Yardım RGB Custom GPU Backplate Yapımı

Venomx123

80+
Reaksiyon skoru
93
Selam dostlarım. 1-2 ay boyunca yapmak istediğim ama malzemem olmadığı için ve cesaret edemediğim için yapamadığım backplate için artık malzemem var :D. Aklıma takılan birkaç şey var onları sormak istiyorum. Öncelikle bu fikir daha önce benim aklıma gelmişti ama nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yoktu sadece yapsam güzel olur diye düşünüyordum. Youtube da araştırınca adamın biri video çekip yapmış bende izledim ve o kadar da zor olmadığını anladım (linki aşağıya bırakırım) Şimdi elimde arka plaka için malzeme var , video ya göre biraz daha değişik yapmayı düşünüyorum daha basit bir şekilde. Ancak anakart ile alakalı bir sıkıntım var , ram tırnakları neredeyse ekran kartının ucuna 0 bir şekilde yaklaşmış durumda belki yarım santim vardır ama kesinlikle sığmaz. Bunun için bir çözüm aklıma gelmedi acaba ucunu kesip öyle yapsam plakayı kötü gözükür mü? Ve RGB led şeritin tersini ekran kartına denk getirsem yani kısa devre filan yapmaz değil mi? Ayrıca son olarak arka plakaya MSI logosunu çizmek geldi aklıma ama sizin bir öneriniz varsa yazabilirsiniz :D.
Fotoğraflar:
IMG_20200930_163730.jpg
IMG_20200930_163738.jpg
IMG_20200930_163810.jpg

Fikir aldığım video linki:

Selam dostlarım. 1-2 ay boyunca yapmak istediğim ama malzemem olmadığı için ve cesaret edemediğim için yapamadığım backplate için artık malzemem var :D. Aklıma takılan birkaç şey var onları sormak istiyorum. Öncelikle bu fikir daha önce benim aklıma gelmişti ama nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yoktu sadece yapsam güzel olur diye düşünüyordum. Youtube da araştırınca adamın biri video çekip yapmış bende izledim ve o kadar da zor olmadığını anladım (linki aşağıya bırakırım) Şimdi elimde arka plaka için malzeme var , video ya göre biraz daha değişik yapmayı düşünüyorum daha basit bir şekilde. Ancak anakart ile alakalı bir sıkıntım var , ram tırnakları neredeyse ekran kartının ucuna 0 bir şekilde yaklaşmış durumda belki yarım santim vardır ama kesinlikle sığmaz. Bunun için bir çözüm aklıma gelmedi acaba ucunu kesip öyle yapsam plakayı kötü gözükür mü? Ve RGB LED şeritin tersini ekran kartına denk getirsem yani kısa devre filan yapmaz değil mi? Ayrıca son olarak arka plakaya MSI logosunu çizmek geldi aklıma ama sizin bir öneriniz varsa yazabilirsiniz :D.
Fotoğraflar:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Tamamen bir çizgi kesmek yerine ram tırnağı için bir delik bırakabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten tırnağın altında olur pek gözükmez.

Selam dostlarım. 1-2 ay boyunca yapmak istediğim ama malzemem olmadığı için ve cesaret edemediğim için yapamadığım backplate için artık malzemem var :D. Aklıma takılan birkaç şey var onları sormak istiyorum. Öncelikle bu fikir daha önce benim aklıma gelmişti ama nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yoktu sadece yapsam güzel olur diye düşünüyordum. Youtube da araştırınca adamın biri video çekip yapmış bende izledim ve o kadar da zor olmadığını anladım (linki aşağıya bırakırım) Şimdi elimde arka plaka için malzeme var , video ya göre biraz daha değişik yapmayı düşünüyorum daha basit bir şekilde. Ancak anakart ile alakalı bir sıkıntım var , ram tırnakları neredeyse ekran kartının ucuna 0 bir şekilde yaklaşmış durumda belki yarım santim vardır ama kesinlikle sığmaz. Bunun için bir çözüm aklıma gelmedi acaba ucunu kesip öyle yapsam plakayı kötü gözükür mü? Ve RGB LED şeritin tersini ekran kartına denk getirsem yani kısa devre filan yapmaz değil mi? Ayrıca son olarak arka plakaya MSI logosunu çizmek geldi aklıma ama sizin bir öneriniz varsa yazabilirsiniz :D.
Fotoğraflar:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ram tırnaginin oldugu kısmı çıkıntı şeklinde boş bırak ama kenari iyice törpüleki goruntu ve isik dağılımı bozulmasin bende yapacagim cok kafama yattı eline saglik

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten tırnağın altında olur pek gözükmez.
aynen

Tamamdır rgb şerit led alınca hemen başlamayı düşünüyorum , bitirince yeni bir konu açar rehber bile yapabilirim. Teşekkürler fikir için :).

Normalde kısadevre olmaması için backplate in altında vebyapışık halde asetat mevcuttur bilginiz olsun! Ayrıca soğutmak istediğiniz devre elemanları varsa vrm hattı vb. Bu kısımlara denk gelecek şekilde ve ölçüde pencereler açıp termal pad koyarak ısı iletimi sağlayabilirsiniz.

Normalde kısadevre olmaması için backplate in altında vebyapışık halde asetat mevcuttur bilginiz olsun! Ayrıca soğutmak istediğiniz devre elemanları varsa vrm hattı vb. Bu kısımlara denk gelecek şekilde ve ölçüde pencereler açıp termal pad koyarak ısı iletimi sağlayabilirsiniz.
acaba tam olarak neresine 2060 pny ekran kartında gösterebilir misiniz lütfen

Geri