Neler Yeni

Roborock Flexi Pro Çok Detaylı İnceleme

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sercan
Roborock Flexi Pro İncelemesi – İlk İzlenimlerim ve Eğlenceli Test Sonuçları

Evet arkadaşlar, dayanamadım ve Roborock Flexi Pro’yu aldım! 🎉 Daha kutusundan çıkarır çıkarmaz, “Bu alet robot süpürge değil, elde kullanılan şarjlı bir süpürge” olduğunu kendime tekrar hatırlattım (heyecanla robot sanmayalım, elde gezen bir süpürge bu). İlk izlenimlerim oldukça heyecan verici; sanki elimde bir uzay mekiği tutuyorum, ama bu mekik evin tozunu alıp paspas yapıyor. Şimdi size hem bu cihazla yaptığım pirinç testi ve diğer denemelerimi, hem de özelliklerine dair gözlemlerimi aktaracağım. Hazırsanız, süpürgeyi çalıştırıyorum! 🚀

Flexi Pro’yu mutfakta ufak bir kıyameti temizlerken yakaladık. Yere dökülen mısır gevrekleri, yumurta ve soslar bir arada – tam bir kabus senaryosu! Ama cihaz tek hamlede hem kuru parçaları hem de yapışkan lekeleri hallediyor. Normalde böyle bir sahne annemi çileden çıkarırdı; Flexi Pro sayesinde ise mutfak zemini tertemiz ve annemin sinirleri sapasağlam. Kedimiz Nazlı bile şaşkın: “Bütün işi elimden aldı!” der gibi bakıyor. 😅

Pirinç Testi ve Yüzey Performansı

Yeni bir süpürge alınınca ilk yapılan şey nedir? Tabii ki pirinç testi! Söz verdiğim pirinç testi için bir avuç pirinci halıya, parkeye ve fayansa saçtım ve Flexi Pro’yu sınava aldım. Sonuçlar yüzümü güldürdü diyebilirim:
• Halıda: Flexi Pro aslında daha çok parke ve fayans gibi sert zeminler için tasarlanmış, halılarda kullanımı ilk bakışta soru işareti bırakıyor . Öndeki döner süngerinin hafifçe ıslak çalışması sebebiyle uzun tüylü halılar için ideal olmasa da, kısa tüylü halılarda beklenenden iyi performans gösterdi . Pirinç tanelerini güçlü emişiyle halıdan toplarken halıyı çok hafif nemlendirdi (halıyı bir nebze silmiş de oluyor aslında). Motorlu tekerlekleri sayesinde halı üzerinde ilerletmek de zor olmadı – itiraf ediyorum, 5 kg ağırlığındaki aleti halıda sürmek gözümü korkutuyordu ama kendi kendine yürür gibi gidiyor . Sonuç: Halıda tek tük birkaç pirinç tanesi dışında hepsini süpürdü, o kalanları da muhtemelen halının rengine kurban verdik diyelim.
• Parke & Fayans: Bu cihazın asıl arenası sert zeminler. Ahşap parke, laminant, karo fayans demeden yere saçtığım pirinçleri silip süpürdü; sanki hiçbir şey dökülmemiş gibi zemini pırıl pırıl bıraktı. 17.000 Pa’lık emiş gücünün hakkını veriyor gerçekten . Hatta süpürürken bir yandan da nemli silme yaptığından, pirinçlerin bıraktığı tozumsu kalıntı bile anında yok oldu. Parke üzerinde çizik yapar mı diye endişeliydim, ancak yumuşak sünger rulonun zemine zararı olmadı – gönül rahatlığıyla salonun ortasında pilav döküp deney yapabilirsiniz (ama yapmayın tabii, yazık yemeğe 😜).
• Köşeler & Kenarlar: Kenar süpürme performansını da gözlemledim. Flexi Pro’nun ucu duvar diplerine oldukça yaklaşabiliyor, hatta 1 mm’den az boşluk bırakarak köşelere erişebildiği belirtilmiş . Denemelerimde süpürgeyi süpürgelik diplerine sürdüm ve pirinç tanelerinin köşede birikmesine izin vermedi. LED aydınlatması da zemindeki toz tanelerini gözler önüne seriyor – karanlık köşelerde saklanan pirinçler bile flaş altında yakalandı diyebilirim! 🔦

