Neler Yeni

RTX 2060 DÜŞÜK FPS ALIYORUM

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
200 fps ıle 60 fps arasında cok fark var monıtor hz sı ıle pek alakası yok 60 fps de yırtılmalar oluyor 200 de ıse olmuyor cok akıcı oluyor ve işlemcim gayet yeterlı sevıyede darbogaz olmuyor hıc daha 2 gun oncesınde cok guzel fps verıyordu sımdı ne oldu kı oyle oldu anlamadım
Ekran tazeleme hızını FPS sayacı geçtiği takdirde monitörünüz FPS hızına yetişemeyeceğinden dolayı yırtırmalar gözükür. 200 FPS'de yırtılma olması gerekir. 60 FPS'de ise bu yırtılmayı göremezsin. Onun dışında monitörün 73 Hz ise sen bu 73 FPS'in üstüne çıktığın taktirde bir fark anlayamayacaksın çünkü 73 FPS'in üstünü monitör sana gösteremez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
barıs ozturk
Ekran tazeleme hızını FPS sayacını geçtiği takdirde monitörünüz FPS hızına yetişemeyeceğinden dolayı yırtırmalar gözükür. 200 FPS'de yırtılma olması gerekir. 60 FPS'de ise bu yırtılmayı göremezsin. Onun dışında monitörün 73 Hz ise sen bu 73 FPS'in üstüne çıktığın taktirde bir fark anlayamayacaksın çünkü 73 FPS'in üstünü monitör sana gösteremez.
sorun o degıl daha 2 gun oncesınde fps 300 lerde ıdı ama sımdı 160 larda sorun bu neden boyle fps dusuklugu oldu bır anda bende bılıyorum monıtor ıle fpsnın orantılı oldugunu bilişim okuyorum her turlu donanımı kontrol ettım bırsey bulamadım parcalar stabıl bır sekılde calısıyor
yazılımsal bır sorun olabılecegını dusunuyorum mınıng vıruslerı cok fazla cogaldı bu donemde benım pcmde bulasmıtır dıye dusunuyorum eger buda degılse baska ne olabılır kı fps dusuren baska bır faktor yok

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
sorun o degıl daha 2 gun oncesınde fps 300 lerde ıdı ama sımdı 160 larda sorun bu neden boyle fps dusuklugu oldu bır anda bende bılıyorum monıtor ıle fpsnın orantılı oldugunu bilişim okuyorum her turlu donanımı kontrol ettım bırsey bulamadım parcalar stabıl bır sekılde calısıyor
yazılımsal bır sorun olabılecegını dusunuyorum mınıng vıruslerı cok fazla cogaldı bu donemde benım pcmde bulasmıtır dıye dusunuyorum eger buda degılse baska ne olabılır kı fps dusuren baska bır faktor yok
Ben sorununuzu değil yanlışınızı düzelttim.
Aslında bildiğinizden ötürü FPS düşüren pek çok faktör bulunmakta. Bunların başında gelen ilk olarak bilgisayarınıza tam kapsamlı bir virüs taraması yapmanızı öneririm. Daha sonra sonuçları yazarsınız.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ekran tazeleme hızını FPS sayacı geçtiği takdirde monitörünüz FPS hızına yetişemeyeceğinden dolayı yırtırmalar gözükür. 200 FPS'de yırtılma olması gerekir. 60 FPS'de ise bu yırtılmayı göremezsin. Onun dışında monitörün 73 Hz ise sen bu 73 FPS'in üstüne çıktığın taktirde bir fark anlayamayacaksın çünkü 73 FPS'in üstünü monitör sana gösteremez.
Peki yine konuyla bağımsız bu sorum:
73 FPS üstü alıyorsan zaten ekranda farklı bir şey göremeyeceksiniz. 73 FPS alıyormuş gibi görünecek, çünkü monitörün kapasitesi o kadar.
Hz değeri yüksek monitör almadan daha çok FPS değerini elde edince nasıl bir fark olacak?
Şimdi bu ikisi de aynı manayı taşıyan farklı yazılar. Saçma mı bu? @BaşaramadıkAbi
FPS ile alakalı bir şey yazmadım. Neyse size iyi forumlar.

