Neler Yeni

RGB Led Şeritte günışığı rengi var mı?

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Yunus
Hocam RGB dediğimiz olay ana 3 rengi tek ledden çıkmasıdır.

Her renginde (R, G, B) kendi bir ölçüsü vardır 0-255 diye ve bu fonksiyonlar kullanılarak milyonlarca renk ortaya çıkartılabilir.

Günışığı kodu: #002fa7; bunu yapmak istersek Kırmızı: 0, Yeşil: 19 ve Mavi: 66 kodlarını kullanarak elde edebiliriz.

Kısaca evet günışığı rengi var.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Anladım teşekkürler sizce 5m rgb, 5m günışığı mantıklı olur mu yoksa hepsini gün ışığı mı alayım?
2 tane ayrı alırsan çok kablo karmaşası olur. İkisinden birini al bence.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
Hocam RGB dediğimi olan ana 3 rengi tek ledden çıkmasıdır.

Her renginde (R, G, B) kendi bir ölçüsü vardır 0-255 diye ve bu fonksiyonlar kullanılarak milyonlarca renk ortaya çıkartılabilir.

Kısaca evet günışığı rengi var.
Hocam mantık öyle ama günışığını tam yansıtamıyor. Ana renklerden sonrasını verirken bile dandik gözüküyor. Varsa çok iyi gün ışığı veren rgb led şerit link bırakabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne için kullanacaksınız? Eğer amaç sadece ortamı aydınlatmaksa gün ışığı daha iyi olur bence. RGB alırsanız beyaz yakmak isterseniz hafif mavi ve yeşilli bir renk ortaya çıkıyor. Pek hoş olmuyor açıkçası.
Ortamı aydınlatacağım karanlıkta ama rgb de ara sıra iyi olur diyorum. Tek düz günışığı led şeritte alabilirim de bir yerden sonra sıkılır mıyım bilmiyorum :(

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Yunus
Hocam mantık öyle ama günışığını tam yansıtamıyor. Ana renklerden sonrasını verirken bile dandik gözüküyor. Varsa çok iyi gün ışığı veren rgb led şerit link bırakabilirsiniz.

Ortamı aydınlatacağım karanlıkta ama rgb de ara sıra iyi olur diyorum. Tek düz günışığı led şeritte alabilirim de bir yerden sonra sıkılır mıyım bilmiyorum :(

tabii ki, yalnız fiyat olarak biraz pahalıdır (Seçenekleriseçmeyi unutmayın).

https://www.akakce.com/serit-led/en...o-ile-uyumlu-5v-argb-fiyati,826334494.html?nx

Günışığı kodu: #002fa7; bunu yapmak istersek +5V Kırmızı: 0, Yeşil: 19 ve Mavi: 66 kodlarını kullanarak elde edebiliriz.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Kendimden örnek vermem gerekirse odamda bu ürünü avizede kullanıyorum. Sarımsı göz yormayan bir şekilde renk veriyor. Amacım sadece uzaktan açıp kapamak.
Monitör arkası RGB ledim var ama beyaz renk turkuaz gibi gözüküyor. Gün ışığı seçeneği yok zaten.
İlla renkli bir şeyler istiyorsanız biraz kablo karmaşasını göze alıp iki çeşit kullanmanız gerekir.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
tabii ki, yalnız fiyat olarak biraz pahalıdır (Seçenekleriseçmeyi unutmayın).

https://www.akakce.com/serit-led/en...o-ile-uyumlu-5v-argb-fiyati,826334494.html?nx

Günışığı kodu: #002fa7; bunu yapmak istersek +5V Kırmızı: 0, Yeşil: 19 ve Mavi: 66 kodlarını kullanarak elde edebiliriz.
Yok hocam 5m si 244TL tuttu. Ben zaten en az 10m alacağım bu bütçemi aşıyor. Sanırım ya gün ışığı ya da rgb alacağım birinden birini feda edeceğim.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
741
İsim
Yunus
Yok hocam 5m si 244TL tuttu. Ben zaten en az 10m alacağım bu bütçemi aşıyor. Sanırım ya gün ışığı ya da rgb alacağım birinden birini feda edeceğim.

RGB alıp arduino biraz öğrensen günışığı elde edebilirsin diye düşünüyorum sadece bira uğraşman lazım.

Not: 10Mt diyorsun alırken adaptörün amp erine dikkat yüksek amperli birşeyler al önerim min12-15A

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Cengiz Han
RGB alıp arduino biraz öğrensen günışığı elde edebilirsin diye düşünüyorum sadece bira uğraşman lazım.

Not: 10Mt diyorsun alırken adaptörün amp erine dikkat yüksek amperli birşeyler al önerim min12-15A
Sanırım Gün ışığı alacağım duruma göre iade ederim ya ne olcak sanki en kötü başka odaya taşırım. Teşekkürler.

Top Bottom