Performans özeti: Sert zeminlerde harika, halıda beklenenden iyi, köşelerde ise tatmin edici bir performans. Pirinç testinden alnının akıyla çıktı; ortada ne pirinç tanesi, ne de annemin “iyi süpürememişsin” bakışları kaldı. (Bu arada, annemi artık bizimle otururken görmeye başladım, bu süpürge sayesinde köşe bucak temiz olduğu için kadıncağız rahatladı diyebilirim! 😁)

Emiş Gücü ve Süpürme Yeteneği

Flexi Pro’nun kağıt üstündeki en dikkat çekici gücü 17.000 Pa emiş gücü. Bu değer, birçok üst seviye dikey süpürgeyle boy ölçüşüyor ve kullanımda da bunu hissediyorsunuz . Sadece pirinç değil, mutfakta yere döktüğüm kahve telvelerini, halı üzerindeki kedi tüylerini ve hatta çalışma masamdan halıya düşen zımba tellerini bile büyük bir iştahla içine çekti. Bir ara “Acaba halıyı da içine çekecek mi?!” diye endişelendim 😅.

Emiş gücünü sapın üzerindeki dokunmatik düğmeden kolayca ayarlayabiliyorum; Eco, Standart, Turbo modlar arasında parmağımı kaydırmam yetiyor. Standart mod çoğu iş için yeterli geldi, Turbo modu ise ancak çok inatçı kirlerde veya “güç gösterisi” yapmak istediğimde kullandım. Süpürge modlar arasında geçiş yaparken hemen tepki veriyor, hiçbir gecikme yok . Ayrıca emiş gücü yüksek olsa da tozu havaya üfleyip dağıtmıyor; tüm kirler ön taraftaki süngere yapışıp kalıyor, sonra da sünger sıkılıp kirli su haznesine çekiliyor . Yani evde toz bulutu olmuyor, alerjisi olanlara da nefes aldırıyor diyebiliriz.

Kısacası, süpürme yeteneği konusunda Flexi Pro beklentilerimi karşıladı. Halıda, koltuk aralarında veya sert zeminde fark etmiyor, önüne koyduğum her şeyi yuttu. “Dyson mu o, bak işine” esprilerini hak edecek cinsten bir performans sergilediğini söyleyebilirim. 💪

Paspas Fonksiyonunun Etkinliği

Gelelim Flexi Pro’yu rakiplerinden ayıran özelliğe: Süpürürken aynı anda paspas yapabilme kabiliyeti. Cihaz, ön kısmındaki döner sünger ruloya temiz su püskürterek zemini siliyor ve kirli suyu anında içine çekiyor . Bu sayede klasik “süpür, sonra paspas yap” döngüsü tek seferde halloluyor – zaman ve efor tasarrufu müthiş.

Ben de bu özelliği sınamak için mutfak zeminde ufak tefek kazalar organize ettim. Örneğin, yere biraz çay döküp kurumasını bekledim (evet, bunu bilerek yaptım, bilim için!). Kurumuş çay lekesinin üstünden Flexi Pro ile geçince ilk seferde lekenin %90’ını aldı, çok hafif bir iz için ikinci geçiş yeterli oldu. Normalde elime bez alıp ovarak çıkarmaya çalışsam daha uzun sürecekti, burada süpürgeye sadece bir ileri bir geri yapmak kaldı. Islak çekiş gücü gerçekten etkili; cihaz “ıslak kuru” ne varsa silip süpürebiliyor . Yere devirdiğim sütlü mısır gevreği kasesinde de benzer başarıyı gördüm: Sütü, gevrekleri, yapışkan şekeri hepsini aynı anda çekti ve arkasında ne yapışkanlık ne koku kaldı.

Tabii çok inatçı lekelerde (örneğin kurumuş bal veya ketçap kalıntısı) bir miktar ileri geri uğraşmanız gerekebiliyor. Sonuçta bu bir robot paspas kadar bastıra bastıra ovalamıyor, ama günlük döküntüler ve taze lekelerde tam bir kurtarıcı. Sünger rulonun sürekli temiz suyla ıslanıp, kirlenince sıkılıp kirli su haznesine atması akıllıca bir sistem . Böylece tüm evi hep temiz suyla silmiş oluyorsunuz, kirli suyu sağa sola yaymıyor. Cihazın 730 ml temiz su ve 450 ml kirli su tankı var; 3+1 evimi temizlerken bir kez temiz su ekleyip kirli suyu boşaltmam yetti . Paspas özelliğini kapatıp sadece kuru süpürme modunda da kullanabilirsiniz ama açıkçası “madem paspası var, niye kapatayım” diye düşündüm. Sonuç olarak paspas fonksiyonu gayet etkin çalışıyor, evinizi deterjan kokutmadan günlük temiz tutmanıza yardımcı oluyor.

Bu arada espriyle karışık gerçek: Evi böyle kendi kendine silip süpürdüğü için annemi artık salonun bir köşesinde bizimle otururken bile görür oldum – düşünün, alet ev işlerini o kadar hafifletti ki annem boş oturabiliyor! 😄 (Önceki Yazımdan annemi tanıyanlar bunun ne büyük mucize olduğunu bilir.)

Pil Ömrü ve Kullanım Süresi

Şarjlı bir süpürge için pil ömrü kritik bir mesele. Roborock Flexi Pro bu konuda sınıfı geçti diyebilirim. Tam şarjla yaklaşık 50 dakika kesintisiz temizlik yapabildim . Bu süre, benim gibi 3+1 bir evi detaylı temizlemek için yeterli oldu. Genelde 35-40 dakikada işi bitiriyorum, geriye hatta yedek pil kalıyor. Pil %20’nin altına inince cihazın sesi hafif değişip güç modu düşüyor, anlıyorsunuz ki artık yorulmaya başladı. Ancak çoğu temizlik görevini yarı yolda bırakmadan tamamlıyor, bu büyük rahatlık.

Cihazı şarj etmek de oldukça pratik: Kendi standına dik bir şekilde oturtuyorsunuz ve şarj olmaya başlıyor, yaklaşık 1 saatte tam doluma ulaşıyor . Yani ortalama bir öğle molasında pili yenilenmiş oluyor, ikinci tura bile hazır hale geliyor (maraton temizliği yapmak isteyen varsa tabii). Pil durumu ve şarj seviyesi, Roborock’un mobil uygulamasından da takip edilebiliyor . Uygulamaya bağlanıp “pil % kaç, daha ne kadar gider” diye bakmak mümkün, hatta isterseniz cihazın kendi kendini temizlemesini zamanlayabiliyorsunuz bile . Teknoloji sağ olsun, süpürgemizin dahi bir uygulaması var ve bu bize gerçek zamanlı bilgi sunuyor.

Pil performansı konusunda notum: 50 dakikayı devirdikten sonra kendimi “daha temizlenecek yer kalmadı, acaba gerçekten komşunun evinede mi dalsam” derken buldum. 🙃 Yani eviniz küçükse süre fazlasıyla yetiyor; büyük evlerde de molalı temizlik yaparak her yeri bitirebilirsiniz. Pil bittiğinde de tek yapmanız gereken Flexi Pro’yu yuvasına bırakıp bir çay molası vermek.

Ergonomi ve Kullanım Kolaylığı

Bir süpürgenin teknolojik olması kadar ergonomik olması da şart. Flexi Pro, ilk bakışta diğer dikey süpürgelere benziyor; yaklaşık 5 kg ağırlığıyla elde hissedilen bir cihaz . Ancak akıllı tasarımı sayesinde bu ağırlık kullanımda kolumu yormadı desem yeridir. SlideTech denilen motorlu tekerlek sistemi sayesinde süpürgeyi iterken veya çekerken adeta kendi kendine hareket ediyor . Yokuş yukarı çıkan elektrikli bisiklet misali, siz yön veriyorsunuz ama itme çekme işinin çoğunu cihaz hallediyor. Bu özellikle uzun süre temizlik yaparken bilek ve omuz ağrımasını büyük ölçüde engelliyor. İlk denediğimde “Acaba halıda gitmez, parke de tutukluk yapar mı?” diye düşündüm ama tam tersi, halıda da zeminde de yağ gibi akıyor alet.