@cemtastan2301 Bu mesajıma da gelip kızgın atabilirsin ama çocuğun tekisin. Gel her mesajıma kızgın at. Umrumda değilsin onu bil de. Boşa kendini yorma...

Techno08

80+ Gold
73 FPS üstü alıyorsan zaten ekranda farklı bir şey göremeyeceksiniz. 73 FPS alıyormuş gibi görünecek, çünkü monitörün kapasitesi o kadar.
Hz değeri yüksek monitör almadan daha çok FPS değerini elde edince nasıl bir fark olacak?

dostum ama kartın hakkını alamadıktan sonra ne anlamı var ki? O karta para veriyorsun sonuçta.

Ratorest

80+ Silver
Ya knk adam diyor ki dün 300 fps alıyordum şimdi 160 ı zor görüyor kendisi mi tahmin ediyor fpsi

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
dostum ama kartın hakkını alamadıktan sonra ne anlamı var ki? O karta para veriyorsun sonuçta.
Kartın hakkını veren FPS değerini gördün diyelim. Bunun sonucu ekrana yansımayacak, monitör Hz değeri yetmediği için. Yine kartın hakkını alamayacaksın, yani ne anlamalıyız bu söylediğinizden?

Techno08

80+ Gold
Kartın hakkını veren FPS değerini gördün diyelim. Bunun sonucu ekrana yansımayacak, monitör Hz değeri yetmediği için. Yine kartın hakkını alamayacaksın, yani ne anlamalıyız bu söylediğinizden?

ha o zaman bir karta 5 bin lira veriyorsunuz ama 2 bin liralık kartın verdiği fps’leri alıyorsunuz peki biz ne anlamalıyız bu işten para boşa gitmedi mi şimdi?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
ha o zaman bir karta 5 bin lira veriyorsunuz ama 2 bin liralık kartın verdiği fps’leri alıyorsunuz peki biz ne anlamalıyız bu işten para boşa gitmedi mi şimdi?
Ben konu sahibine ne anlatmaya çalışıyorum ya? Bunu anlatmaya çalışıyorum zaten.

cemtastan2301

80+ Gold
Şimdi bu ikisi de aynı manayı taşıyan farklı yazılar. Saçma mı bu? @BaşaramadıkAbi
FPS ile alakalı bir şey yazmadım. Neyse size iyi forumlar.

@cemtastan2301 Bu mesajıma da gelip kızgın atabilirsin ama çocuğun tekisin. Gel her mesajıma kızgın at. Umrumda değilsin onu bil de. Boşa kendini yorma...
Kendi sorularını adamın konusuna yazıp neden konuyu kirletiyorsun ? Kendin konu açıp sorabilirsin.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kendi sorularını adamın konusuna yazıp neden konuyu kirletiyorsun ? Kendin konu açıp sorabilirsin.
İmzama bak bakayım benim monitörüm ne, kendi sorularım mıymış? Konu sahibine yardımcı olabilmek için soruyorum belki... Niye çarpıtıyorsun?
Monitörünü Hz değeri yüksek bir monitör alması lazım ki aldığı FPS'in bir karşılığını görebilsin. Bunun haricinde FPS düşüşüne sebep olan şeyi bulmakta yardımcı olacaksan buyur konuya dahil ol lütfen.

cemtastan2301

80+ Gold
İmzama bak bakayım benim monitörüm ne, kendi sorularım mıymış? Konu sahibine yardımcı olabilmek için soruyorum belki... Niye çarpıtıyorsun?
Monitörünü Hz değeri yüksek bir monitör alması lazım ki aldığı FPS'in bir karşılığını görebilsin. Bunun haricinde FPS düşüşüne sebep olan şeyi bulmakta yardımcı olacaksan buyur konuya dahil ol lütfen.
Sorduğum sorunun FPS düşmesiyle bir alakası yok, yanlış anlaşılma olmasın.
Peki yine konuyla bağımsız bir sorum:
Aynen kanka, konu sahibine yardımcı oluyorsun. (y)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,111
Üyeler
167,930
Son üye
umtcnerdmr
Top Bottom