Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX 3080 düşük fps sorunu

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
1685107537293.png

Gördüğünüz üzere valorantta böyle bunun kartla ilgili olma ihtimali varmıdır
rdr2'de aynı şekilde testlerden 30 40 fps az alıyordum nvidia denetim masasını ellemedim ama test videolarındada ayarları değiştirdiklerini düşünmüyorum
sorunun donanımsal olma ihtimali varmıdır ?
1685107794396.png

sistem böyle

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz üzere valorantta böyle bunun kartla ilgili olma ihtimali varmıdır
rdr2'de aynı şekilde testlerden 30 40 fps az alıyordum nvidia denetim masasını ellemedim ama test videolarındada ayarları değiştirdiklerini düşünmüyorum
sorunun donanımsal olma ihtimali varmıdır ?
Alıntıyı görüntüle
sistem böyle
Valorant işlemci bazlı bir oyundur, Hangi grafiklerde oynadığınızı atamısınız rdr2 yi. Valorant zatne normal geldi bana, bu işlemci bu fps normal bence.

Aderal

80+ Bronze
Valorantı bilmem ama rdr2 gibi ekran kartı odaklı bir oyunda testlerden 30-40 Fps düşük almaman gerek

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valorantda iyi FPS alıyorsun. Darboğaz olduğu için işlemcinin gücü o kadara yetiyor. Sorun yok gibi görünüyor.
işlemci 30-40 kullanılırken nasıl darboğaz oluyorki ? 1080p deyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valorant işlemci bazlı bir oyundur, Hangi grafiklerde oynadığınızı atamısınız rdr2 yi. Valorant zatne normal geldi bana, bu işlemci bu fps normal bence.
1685108135258.png

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ

Alıntıyı görüntüle
Kankam o iş tam öyle olmuyor, ekrna kartı kullanımına da bak. Ayrıca rdr 2 nin grafikleri kankami, valonun değil. Valo da ama darboğazı minimuma indirmek istiyorsan monitörünün desteklediği max çözünürlüğe getir ve grafikleri tam yap. dlss i de kapat. (valorant ta)

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kankam o iş tam öyle olmuyor, ekrna kartı kullanımına da bak. Ayrıca rdr 2 nin grafikleri kankami, valonun değil. Valo da ama darboğazı minimuma indirmek istiyorsan monitörünün desteklediği max çözünürlüğe getir ve grafikleri tam yap. dlss i de kapat. (valorant ta)
cyberpunkta falan %100 kullanılıyor ekran kartı ama (şuan yüklü değil rdr2)

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,416
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Valoranta özel darboğaz o. Hikayeli, iyi grafikli oyunlarda öyle olmayacaktır. Darboğazda işlemciye bakılmaz. Ekran kartının yüzdelik kullanımına bakılır. Olması gereken %90 üstü ekran kartı kullanımıdır. İşlemci çok çekirdekli olduğu için ortalaması %30 olsa bile tek çekirdeği %100de tıkanmış olabilir. O sebeple darboğaz oluyor ve ekran kartının yüzdesini düşürüyor.

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Valoranta özel darboğaz o. Hikayeli, iyi grafikli oyunlarda öyle olmayacaktır. Darboğazda işlemciye bakılmaz. Ekran kartının yüzdelik kullanımına bakılır. Olması gereken %90 üstü ekran kartı kullanımıdır. İşlemci çok çekirdekli olduğu için ortalaması %30 olsa bile tek çekirdeği %100de tıkanmış olabilir. O sebeple darboğaz oluyor ve ekran kartının yüzdesini düşürüyor.
Kankam valorantta zaten darboğaz olması aşırı normal, bence o kadar takma.

Cyberpunk ta sorun yok ise bilgisayarda sorun yok kankam. Burada düşük fps in sebebi ekran kartı değil, işlemcin. Haberin olsun.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli

Cyberpunk ta sorun yok ise bilgisayarda sorun yok kankam. Burada düşük fps in sebebi ekran kartı değil, işlemcin. Haberin olsun.
işlemci o kadar kötümü ?

rtx kapalıyken ultrada 80 falan alıyorum cyberpunkta açınca 55-60 oluyor

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
işlemci o kadar kötümü ?

rtx kapalıyken ultrada 80 falan alıyorum cyberpunkta açınca 55-60 oluyor
Değil kankam, işlemcin kötü demek değil. Burada sen en güçlü işlemciyi koysan da darboğaz yapma ihtimali var ekrna kartı ile (bu oyun için) Aynı şekilde ayı gibi ağır grafikli oyunlarda da 8. nesil i3 işlemci 4090 ı doyurabilir (4k full ayarlarda falan). Oyundan opyunda değişir.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
Değil kankam, işlemcin kötü demek değil. Burada sen en güçlü işlemciyi koysan da darboğaz yapma ihtimali var ekrna kartı ile (bu oyun için) Aynı şekilde ayı gibi ağır grafikli oyunlarda da 8. nesil i3 işlemci 4090 ı doyurabilir (4k full ayarlarda falan). Oyundan opyunda değişir.
peki bu 1000 fps falan alanlar nasıl alıyor acaba meraktan soruyorumda(valorant için soruyorum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,322
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520
Top Bottom