isikt11
80+ Gold
- Katılım
- 23 Mart 2020
- Mesajlar
- 7,406
- En İyi Cevap
- 11
Bugün Thrash Metal dünyasında çok önemli bir yere sahip olan, Metallica'nın ilk profesyonel albümü olan Ride The Lightning'in 37. yıl dönümü. Kill Em All albümü ile adlarını metal dünyasında duyuran genç Metallica üyeleri yeni albümleri Ride The Lightning'i 27 Temmuz 1984'te yani tam 37 yıl önce bugün piyasaya sürdü.
Kayıt Dönemi
Ride The Lightning için grubun kurucularından biri olan Lars Ulrich'in memleketi Danimarka Kopenhag'da bir stüdyoya girdi.
Albümün kayıtları zorlu geçiyordu. Grubun otele verebilecek paraları olmadığı için stüdyoda yatıp kalkıyordu. Gündüzleri uyuyup geceleri kayıt yapıyorlardı çünkü gündüzleri stüdyo diğer sanatçılar tarafından rezerve edilmişti. Ayrıca Danimarka'ya gelmeden 3 hafta önce ekipmanlarından bazıları çalınmıştı.
Bunlara ek olarak stüdyoya girmelerinden 29 gün sonra başlayacak olan Avrupa festivallerine yetişmek için albümü hızlıca kaydetmek zorunda kaldılar.
20 Şubat'ta girilen stüdyodan 14 Mart'ta Ride The Lightning kayıtları yapılmış bir şekilde çıktılar. Anlaştıkları yapımcı Megaforce ise albümü tam bugün, yani 27 Temmuz 1984'te piyasaya sürdü.
Albümün yapım bütçesi 20 bin dolardı fakat işin sonunda çıkan hesap 30 bin doların üstündeydi. Metallica'nın Avrupalı plak şirketi Music For Nations aradaki farkı ödedi çünkü anlaştıkları yapımcı Megaforce, aradaki farkı ödeyemedi ve Metallica Megaforce ile anlaşmasını bitirdi.
Albüm, Albümdeki Parçalar ve Hakkında Birkaç Bilgi
Bu albüm, Metallica'nın ilk albümüne göre daha çeşitli ve profesyonel melodiler içermektedir.
Albüm, ''For Whom The Bell Tolls'' ve ''Fade To Black'' gibi Metallica'nın klasikleri haline gelmiş parçaları barındırır.
Albümde Cliff Burton'ın katkısının çok büyük olduğu enstrümantal bir parça olan ''The Call Of Ktulu'' parçası da bulunmaktadır.
Albümün ilk parçası olan Fight Fire With Fire'ın akustik gitarlı introsu dinleyicilere küçük çaplı bir kalp krizi yaşatsa da şarkının hareketli ve sert devamı herkesi rahatlatmıştı
![Smiling face with sunglasses :sunglasses: 😎](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60e.png)
Albümdeki For Whom The Bell Tolls, Trapped Under Ice ve Escape parçaları Danimarka Kopenhag'da yazılmıştır. Diğer parçalar zaten daha önceden yazılmış, hatta albüm çıkarılmadan önce birkaç konserde çalınmıştı.
Ride The Lightning, Dave Mustaine'in etkisi olduğu son albümdür. Albümdeki ''The Call Of Ktulu'' parçasının yazımında yardımcı olmuştu.
Albümün adını grubun lead gitaristi Kirk Hammett koymuştur ve bu ismi koyarken Stephen King'in The Stand adlı romanından esinlenmiştir.
Albümdeki Creeping Death parçasının riff'ini grubun gitaristi Kirk Hammett henüz 16 yaşındayken yazmıştır. Bir videoda kendisi söylüyor.
Bu albümün en büyük özelliklerinden birisi ise, zor ve uzun soloları bünyesinde barındırmasıdır. Buna en güzel örneği albüme adını veren Ride The Lightning parçasının solosudur.
Bu naçizane parçanın solosu tam 1.5 dakikadır ve son derece güzeldir.
Albümün Başarıları
- Kasım 1987'de Altın RIAA* ödülü kazanmıştır.
- 2012'ye kadar ise toplamda 6 milyon satarak 6 adet Platinum RIAA* ödülü kazanmıştır.
- IGN Music'in en iyi 25 metal albümü listesine girmiştir.
- Rolling Stone'un yaptığı ''100 Greatest Metal Albums of All Time'' listesinde 11. olmuştur.
- Çoğu müzik magazinleri tarafından 10 puan almıştır.
*RIAA Nedir
Albümdeki Parçalar, Yazarları ve Süre Bilgileri
Parça Adı ve Yazarları | Süre |
---|---|
Fight Fire With Fire
| 4:44 |
Ride The Lightning
| 6:36 |
For Whom The Bell Tolls
| 5:10 |
Fade To Black
| 6:56 |
Trapped Under Ice
| 4:03 |
Escape
| 4:23 |
Creeping Death
| 6:36 |
The Call Of Ktulu
| 8:53 |
Albümdeki ve genel olarak Metallica'nın en sevdiğim şarkısı olan Creeping Death'i ve Cliff Burton'ın wah pedalı muazzam bir şekilde kullanarak icra ettiği bas introsu ile açtığı For Whom The Bell Tolls parçasının canlı versiyonunu izlemezseniz çok şey kaçırırsınız.
Metallica'nın Ride The Lightning albümü ile ilgili hazırladığım makale buraya kadardı. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler
![Smiling face with sunglasses :sunglasses: 😎](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60e.png)
![Smiling face with heart-eyes :heart_eyes: 😍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60d.png)
![en.wikipedia.org](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f4/Ridetl.png)
Ride the Lightning - Wikipedia
![en.wikipedia.org](https://en.wikipedia.org/static/apple-touch/wikipedia.png)
Son düzenleme: