Ben açıkçası aktif şekilde dlss ve rtx teknolojilerini bol bol kullanıyorum. Oldukça memnunum. Amd, amd (hd modeller) ve en son rx5500xt amd kartlarım oldu. 5500xt ile 6 ay boyunca işkenceler yaşadım. Sayısız sorunlar (fps 100 üzeriyken ve düşme emareleri yokken takıla takıla sağa sola dönüşler, bios ve açılış kısmında monitöre görüntü vermeme, oyunlarda aşırı göze batan grafik kötülüğü) düzeltmek için denemediğim amd sürücüsü kalmadı, windowsun bile eski sürümlerini denemiştim. Bir de pahalı ama Rtx teknolojisi olan 2060 super alarak şansımı denedim. En ufak sorun kalmadığı gibi oyunlar yağ gibi akarken yeni nesil görüntü kalitesi teknolojileri ağzımı açık bırakmıştı. Şu an 3060ti kullanıyorum ve çok daha memnunum. Amd keşke daha ucuza yeni nesillerde bunları sunsaydı (kaliteli görüntüyü) kuşkusuz amd alırdım. Yeni nesilde sorun yok gayet iyi diyenlere rağmen, youtube daki incelemelerde görüntü bozulmalarını görünce amd 6000 serisi yeni nesilde de ve yine nvidia almalıyım dedim. Evet kas gücü fazla ve daha fazla fps veriyor. Ancak görüntü kalitesini daha düşük verince bana o kadar inandırıcı bir fps fazlalığı gibi gelmedi. Sanki fazla fps i görüntüden kısarak vermişler.
Bu arada son dönemde nvidia alıyorum ve savunuyorum diye bana fanboy diyen garip tipler olmuştu forumda, umursamadım (halbuki bunu diyen imzama baksa amd işlemciyi görebilirdi). Detaylı araştırmadan almam. Çünkü rx5500xt ile ağzım fena yanmıştı. Dersimi alıp günlerce araştırıp yeni nesilde ben rtx 3000 mi rx 6000 mi diye epey düşündüm. Tabii siz yine şiddetle rx 6000 serisi tavsiye edeni dinlemek isterseniz, nedenlerini de yazsın dinleyin efendim. Umarım hangisini seçerseniz seçin sorunsuz ürün denk gelir.