Neler Yeni

ROG Strix kartlardan çıkan CD'de Google Toolbar var...

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Evet... CD'lerin ne kadar eskide kaldığı hakkında şikayet ediyorduk, kim CD kullanıyor diyorduk ki bu CD'ler hakkında başka bir olay buldum.

20210528_002237.jpg

Evet, yanlış görmüyorsunuz. İçerikler bölümünde gerçekten Google Toolbar var. Bu kartı yeni almadım 10 ay filan oldu ancak bu CD'ye hiç dikkatlice bakmamıştım.

Google Toolbar nedir derseniz,
Bu sitenin dizaynından bile ne kadar eski bir şey olduğunu anlayabilirsiniz. Sitenin orijinali hâlâ http ancak Google bu https olan versiyonuna yönlendiriyor.

Bu böyle Windows XP'lerde kullanılan toolbarlardan biriydi. Kaçımız XP kullandık bilemem ama toolbar'lar XP'nin çok popüler özelliğiydi. Google Toolbar hâlâ çalışıyor bu arada ama bazı özellikleri çalışmıyor. Uzun zamandır güncelleme de almıyor zaten. Bu toolbar hakkında bir video da koyayım:

Şimdi konuya gelelim. Bu bir RTX 2070 ve CD'nin içine resmen antik bir toolbar koymuşlar. Direkt olarak sürücü CD'lerinin var olmasından çok daha komik bir olay. Üstüne bir de bu ekran kartını çalıştıracak donanımların çoğunun Windows 7 desteğinin doğru düzgün olmadığını da düşünürsek iş iyice saçmalaşıyor (ancak bu CD'deki her şey Windows 7'yi destekliyor). Burada eski Aura yazılımı (bu artık indirilemiyor) ve bir de hiç adını bile duymadığım Asus APRP diye bir şey de var (bunu yazarken baktım ve ürün kaydettirmeye yarıyormuş). CD okuyucum olsa içeriklerine mutlaka bakardım. Gerçekten komik bir olay bu. Eski Aura yazılımının olmasını sevdim ama.

Edit: Quantum Cloud da var ama bunu hâlâ kullanan var mı bilmem. Söylediklerine göre yılda 1600 dolar kazancı varmış. Çok inanmadım gibi.

Son düzenleme:

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
CD'nin içini doldurup göz boyamaktan başka bir şey değil.
Pek komik bulmadım çünkü sana zorla kurdurmuyor bu dosyaları tabii gereksiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Asus APRP ise "Asus Product Registration Program" yani dediğin gibi ürün kaydı ile garanti süresini falan faturaya göre ayarlamaya yarıyor.

Toolbar ise Windows 7 varken de popülerdi ve günümüzde hâlâ kullanan var bu yüzden çok önemsenecek bir durum değil.

Quantum Cloud ise ben ROG Strix GTX 980Ti aldığımda da vardı ve yanlış hatırlamıyorsam boşta kaldığında Mining yaparak kazanç getiriyordu.
Mining olduğu için getirisi yalan denemez.
1600 Dolar dediği ise hangi zamanın, hangi kartın, kaç saatlik kazancı? 1600 Dolar yalan değil fakat artık o kadar kazandırmıyordur.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Nasıl koydular? Exe falan mı :D

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CD'nin içini doldurup göz boyamaktan başka bir şey değil.
Pek komik bulmadım çünkü sana zorla kurdurmuyor bu dosyaları tabii gereksiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Asus APRP ise "Asus Product Registration Program" yani dediğin gibi ürün kaydı ile garanti süresini falan faturaya göre ayarlamaya yarıyor.

Toolbar ise Windows 7 varken de popülerdi ve günümüzde hâlâ kullanan var bu yüzden çok önemsenecek bir durum değil.

Quantum Cloud ise ben ROG Strix GTX 980Ti aldığımda da vardı ve yanlış hatırlamıyorsam boşta kaldığında Mining yaparak kazanç getiriyordu.
Mining olduğu için getirisi yalan denemez.
1600 Dolar dediği ise hangi zamanın, hangi kartın, kaç saatlik kazancı? 1600 Dolar yalan değil fakat artık o kadar kazandırmıyordur.
1600 dolar güncel tutarı:

Zorla kurdurmuyor tabii ki sadece varlığı komik geldi. RTX kartı Windows 7 ile kullanacak 1 kişi bile yoktur ve toolbar maksimum Windows 7'yi destekliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl koydular? Exe falan mı :D
Bir fikrim yok setup'u vardır. Daha içeriğine bakmadım. Ancak burada değerli yazılımlar var eski sürümler çok yaygın bulunamıyor. 4 yıl sonra eski Aura'yı indirip çalışıyor mu bakarım :D.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
CD kullanan hala var mesela ben fakat RTX 2070 gibi güncel bir kartın sürücü CD'sine taa XP döneminden kalma toolbar koymak da ne bileyim komik bir olay.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CD kullanan hala var mesela ben fakat RTX 2070 gibi güncel bir kartın sürücü CD'sine taa XP döneminden kalma toolbar koymak da ne bileyim komik bir olay.
Bence de. Hani Google sponsordur desem sonuçta CD'de Chrome da var, Google bu yazılımı en son 2016'da güncelledi ama o da çok küçük bir şeydi yenilik yok yani. YouTube'a bile yazınca en az 11-13 yıllık videolar çıkıyor. Bu yazılımı o attığım videodan sonra bir daha göreceğimi tahmin etmezdim.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bence de. Hani Google sponsordur desem sonuçta CD'de Chrome da var, Google bu yazılımı en son 2016'da güncelledi ama o da çok küçük bir şeydi yenilik yok yani. YouTube'a bile yazınca en az 11-13 yıllık videolar çıkıyor. Bu yazılımı o attığım videodan sonra bir daha göreceğimi tahmin etmezdim.
Ben de toolbar kelimesini çok uzun yıllardır duymuyordum. Tazelenmiş oldu. Sanırım bir daha duymayız ve görmeyiz. Ha anılarım depreşti güzel oldu toolbar çok güzel sistemdi bence mantıklıydı.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
toolbar'lar XP'nin çok popüler özelliğiydi.
toolbarlar xpnin kanser özelliğiydi. bir virüs girerdi hop 3-4 tane toolbar. kaldırmak istesen kaldıramazsın. kafayı yedirirdi insana. en son sinirlenip format atardın :D

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,318
İsim
Emre
driver vermek zorundalar usb ile vermek pahalı geliyor
toolbar hala kullanılıyor chromede bu farklı bir şey mi

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
driver vermek zorundalar usb ile vermek pahalı geliyor
toolbar hala kullanılıyor chromede bu farklı bir şey mi
Bu toolbar çok çok eski en son Windows 7 destekliyor. Ve Chrome'da toolbar'lar yok onlar en son IE'daydı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,540
Üyeler
166,227
Son üye
bkobii
Top Bottom