Tutuş rahatlığı çok iyi: Sap kısmı ele oturuyor, tetik veya sürekli basılı tutma gerektiren bir düğme yok (sürekli çalışır konumda kalıyor, parmağınızı yoracak bir tasarım hatası yok). Üst kısmında modları gösteren küçük bir LED ekran mevcut, oradan seçtiğiniz güç modunu ve pil durumunu rahatça takip edebiliyorsunuz. Ayrıca ön tarafta zemini aydınlatan LED ışıklar var, bu sayede koltuk altı veya dolap arkası gibi loş bölgelere girince yerde ne var ne yok görüyorsunuz . Karanlıkta parlayan toz tanelerini görünce hem biraz utandım (“vay bu kadar toz mu birikmiş?” diye) hem de sevindim, çünkü Flexi Pro hepsini ortaya çıkardı ve temizledi.

Taşınabilirlik açısından, kablosuz oluşu zaten büyük bir özgürlük. Bir odadan diğerine geçerken priz aramak yok, kablo dolanması derdi yok. Tek elle taşıyıp merdiven çıkabiliyorum (standı ayrı, sadece cihazı alıyorum). 5 kiloluk kütleyi elde taşımak ilk duyduğumda ağır gelmişti ama ağırlığın çoğu alt kısımda ve tekerleklerde dengelendiği için pratikte sorun yaşamadım. Yine de, örneğin cihazı yüksek bir rafı süpürmek için havaya kaldırmak isterseniz biraz kol kası gerekebilir – ne de olsa su dolu tanklarıyla beraber elde ağırlık yapacaktır. Ben daha çok zeminde ve düşük seviyede temizlik yaptığım için ergonomik tasarımı fazlasıyla yeterli buldum.

Son olarak, Flexi Pro’nun FlatReach denen esnek gövde yapısından bahsetmeden olmaz: Süpürgeyi neredeyse yere paralel yatırarak koltuk ve sehpaların altına sürebiliyorum, alçak mobilyaların altını temizlemek çocuk oyuncağı oldu . Eskiden “orada toz kalmıştır şimdi” diye aklım kalırdı, şimdi ise cihaz düzleşip o tozların canına okuyor. Genel olarak, ergonomi ve kullanım kolaylığı konusunda Roborock mühendisleri iyi iş çıkarmış; kullanıcı dostu, elde rahat kullanılan ve pratik bir süpürge tasarlamışlar.

Gürültü Seviyesi

Sessizlik arayanlara güzel bir haberim var: Flexi Pro’nun çalışma sesi beklenenden düşük. Ölçmedim ama teknik özelliklerde yaklaşık 70 dB civarında bir gürültü seviyesine sahip olduğu belirtiliyor . Bu, klasik güçlü elektrikli süpürgelerin 80+ dB uğultusuna kıyasla epey daha nazik bir ses demek. Cihaz çalışırken telefonda konuşmaya devam edebildim, yan odada uyuyan kimse de rahatsız olmadı. Tabii ki tamamen sessiz değil; sonuçta motoru ve dönen parçaları var, fakat ses tonu çok tiz veya rahatsız edici değil.

bir benzetme yapacak olursam: Eğer normal süpürgeler jet motoru gibi ses çıkarıyorsa, Roborock Flexi Pro daha çok lüks bir elektrikli otomobil gibi mırıldanıyor. 😂 Süpürme esnasında televizyon açıksa sesi biraz yükseltmeniz gerekebilir ama komşuları rahatsız edecek düzeyde bir gürültü kesinlikle yok. Hatta kedimiz Nazlı, eski süpürge çalışınca kaçacak delik ararken, Flexi Pro’yu çalıştırdığımda orta yerde oturup olanı biteni izlemeye başladı. Demek ki hayvanlar bile onayladı ses seviyesini! (Kedinin onayladığı temizlik aletine insan niye hayır desin, değil mi?)

