Rehber matematik 0'dan matematik kitabı işe yarıyor mu ?

veneficus

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
403
matematiğim gerçekten sıfır ve şuan açıktayım seneye örgün eğitime gideceğim için matematiği düzeltmem gerekiyor rehber matematiğin yaptığı kampın tanıtım bölümünde bu kamp bittikten sonra 9.sınıf veya tyt ye başlayabilirsiniz diyordu bende bu kitabı alacağım daha önce bu kampı bitirmiş kişiler var mı faydasını gördünüz mü ?
:

:
:
:

hocam bana çok çocuksu gelen bir elemandı
Ben adam gibi eyüp b den 3d video defter ile çalışmıştım 10/10 işime yaradı
kanıtları ile herşeyi adam akıllı anlatıyor
öyle laga lugada yapmıyor
rehber matematiğin biraz çenesi düşük bence

Ne kadar 0 ona bağlı😅 bi dönem liselilere matematik özel ders veriyodum matematiği cidden 0 olanda var kendini 0 zanneden de var. Başlangıç seviyesi kitaplara fazla para vermeye gerek yok hatta para vermeden önce videodaki soru ları önce kendin çözmeye çalışmalısın. Zaten youtubedaki hocalar hep kolaydan zora göre dizer. Bi kaç video izleyerek kendinide sınayarak seviyen hakkında daha doğru yargıya varabilirsin

Ne kadar 0 ona bağlı😅 bi dönem liselilere matematik özel ders veriyodum matematiği cidden 0 olanda var kendini 0 zanneden de var. Başlangıç seviyesi kitaplara fazla para vermeye gerek yok hatta para vermeden önce videodaki soru ları önce kendin çözmeye çalışmalısın. Zaten youtubedaki hocalar hep kolaydan zora göre dizer. Bi kaç video izleyerek kendinide sınayarak seviyen hakkında daha doğru yargıya varabilirsin
hocam eyüp b de tam tersi adam zor dan daha zora gidiyor

hocam bana çok çocuksu gelen bir elemandı
Ben adam gibi eyüp b den 3d video defter ile çalışmıştım 10/10 işime yaradı
kanıtları ile herşeyi adam akıllı anlatıyor
öyle laga lugada yapmıyor
rehber matematiğin biraz çenesi düşük bence
Hocam bu kişiye bağlı ben 9. Sınıfta rehber matematik ile çalışıp baya anlıyordum çok güzel kafama oturuyordu sonra sınavdan düşük almıştım bi daha da çalışmadım

matematiğim gerçekten sıfır ve şuan açıktayım seneye örgün eğitime gideceğim için matematiği düzeltmem gerekiyor rehber matematiğin yaptığı kampın tanıtım bölümünde bu kamp bittikten sonra 9.sınıf veya tyt ye başlayabilirsiniz diyordu bende bu kitabı alacağım daha önce bu kampı bitirmiş kişiler var mı faydasını gördünüz mü ?
:

:
:
:
Hocam bu tür şeylerde genelde rant işi oluyor biyoloji gibi ezber bir şey olmadıkça yapabileceğin tek sey pratik yani bol soru çözümü alacağın kitaptaki soruları ne böyle bakar bakmaz kolayca hemen yap ne de çözemediğin için kafayı ye kıvamında bir kitap olsun ve gerçekten o kitabı bitir yapamadığın soruları hocaya sor hocaya soramazsan video çözüm dinle ama o soruyu öğren gerisi gelir

hocam eyüp b de tam tersi adam zor dan daha zora gidiyor
Evet aslında her hoca konuyu temelden ele alıyor. Fakat kimi tanımlara fazla önem veriyor konunun anlaşılması için tanımların bilinmesi gerektiği savunuyor. Misal mustafa yağcı eyüp boncuk. Kimisi tanımı kısa tutup basit pratiklerle ve benzetmelerle anlatmaya çalışıyor. Ha kimi derece isteyenler için daha zor soru tiplerini gösteriyo kimi ilk yüz bin isteyen öğrencileri hedef alıyor. Nolursa olsun hocalar hep temelden anlatmaya çalışır. Hiç bilmeyen bile ben anlatınca anlasın ister
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

:

:
:
:
Henüz vaktin varken youtubedaki bir çok hocayı izleyebilirsin. Aynı konuyu bir iki video farklı farklı hocalardan izle. Hangisinde haa ben anlıyorum demeye başladıysan ondan devam et. Zaten hocaların farkını başka bir hocayı izlerken daha iyi anlayacaksın. Bazı hocaların verdiği ince anektodlar ve konuyu ele alış biçimi pekiştirmende daha faydalı olacak. En iyi hoca diye bi şey yoktur. Herkesin anlama biçimi farklı hocalarında anlatma biçimi farklı. Vaktin varken sana en uygun hocayı bulup ondan devam ettirmen en iyisi olacaktır

Son düzenleme:
7.sınıf sorularını bile çözemiyorum mat da :(

Bu yayınları ben hep tavsiye ederim çünkü bununla 0 olan matematiği 100 yapan çok öğrenci var:

rehber matematik bildiğin tonguç akademi ben sevmiyorum şahsen

Bir de şunu ilave etmek isterim; yutüp videoları ile ders öğrenmek istersen asla aşırıya kaçma, sıkılırsın, uykun gelir...

Önce kitap ile başla, yapamadığın konuları aşırıya kaçmadan, fazla zaman kaybetmeden videolardan bakabilirsin. Ama asla videolarıilk öncelik yapma, her zaman kitaptan çalışmak ilk öncelik olsun. Yani ben böyle bilirim belki başkaları farklı çalışmak ister ama tecrübelerimi yazayım dedim.

Güzel bu kamp. 0'dan TYT'de 15-20 net civarlarına kadar çıkarıyor.

7.sınıf sorularını bile çözemiyorum mat da :(
O zaman en temelden al youtube nimetini sonuna kadar kullan sabırlı ve istikrarlı ilerle. Lisede matematikten kalıp 2 sene sonra matematik bölümü kazanan biri olarak söylüyorum. Herkes matematik yapabilir sadece gözünde büyütmemek gerek. Kendini matematik yapamadığına inandırma yeter. İstikrarlı çalış eninde sonunda meyvesini yiyeceksin

Geri