Render Bilgisayar önerisi

aliriza76

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar, ben adobe (Ps,Pr,Ai,Ae) ve 3D modelleme programlarını sıklıkla kullanıyorum. Bu programlarda haliyle render aldığımız için performans gerekiyor. Fakat bunun yanında bir de oyun da oynuyorum. Genellikle fps oyunları oluyor. 7000 ile 9000 arası bir laptop almak istiyorum öneriniz nedir acaba?

Teknobiyotik X1.5.
Ekran kartında NVENC var render için daha iyi.
İşlemcisine güzel bir soğutucu alınırsa güzel olur.

Merhaba arkadaşlar, ben adobe (Ps,Pr,Ai,Ae) ve 3D modelleme programlarını sıklıkla kullanıyorum. Bu programlarda haliyle render aldığımız için performans gerekiyor. Fakat bunun yanında bir de oyun da oynuyorum. Genellikle fps oyunları oluyor. 7000 ile 9000 arası bir laptop almak istiyorum öneriniz nedir acaba?
Renderı laptopla almak akıl karı değil masaüstü bilgisayarlar bile renderda yüksek ısılara çıkıyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teknobiyotik X1.5.
Ekran kartında NVENC var render için daha iyi.
İşlemcisine güzel bir soğutucu alınırsa güzel olur.
Maalesef nvenc o kadar da kullanışlı değil çoğu render programı cpu kullanır.

3700x + 5700xt olabilir ya da gpu render yapıyorsanız 3700x+2060s ama 3700x alın derim.

Çünkü o kısma katılıyorum.
1-Katılıyorsan neden kestin.

2-X570 anakart kullanırsan 5700xtdeki render performanı çok büyük bir şekilde artıyor (pcie 4.0 b550ler için e geçerli olacak) ve bu şekilde 2060si renderda geçiyor hatta çok daha üstteki rakiplere meydan okuyor.

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim

Renderı laptopla almak akıl karı değil masaüstü bilgisayarlar bile renderda yüksek ısılara çıkıyorlar.

Evet çok haklısınız akıl karı değil fakat ben sıklıkla seyahat eden birisiyim bu nedenle masaüstü almam benim için çok daha avantajlı oluyor. Ama istediğim fiyatta istediğim performansı bulacağım bir laptop olmazsa masaüstü almayı planlıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,826
Üyeler
189,734
Son üye
Cengiz.turk
Geri