İşin içine paspas ve su sesi girince de durum değişmiyor; su püskürtürken ya da sünger sıkılırken ekstra bir gürültü fark etmedim. Sadece standında kendi kendini temizlerken suyun şarıl şarıl akıp fırçayı yıkadığı anlarda çeşme sesi gibi bir ses geliyor, o da gayet normal ve rahatsız edici değil. Özetle, Flexi Pro makul bir gürültü seviyesinde çalışıyor. Temizlik yaparken kulak tırmalamayan, aile sohbetini bastırmayan bir süpürge olması benim için büyük artı oldu.

Temizlik Sonrası Bakım ve Hazne Boşaltma Kolaylığı

Geldik işin belki de en sevdiğim kısmına: Temizlik sonrası cihazın kendi temizliği. Çoğu elektrikli süpürgeyle işimiz bitince filtrelerini temizlemek, toz haznesini boşaltmak, fırçasına dolanan saçları ayıklamak gerekir ve açıkçası bu kısımlar hep can sıkıcıdır. Roborock Flexi Pro ise “Ben hallederim!” diyor. Cihazı kullanıp işimi bitirdikten sonra, üzerinde gelen istasyonunun (standının) üzerine yerleştiriyorum ve tek bir tuşa basarak kendi kendini temizlemesini izliyorum. Evet yanlış duymadınız, süpürge kendi kendini yıkıyor ve kurutuyor! 🧼🌀

Standına oturan Flexi Pro, altındaki sünger ruloyu 60°C sıcak suyun içinde yıkamaya başlıyor ve tam 30 dakika boyunca temiz suyla yıkamaya devam ediyor . Sıcak suyun bakteri öldürücü etkisi sayesinde süngerde barınabilecek mikroplar %99.9 oranında yok ediliyor . Ardından cihaz otomatik olarak 55°C sıcak hava üfleyerek içini ve ruloyu kurutuyor . Bu işlem bittiğinde süpürgenin içi dışı mis gibi, hijyenik bir şekilde bir sonraki kullanıma hazır oluyor. Kendi kendini temizleme özelliği sayesinde, klasik süpürgelerde karşılaştığımız o kötü kokulu filtreler veya nemli paspas bezleri derdine son verilmiş. Ben espirili bir dille “Bizim süpürge her temizlik sonrası bir SPA terapisine giriyor” diyorum – sıcak su banyosu, ardından sıcak hava ile fön, oh la la! 😎 Cihaz kendine bizden daha iyi bakıyor vallahi.

Peki bize hiç iş kalmıyor mu? Çok az. Sadece standın kirli su haznesini boşaltmak ve gerekirse temiz su tankını doldurmak gerekiyor, o kadar. Kirli su haznesini çıkartıp lavaboya döküyorum, içini çalkalayıp takıyorum, toplam 1 dakikalık bir işlem bile sürmüyor. Toz ve katı atıklar da zaten o kirli suyla birlikte hazneye gittiğinden, ayrı bir toz boşaltma haznesiyle uğraşmak zorunda kalmıyorum. İsterseniz süngeri tamamen çıkartıp elle de yıkayabilirsiniz (cihazla birlikte yedek bir sünger fırça da geliyor), ama kendi kendini temizleme o kadar iyi ki ben manuel müdahaleye gerek duymadım. Filtre kısmı da yıkanabilir özellikte, ayda bir çıkarıp sudan geçirmek iyi olabilir ama onun dışında bakım istemiyor .

Açıkçası bu bakım kolaylığı beni benden aldı. Temizlik yaptıktan sonra bir de süpürgeyi temizlemekle uğraşmamak muhteşem bir rahatlık. Cihazı dolaba kaldırırken “Acaba içinde pis su kaldı mı, koku yapar mı?” derdi yaşamıyorum, çünkü her seferinde kendi kendini durulayıp kuruttuğu için tertemiz oluyor. Roborock’un bu konuda getirdiği çözüm gerçekten alkışlık – ısıtmalı kendi kendine temizlik ve kurutma sistemi ev işlerinde yeni bir sayfa açmış.

standın tasarımından da bahsedeyim: Oldukça şık ve köşede fazla yer kaplamıyor. Süpürge stand üzerinde dik durduğu için etrafta devrilme tehlikesi yok. Stand, hem şarj istasyonu hem temizlik istasyonu görevini bir arada görüyor. Tek bir kabloyla hem süpürgeyi şarj ediyor hem de temizlik sırasında su ihtiyacını karşılıyor. Bu bütünleşik yaklaşım sayesinde ortalıkta ekstra bir parça, kova veya kablo karmaşası olmuyor.

Genel Değerlendirmeme gelecek olursak

Roborock Flexi Pro, geleneksel dikey süpürgelere yenilikçi bir yaklaşım getiren çok yetenekli bir ev yardımcısı. İlk izlenimlerime göre cihaz, süpürme ve silme işini aynı anda yaparak günlük temizliği ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Pirinç testinde ve farklı zeminlerde gösterdiği performans, güçlü emiş gücü sayesinde beklentilerimi aştı. Paspas fonksiyonu pratik ve etkili; zeminde su lekesi bırakmadan temizleyebilmesi büyük avantaj. Pil ömrü 50 dakika ile geniş bir alanı tek seferde temizlemeye imkan veriyor, şarj süresinin kısalığı da cabası. Ergonomik tasarımı ve akıllı tekerlekleriyle kullanım konforu yüksek – ağır bir aleti dans edercesine hafif kullanmak mümkünmüş dedirtti bana. Gürültü seviyesi komşuları rahatsız etmeyecek, ev halkının kulaklarını tırmalamayacak kadar düşük. Ve en önemlisi, temizlik sonrası kendi kendini temizleme özelliği ile bakım derdini minimuma indiriyor.

Tabii hiçbir ürün %100 mükemmel değil. Flexi Pro da halı temizliğinde ıslaklık nedeniyle %100 ideal sayılmaz (daha çok sert zemin uzmanı tabi paspas modunu kaptıp halılardada kullanabilirsiniz), ayrıca oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip (bunu cüzdanımın bana küsmesinden anladım diyelim 😅). Ama bu eksiler, sunduğu yenilikçi temizlik deneyimi ve sağladığı konfor yanında göze batmıyor. Ben şahsen bu süpürgeyle evde temizlik yaparken eğlenir oldum – bir yandan temizlik, bir yandan teknoloji şov! Aile bireyleri de halinden memnun: Annem dinlenebiliyor, kedim kaçmıyor, ev halkı tertemiz bir zeminde keyifle oturuyor.

Sonuç olarak, Roborock Flexi Pro beklentilerimi karşılayan hatta aşan bir cihaz oldu. Eğer siz de “Hem süpüreyim hem de paspas yapayım, bunu da zahmetsizce halledeyim” diyorsanız, Flexi Pro tam size göre bir temizlik arkadaşı olabilir . Ben aldığıma pişman olmadım, hatta evin temizliği konusunda çıtayı bayağı yükselttim. Artık misafire “Ay kusura bakma ortalık biraz dağınık” deme devri kapandı; Flexi Pro elime alıp 5 dakikada salonu jilet gibi yapabiliyorum, sonra da kahvemi yudumluyorum. 😎

Umarım bu inceleme sizin için faydalı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler! Şimdi müsaadenizle, Flexi Pro’yu şarjdan çıkarıp biraz evi dolaştıracağım – kendisi de evde gezmeyi çok seviyor malum. 🧹🤖

Kaynaklar: Roborock Flexi Pro teknik özellikleri ve incelemelerinden derlenmiştir , şahsi deneyimlerimle harmanlanmıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,163
Üyeler
169,538
Son üye
enveerr
Top Bottom