Çözüldü✓ rtx 3080 alacağım sistemde neyi değiştirmem mantıklı olur?

T1mur

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhabalar, abimin arkadaşı 3080 ekran kartını satıyor. Bende sistemi yükseltmek istediğim için almayı düşünüyorum. Sistemim şu anda şu şekilde:
Asus Tuf B450-Pro Anakart
AMD Ryzen 5 3600
XFX RX 6600 XT
8GB ram x2
650w psu
Eğer rtx 3080 alırsam psu'da satın almam gerekecek. Kaç watt psu önerirsiniz? İşlemciden dolayı sistem darboğaz da yapacak büyük ihtimalle ama onu bir süre sonra yükseltmeyi düşünüyorum. Nasıl bir işlemci alabilirim ne önerirsiniz? Uygun fiyatlı ikinci el bir şeyler almamı önerir misiniz?

Merhabalar, abimin arkadaşı 3080 ekran kartını satıyor. Bende sistemi yükseltmek istediğim için almayı düşünüyorum. Sistemim şu anda şu şekilde:
Asus Tuf B450-Pro Anakart
AMD Ryzen 5 3600
XFX RX 6600 XT
8GB ram x2
650w psu
Eğer rtx 3080 alırsam psu'da satın almam gerekecek. Kaç watt psu önerirsiniz? İşlemciden dolayı sistem darboğaz da yapacak büyük ihtimalle ama onu bir süre sonra yükseltmeyi düşünüyorum. Nasıl bir işlemci alabilirim ne önerirsiniz? Uygun fiyatlı ikinci el bir şeyler almamı önerir misiniz?
3080 cok fazla gelir o islemciye monitör ne?

İşlemci olarak 1080p oynuyorsan en az 5800x3d yapıştır. Psu 850w iyi olur ama 750 de yeterli. Ekran kartı 10k dan pahalıysa ben almazdım

3080 cok fazla gelir o islemciye monitör ne?
LG 24GL600F
İşlemciyi zaten değiştireceğim ama şimdi değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci olarak 1080p oynuyorsan en az 5800x3d yapıştır. Psu 850w iyi olur ama 750 de yeterli. Ekran kartı 10k dan pahalıysa ben almazdım
1080p de oynuyorum hocam. 750 watt düşünüyorum minimum önerilen öyle zaten. 10K ya bırakacak kartın garantisi devam ediyor.

İyi o zaman hocam hayırlı olsun şimdiden. En az 8 çekirdek 5. nesil ryzen yapıştırın anakart iyi zaten

@NoctuaFanBoyu hocam ben darboğaz testlerine falan baktım. Sistemde darboğaz oluşmaması için r9 5900 öneriyor. diğerlerinde darboğaz oluşuyor hep. Sizce ne yapmalıyım? almaktan vazgeçeceğim sanırım

bende 3080 suprim 850w psu kulllanıyorum. monitör en az 2k yap bence birde min 750 w psu kullanmanı tavsiye ederim

bende 3080 suprim 850w psu kulllanıyorum. monitör en az 2k yap bence birde min 750 w psu kullanmanı tavsiye ederim
evet de baştan sistem kurmak gibi olacak. Mantıklı yanı kalmıyor gibi.
Kartı alırsam, yeni psu garanti alcam. Darboğaz için ya 10k verip çok iyi bir işlemci alcam. ya da 2k monitörde alıp diğerine kıyasla biraz daha ucuz işlemci alacağım
Sizin işlemciniz neydi hocam?

Kusura bakmayın foruma giremedim şimdi yazıyorum. O siteler her zaman doğru göstermez 5800x3d yi sorunsuz kullanabilirsiniz. Yt testlerine bakın daha doğru sonuçlar çıkar karşınıza

evet de baştan sistem kurmak gibi olacak. Mantıklı yanı kalmıyor gibi.
Kartı alırsam, yeni psu garanti alcam. Darboğaz için ya 10k verip çok iyi bir işlemci alcam. ya da 2k monitörde alıp diğerine kıyasla biraz daha ucuz işlemci alacağım
Sizin işlemciniz neydi hocam?
R5 5600x dostum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,597
Üyeler
185,290
Son üye
izmir-35
Geri