Neler Yeni

Rtx 2060 Ekran Kartı İçin Model

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Wattman hatasıyla çok karşılaşan var ama 1 senedir hiçbir sorun yaşamadım oc, wattman vb. ilk zamanlar bazı sorunlarla karşılaştım gelen driver update de çözüldü. 2060S ile kıyaslaması bile absürt olan kartı 2060 ile kıyaslıyorsunuz :D .
2020 driver update sonrası benchmark sonuçları
Nvidia tabanlı oyunalrda 2060 gibi dedim ve voltaj arttığında wattman sorunu oluyor dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2060S ile kıyaslaması bile absürt olan kartı 2060 ile kıyaslıyorsunuz
Evet amd tabanlı oyunlarda geçmesi normal bir durum ama nvidia tabanlı oyunlar da var.
Bu arada 2060 super deki teknolojiler onda da yok render ve yayın konusunda da çok daha iyi 2060s üstelik bu teknolojilere biradan daha detaylı bakabilirsin 5700 xt kullanıyorsun sanirim

3060 ı bekle bari alamazsan da o zaman 2000 serisi fiyatları daha da düşecek 2070 super alabilirsin

Son düzenleme:

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Nvidia tabanlı oyunalrda 2060 gibi dedim ve voltaj arttığında wattman sorunu oluyor dedim.
Sanırım sadece PUBG Nvidia tabanlı oyun ve diğer oyunların çoğu AMD tabanlı :D. Genellikle Sapphire olmak üzere alınan kartlar dengesiz overclocklu olarak geliyor. Bunun çözümü için de ekran kartının voltajının artırılıp underclock yapılması tavsiye ediliyor. Wattman hatası aşırı abartılmış bir sorun eğer karşılaşmak istemiyorsan daha deneyimli ve dengeli üreticileri tercih etmek gerek. RTX2060 ile RX5700XT karşılaştırılacak kartlar değil. Oyunlardan %10 undan bile azında aynı fps i vermesi RX5700XT yi RTX2060 ile aynı yapmıyor.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Sanırım sadece PUBG Nvidia tabanlı oyun ve diğer oyunların çoğu AMD tabanlı :D. Genellikle Sapphire olmak üzere alınan kartlar dengesiz overclocklu olarak geliyor. Bunun çözümü için de ekran kartının voltajının artırılıp underclock yapılması tavsiye ediliyor. Wattman hatası aşırı abartılmış bir sorun eğer karşılaşmak istemiyorsan daha deneyimli ve dengeli üreticileri tercih etmek gerek. RTX2060 ile RX5700XT karşılaştırılacak kartlar değil. Oyunlardan %10 undan bile azında aynı fps i vermesi RX5700XT yi RTX2060 ile aynı yapmıyor.
Zaten aynı değil ben marka seçen oyunlardan bahsettim bu yuzden bf 5 ya da forza ile test yapmak yanlış nvidia tabanlı olarak birkaç oyun daha var fortnite ace combat filan özellikle 2000 serisinde daha. Performanslı ve gameready sürücülerle nvidia baya performans iyileştirilmesi yaptı ama kimsenin haberi yok arastirabilirsin.

Su soruna buaradan da bakabilirsin amd kartlarda oc sıkıntılı ki zaten bundan dolayı wattman sorunu oluyor ve tabi sapphire kötü ama manuel oc amd için riskli ki zaten millet uv yapıyor

Son düzenleme:

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
En son attığım video da RTX2070Super ile karşılaştırılmış. 35 oyunda karşılaştırma yapılmış. Bu oyunlardan 1080p de sadece 8 oyunda RTX2070Super daha fazla fps veriyor 1440p ye geçtiğimizde ise 4 oyunda RTX2070Super daha fazla fps veriyor. Şu an dalga mı geçiyorsunuz yoksa gerçekten RTX2060 ile RX5700XT yi sadece Nvidia destekli birkaç oyunda aynı fps i veriyor diye aynı mı görüyorsunuz bilemiyorum. 35 oyunun içinde sadece AMD destekli oyunlar olduğunu mu düşünüyorsunuz acaba :D. 26 oyunda RX5700XT RTX2070Super den daha yüksek fps veriyor.

Ayrıca o videoda güncel sürücüler var.

Zaten aynı değil ben marka seçen oyunlardan bahsettim bu yuzden bf 5 ya da forza ile test yapmak yanlış Nvidia tabanlı olarak birkaç oyun daha var fortnite ace combat filan özellikle 2000 serisinde daha. Performanslı ve gameready sürücülerle Nvidia baya performans iyileştirilmesi yaptı ama kimsenin haberi yok arastirabilirsin.

Su soruna buaradan da bakabilirsin AMD kartlarda oc sıkıntılı ki zaten bundan dolayı wattman sorunu oluyor ve tabi sapphire kötü ama manuel oc AMD için riskli ki zaten millet uv yapıyor
Sorunu kendi kullandığım kartlardan da görebilirim sanırım. OC konusunda hiç ama hiçbir sorunla karşılaşmadım ki stock haliyle karşılaştırılmış. RTX2070Super de sadece core clock boost ile 15 mhz daha fazla oluyor ki bu DEVASA bir performans farkı yaratmaz. Attığınız link 7 Temmuz 2019 da yazılmış 2020 sürümü öncesi ki attığınız linkte Overclock hatası gibi bir şey göremiyorum. Hatta iyimser anlatılıyor :D

Son düzenleme:

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
En son attığım video da RTX2070Super ile karşılaştırılmış. 35 oyunda karşılaştırma yapılmış. Bu oyunlardan 1080p de sadece 8 oyunda RTX2070Super daha fazla fps veriyor 1440p ye geçtiğimizde ise 4 oyunda RTX2070Super daha fazla fps veriyor. Şu an dalga mı geçiyorsunuz yoksa gerçekten RTX2060 ile RX5700XT yi sadece Nvidia destekli birkaç oyunda aynı fps i veriyor diye aynı mı görüyorsunuz bilemiyorum. 35 oyunun içinde sadece AMD destekli oyunlar olduğunu mu düşünüyorsunuz acaba :D. 26 oyunda RX5700XT RTX2070Super den daha yüksek fps veriyor.

2060 ile 5700 xt ayni demedim zaten testlere buradan da bakabilirsin
2070 super de 5700xt den daha az olmasi1 diye bir şey yok bu arada sadece oyun performansı birde bu render ya da yayın değil kullandığı kart hazir fabrika çıkışlı oc lu ise yakin olmasi normal strix modeliyse mesela 2070 super de oc olabiliyor %10 civarı bir oc performansı var guncel surucu vs eskileri atabilir misin en son nvidia da guncelleme yapmıştı perofrmans artışı konusunda baska bir haber deva rdi ama bulamadım

Sorunu kendi kullandığım kartlardan da görebilirim sanırım. OC konusunda hiç ama hiçbir sorunla karşılaşmadım ki stock haliyle karşılaştırılmış. RTX2070Super de sadece core clock boost ile 15 mhz daha fazla oluyor ki bu DEVASA bir performans farkı yaratmaz. Attığınız link 7 Temmuz 2019 da yazılmış 2020 sürümü öncesi ki attığınız linkte Overclock hatası gibi bir şey göremiyorum. Hatta iyimser anlatılıyor :D
Overclock hatası gibi bir şey göremiyorum. Hatta iyimser anlatılıyor
Overclock kısmına baktın mı?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
2060 ile 5700 xt ayni demedim zaten testlere buradan da bakabilirsin
2070 super de 5700xt den daha az olmasi1 diye bir şey yok bu arada sadece oyun performansı birde bu render ya da yayın değil kullandığı kart hazir fabrika çıkışlı oc lu ise yakin olmasi normal strix modeliyse mesela 2070 super de oc olabiliyor %10 civarı bir oc performansı var guncel surucu vs eskileri atabilir misin en son Nvidia da guncelleme yapmıştı perofrmans artışı konusunda baska bir haber deva rdi ama bulamadım

Overclock kısmına baktın mı?
evet baktım fabrika çıkışı 15 mhz boostclock farkı var. Overclock yapabilme potansiyelini göstermek için 2 link atıcam ikisi de Asus ROG Strix OC Edition.
RTX2070Super : https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX2070S-O8G-GAMING/specifications/
RX 5700XT: https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING/specifications/
Her şey frekans değildir. Sadece sürekli bu konuyu zorladığın için atıyorum.
Ekte yüklediğim ekran görüntüsü ise sizin attığınız kaynaktan.

Ekler

• 2020-05-15 08_20_27-Window.png
    2020-05-15 08_20_27-Window.png
    8.4 KB · Hit: 22

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
evet baktım fabrika çıkışı 15 mhz boostclock farkı var. Overclock yapabilme potansiyelini göstermek için 2 link atıcam ikisi de Asus ROG Strix OC Edition.
RTX2070Super : https://www.Asus.com/tr/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RTX2070S-O8G-GAMING/specifications/
RX 5700XT: https://www.Asus.com/tr/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RX5700XT-O8G-GAMING/specifications/
Her şey frekans değildir. Sadece sürekli bu konuyu zorladığın için atıyorum.
Ekte yüklediğim ekran görüntüsü ise sizin attığınız kaynaktan.
Ben u demedim ki enal tta page diye biryer var oradan overcolck bölümüne gir ve sana test buldum performans artışı %1 2 filan nvidianin arttırdığı ile alakası bile yok gecikme konusunda da amd anti lagi çıkardığında nvidia guncelleme ile onu da gecti.
Kısaca 2070 super gibi filan olmadı guncelleme ile uçmadi kartlar eski testlere de bakılabilir

Bu arada zaten strix modeli ile 207p super referans modeli arasında ortalama %5 fark var 5700 xt nin oc potansiyeli de en fazla o zaten ilerisi mavi ekran nvidia kartlarda ise bu yuzde 10 hatta 1060 %15 performans arttirabiliyor strix ise oc konusunda en başarılı kart diyebilirim.

Son düzenleme:

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Sanırım "Nvidia fanboy" sunuz :D. Bir markanın fanboyluğunu yapmaya gerek yok Fiyatına göre alabildiğin en yüksek performans en iyisidir. Attığım testlerde 2070Super den net şekilde daha iyi olduğu bariz ortada ama fanboyluğunuz konuyu devam ettiriyor :D. Açıkçası benim 4000Tl m var ise ben o paraya alabileceğim performansa bakarım ne kadar marka fanboy u olsam bile.
Bu video da her şey açık ve net bir şekilde ortada :D RX 5700XT birkaç oyun hariç RTX2070Super den daha önde. "AMD tabanlı oyunlardi sıralanmış bildiğin Nvidia tabanlı oyunlarda 2060 performansı veriyor esit denebilir" diyerek yanlış bilgi vermeniz baya komik. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum isteyenler linkten RX 5700XT ile RTX2070Super karşılaştırmasını izleyebilir.

Ekler

• 2020-05-15 08_31_12-Window.png
    2020-05-15 08_31_12-Window.png
    48.5 KB · Hit: 29

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Sanırım "Nvidia fanboy" sunuz :D. Bir markanın fanboyluğunu yapmaya gerek yok Fiyatına göre alabildiğin en yüksek performans en iyisidir. Attığım testlerde 2070Super den net şekilde daha iyi olduğu bariz ortada ama fanboyluğunuz konuyu devam ettiriyor :D. Açıkçası benim 4000Tl m var ise ben o paraya alabileceğim performansa bakarım ne kadar marka fanboy u olsam bile.
Bu video da her şey açık ve net bir şekilde ortada :D RX 5700XT birkaç oyun hariç RTX2070Super den daha önde. "AMD tabanlı oyunlardi sıralanmış bildiğin Nvidia tabanlı oyunlarda 2060 performansı veriyor esit denebilir" diyerek yanlış bilgi vermeniz baya komik. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum isteyenler linkten RX 5700XT ile RTX2070Super karşılaştırmasını izleyebilir.
Iyi de dediğim sey bf 5 ve forza gibi oyunlar icin onlar amd tabanlı diger kartlardan da bakabilirsin ve dedim ki eger marka secen bir kart olacaksa adil olmaz bak 2060 nvidia tabanlı oyunda 5700 xt performansı veriyor dedim videosunu da attim amd fanboyumisimuz sürekli bu video yu atıyorsun normal testlere bakmak zor degil 100 kere attim testi:D.
https://www.techpowerup.com/review/asus-radeon-rx-5700-xt-strix-oc/32.html en iyi oc a buradan bakabilirsin
Videoda en fazla oclu yani strix modeli var 2060 super de oc olabiliyor.
2070 superden iyi deyince otomatik olarak amd fanboy oluyorsunuz :D

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
-

Son düzenleme: