'e uygunsa da yine bu yöntemi tercih edebilirsiniz çünkü LASIK'e göre daha ucuzdur.

LASIK: Yeni ve en gelişmiş yöntemdir. Pahalı olandır ama en rahat ve konforlu olandır. 1 gün sonra ağrı sızı olmadan net bir görüş ile normal hayatınıza devam edersiniz. Ben bu yöntemi tercih ettim.

Ameliyatı Ankara / Keçiören Ankasu Göz Merkezi'nde oldum. Nakite 4000 TL ücret ödedim. (Hastaneden hastaneye değişiyor) Ameliyat öncesinde göz uygunluk kontrolümü yaptılar. Parantez açmak gerekirse her göz bu ameliyat için uygun olmuyor. Yani gözünüz uygun değilse ömür boyu lens veya gözlük kullanmaya devam edeceksiniz. Neyse birkaç makineye girdim ortalama 20-30 dk sürdü bu işlemler. Neyse ki gözüm uygun çıktı. Sol gözüm 1.25 sağ gözüm 0,75 miyop astigmattı.

Ameliyat öncesinde sakinleştirici hap (Xanax) verdiler ve gözüme anestezik damla damlattılar. Lokal anestezi yaptılar yani gözlerim tamamen uyuşturuldu. Ondan sonra benden onay metni imzalamamı istediler. Ben de imzaladım. Biraz bekledikten sonra üstüme steril kıyafetleri giydirdiler ameliyathaneye aldılar (her hastanede aynı). Doktor uzan dedi uzandım sonra gözlerime, göz kapağının açık durması için bir şey taktılar (Otomatik Portakal izleyenler anlayacaktır). Doktor benimle muhabbet ediyor tabi gergin olmamam için yaptığı işlemleri tek tek anlatıyor bana da komut veriyor şöyle yap böyle yap diye. Ben de ne olduğunu anlamadan bitti kalkabilirsin dedi. Bu arada hiçbir acı hissetmiyorsunuz. Gözünüze dokunduklarını hissediyorsunuz yalnızca. Kronometreyi açmıştım girmeden toplam 13 DK sürmüş ameliyat. (PRK' da aynı şekilde en fazla 15 DK) 3 adet damla yazıldı birini 5 gün birini 1 ay birini 3 ay kullanacakmışım. Tabi gözlerim kıpkırmızı falan ışığa bakamıyorum baya duyarlı falan gözlerim kapalı bir şekilde otele gittik. Ertesi gün kontrol vardı çünkü ve gözümde lens vardı lensleri çıkaracaktı. Asistanın tavsiyesine gelirsek ilk gün kesinlikle ekrana bakma, gözünü ovma, sakın yıkama, mümkünse uyu gibi şeyler söyledi. Ben de en kolay yöntem olan uyumayı seçerek o günü uyuyarak geçirdim. Ertesi gün kalktığımda hiçbir şeyim yoktu gözümü açabiliyordum aydınlıkta durabiliyordum ekrana bakabiliyordum ve en güzeli 4k ultra hd görebiliyordum. Yani normal hayatıma geri döndüm. Ağrım sızım kalkınca biraz vardı ama gün içinde kayboldu gitti. Kısacası gözlükten kurtulmak isteyenler hiç düşünmeden bu tedaviyi olsunlar. Gözlük ile maske takmaktan kurtuldum ya nasıl bir çile olduğunu bilirsiniz. Gözlük buhar oluyor ve hiçbir şey göremiyorsunuz. Sabah kalktığınızda artık gözlüğe uzanıp takmıyorsunuz. Yağmurlu havada yürürken kör olmuyorsunuz. Oh be dünya varmış dedim. Esenlikle kalın iyi forumlar.

1 Ay sonra gelen edit:
Dün kontrol için Ankara'ya gittim. Hiçbir sorun yokmuş, göz numaralarım sıfırlanmış. Yani ikisi de sıfır numara şu an tam görme yetisine sahibim.

Yaklaşık 3 ay sonra gelen edit:
Hiçbir sorun yok sağlıklı bir şekilde görmeye devam ediyorum.
ameliyat olurken gözler görüyor mu yoksa ameliyat esnasında kısa bir körlük mü oluyor bide tek tek mi oluyor yoksa 2 gözede aynı andamı yappılıyor

Shamshiel

80+
ameliyat olurken gözler görüyor mu yoksa ameliyat esnasında kısa bir körlük mü oluyor bide tek tek mi oluyor yoksa 2 gözede aynı andamı yappılıyor
Tek tek görüyorsun.

Bende 1 bucuk ay önce ilasik ameliyat oldum 1.75 astigmatım vardı sadece 4 hafta önce gözüme kablo değdiği için flap oluşturduklarından orası kalktı tekrar bi ağır ameliyat geçirdim hala daha iyileşmesini bekliyorum ben pek önermiyorum bu ameliyatları sağ gözüm tekrardan astigmatı 1 olarak cıkıyor ölçümde.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Ben ise gözlükle bile 480p dewam :peeposad:

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Gözler görüyor ama tek tek.
Tek tek görüyorsun.

Bende 1 bucuk ay önce ilasik ameliyat oldum 1.75 astigmatım vardı sadece 4 hafta önce gözüme kablo değdiği için flap oluşturduklarından orası kalktı tekrar bi ağır ameliyat geçirdim hala daha iyileşmesini bekliyorum ben pek önermiyorum bu ameliyatları sağ gözüm tekrardan astigmatı 1 olarak cıkıyor ölçümde.
Geçmiş olsun hocam.

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
Yazmamışım kusura bakma. Sol 1.25 sağ 0,75 miyop astigmat. Uyuştuğu için hiçbir acı hissetmedim. Tabi gözüne dokunduklarını hissediyorsun. Gözümü kapatma eyleminde bulundum ama taktıkları alet yüzünden istesen de kırpamıyorsun.
Kırpamıyorsun deyince bir ürperdim elimle göz kapağımı tuttumda içim daraldı 😔

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
1 Ay sonra gelen edit:
Dün kontrol için Ankara'ya gittim. Hiçbir sorun yokmuş, göz numaralarım sıfırlanmış. Yani ikisi de sıfır numara şu an tam görme yetisine sahibim.

Yaklaşık 3 ay sonra gelen edit:
Hiçbir sorun yok sağlıklı bir şekilde görmeye devam ediyorum.
1 yıl 3 ay olmuş, şu an nasılsınız?

22 sayfanın hepsini okumadan iki tane soru sormak istiyorum
1- Lasik ameliyatı göz çizdirme ameliyatı olarak mı geçiyor?
2- Lasik ameliyatının başarısız olma ihtimali nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom