Neler Yeni

RTX 3060 kazım limiti aslında oyuncular stok bulsun diye değil

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Haklısın, hissedarları olan ve borsada işlem gören bir şirket olduklarında tek dertleri kâr oluyor. Ama bu oyunculara zarar verdiği halde bunu oyuncular için yapıyormuş gibi bir şekilde lanse etmeleri, bizi kandırmaları kabul edilemez. Yaptıkları düpedüz manipülasyon.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Başlık garip oldu biraz ama olay bundan ibaret.

İsteyen bu videoyu izleyebilir LTT bu konuyu her açıdan ele almış ama benim burada değineceğim nokta çevre vs değil, yeni mining kartlarının ikinci elden satılamayacak olması.

Hatırlayan hatırlar, 2000 serisi çıktığında çoğu kişi 2000 serisini atlamanız gerektiğini söylemişti ve piyasada birçok kullanılmış 1080/1080 Ti'lardan almanızı söylemişti. Piyasada bunların bu kadar olmasının nedeni ise mining'di. Bu kadar olmasa da 2018 gibi bu mining işi patlamıştı (hatta zamanında o yüzden PC alamadım) ve ekran kartı fiyatları uçmuştu. Üstüne üstlük dolar da 7'yi bulmuştu ve yaklaşık 12k'ya i7 8700K ekran kartsız bir sistem alınabiliyordu (tam olarak hatırlamasam da bu kadar pahalıydı). 2000 serisi çıkınca insanlar bu 2. el 1080/1080 Ti'lardan almıştı. Diyenler olabilir, mining yapılmış kartı neden alayım ki diye. Ancak çoğu miner'lar UV ile kullanıyor ve bazıları da düzenli olarak macun değişimi vs yapıyor. Ucuza ve sadece 3-4 ay kullanılmış bir 1080/1080 Ti alanı çok olurdu. Ancak bu yeni çıkacak mining kartları tek kullanımlık. Yani mining işi sönünce kartlar 2. elden satılamayacak, bu da demektir ki piyasada ucuza 3000 serisi kart olmayacak/çok az olacak. Herkes mecburen sıfırını alacak. Ayrıca bu kartların da çipleri var yani çip sıkıntısı da çözülmeyecek. Çoğu kişinin kaçırdığı nokta burası, şirketlerin asıl amacı kâr etmek. Nvidia veya herhangi bir şirket oyunculuğu düşünmez, düşünmesi de beklenemez zaten.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?
maxresdefault (2).jpg

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim

İsteyen bu videoyu izleyebilir LTT bu konuyu her açıdan ele almış ama benim burada değineceğim nokta çevre vs değil, yeni mining kartlarının ikinci elden satılamayacak olması.

Hatırlayan hatırlar, 2000 serisi çıktığında çoğu kişi 2000 serisini atlamanız gerektiğini söylemişti ve piyasada birçok kullanılmış 1080/1080 Ti'lardan almanızı söylemişti. Piyasada bunların bu kadar olmasının nedeni ise mining'di. Bu kadar olmasa da 2018 gibi bu mining işi patlamıştı (hatta zamanında o yüzden PC alamadım) ve ekran kartı fiyatları uçmuştu. Üstüne üstlük dolar da 7'yi bulmuştu ve yaklaşık 12k'ya i7 8700K ekran kartsız bir sistem alınabiliyordu (tam olarak hatırlamasam da bu kadar pahalıydı). 2000 serisi çıkınca insanlar bu 2. el 1080/1080 Ti'lardan almıştı. Diyenler olabilir, mining yapılmış kartı neden alayım ki diye. Ancak çoğu miner'lar UV ile kullanıyor ve bazıları da düzenli olarak macun değişimi vs yapıyor. Ucuza ve sadece 3-4 ay kullanılmış bir 1080/1080 Ti alanı çok olurdu. Ancak bu yeni çıkacak mining kartları tek kullanımlık. Yani mining işi sönünce kartlar 2. elden satılamayacak, bu da demektir ki piyasada ucuza 3000 serisi kart olmayacak/çok az olacak. Herkes mecburen sıfırını alacak. Ayrıca bu kartların da çipleri var yani çip sıkıntısı da çözülmeyecek. Çoğu kişinin kaçırdığı nokta burası, şirketlerin asıl amacı kâr etmek. Nvidia veya herhangi bir şirket oyunculuğu düşünmez, düşünmesi de beklenemez zaten.

ben bunu her yerde belirtiyorum zaten adamlar sadece kendilerini düşüyor oyuncuyu niye düşünsünler önemli olan para girişi ,kazanç, kar geriri neden önemli olsun ki.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,162
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Maykl Baradov
Valla zamanında 2060 için aynısını söylemiştim. Yine söylüyorum arkadaşlar bende ekran kartımı sattım ve 3060 için bekliyorum ama bu bizim ve bu forumdaki bazı kişilerin abarttığı gibi.bir kart olmayacak görürsünüz 2070 e denk olur ondan o tarafı olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
vestaChapo

ekran kartlarıyla mining kazma muhabbeti bitmeden bence asla düzelme olmayacaktır şirketler asla seni beni düşünmez adam cebine girene bakar 2.el piyasası şuanda bitik zaten 2. el rx470 ler bile 3 bin xd

Top Bottom