Neler Yeni

Rom nedir kısaca anlatır mısınız

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan

Bergee

80+ Silver
Bir tık boş yapılmış konuda daha açıklayıcı bir şekilde açıklayayım ben sana.
Şöyle ki; cihazınızın bir arayüzü mevcuttur düşünün ki xiaomi kullanıyorsunuz bunun arayüzü MIUI ya da oneplus kullanıyorsunuz bunun arayüzü ColorOS xiaomi cihazınıza ColorOS yükleyebiliyorsunuz ya da oneplus cihazınıza MIUI arayüzünü yükleyebiliyorsunuz. Tabi sadece bundan ibaret değil. Gereksiz tüm uygulamalar ve hizmetler kaldırılıp cihaz stabil bir hale getiriliyor bu şekilde hem performans hemde pilden tasarruf etmiş oluyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır böyle bir işlem yapılamaz. Her rom kendi donanım serisine göre değiştirilebilir.
Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmasanız keşke :(

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
Şöyle ki; cihazınızın bir arayüzü mevcuttur düşünün ki xiaomi kullanıyorsunuz bunun arayüzü MIUI ya da oneplus kullanıyorsunuz bunun arayüzü ColorOS xiaomi cihazınıza ColorOS yükleyebiliyorsunuz ya da oneplus cihazınıza MIUI arayüzünü yükleyebiliyorsunuz. Tabi sadece bundan ibaret değil. Gereksiz tüm uygulamalar ve hizmetler kaldırılıp cihaz stabil bir hale getiriliyor bu şekilde hem performans hemde pilden tasarruf etmiş oluyorsunuz.
Anladım hocam teşekkürler

Bergee

80+ Silver
Anladım hocam teşekkürler
Rica ederim hocam. Mesela ben saf android rom'u yükledim bu saf android google pixellerde bulunan androidin en yalın hali herşeyden arındırılmış. Hatta google play store dahi olmuyor içinde kendiniz gapps paketlerinden en stabil ve en düşük boyutlu olanını kurabiliyorsunuz :)
Gapps paketi dediğim de google play hizmetleri ve mağazası gibi uygulamaları içinde barındıran bir paket.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmasanız keşke :(

Nasıl yani xiaomi telefonu samsung yapmak olabilecek bir şey mi yapmayın Allah aşkına. Rom yükle ok. Ancak arkadaşın sorduğu soru ROM nedir.

Bahsettiğiniz durum cihazın donanım versiyonuna göre yapılmıyormu ?

Son düzenleme:

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Nasıl yani xiaomi telefonu samsung yapmak olabilecek bir şey mi yapmayın Allah aşkına.

Bahsettiğiniz durum cihazın donanım versiyonuna göre yapılmıyormu ?
Olabilecek bir şey. Sonuçta bunlar da bir tür bilgisayar ve sen bilgisayarına android bile kurabilirsin.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Olabilecek bir şey. Sonuçta bunlar da bir tür bilgisayar ve sen bilgisayarına android bile kurabilirsin.

Bunda hem fikiriz zaten. Hali hazırda reeder bir telefon ve vestel telefon da tablet amaçlı bende eski bir rom ile çalıştırıyorum. Ama rastgele bir rom u telefonunuza tabletinize yada cihazınıza kurup bu samsung oldu diyemezsiniz. Ki zaten arkadaş ROM'un ne olduğunu sormuş . ROM atmanın değil benmi yanlış okuyorum.

Neyse uzatmaya gerek yok.

Bergee

80+ Silver
Bunda hem fikiriz zaten. Hali hazırda reeder bir telefon ve vestel telefon da tablet amaçlı bende eski bir rom ile çalıştırıyorum. Ama rastgele bir rom u telefonunuza tabletinize yada cihazınıza kurup bu samsung oldu diyemezsiniz. Ki zaten arkadaş ROM'un ne olduğunu sormuş . ROM atmanın değil benmi yanlış okuyorum.

Neyse uzatmaya gerek yok.
Port romlar var :) Bir konu hakkında iyice araştırma yapmadan bunu birde savunmanız beni benden alıyor :) Neyse olabilir öğrenmiş oldunuz bunuda Port romlar ile cihazını iPhone bile yaparsın :D

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Port romlar var :) Bir konu hakkında iyice araştırma yapmadan bunu birde savunmanız beni benden alıyor :) Neyse olabilir öğrenmiş oldunuz bunuda Port romlar ile cihazını iPhone bile yaparsın :D
Tamam sensin. :) Başlıkta ne yazıyor ? Evet iphone yaparsın.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22

Kadir_1987

80+ Silver
Sıkıntı olmaz editlenenler dışında, hatta güncel ise güvenlik yaması daha yüksek olacağı için daha iyi olur.

adam sana içindeki OS'u satıyor zaten, yani hayır.
Bilmediğini varsayarak uyarı da bulundum araştırması için.
Bu işlerden anlıyorsa zaten sorun yok.

Top Bottom