Neler Yeni

Yardım Palit RTX 3080 Düşük Fps Sorunu

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Emre Altun
Kardeşim ben de benzer sorun yaşıyordum. İnternetteki FPS ile alakası yoktu dusuk alıyordum. Temiz win11 kuruyordum. Düzelmiyordu. Sonra komple kasayı gaminggentr gonderdim, test edip sorun olmadığını soyleyip gonderdiler. Kasaya format atmışlar win10 pro kurmuşlar test etmişler. Ben de hiç işletim sistemine dokunmadan formatsız win11 e yukselttim windowsun kendisinden. Daha sonra sorunum nasıl oldu bilmiyorum düzeldi. Şu an değerler normal. Win10 kurup driverleri kur. Daha sonra güncelleştirmeler kismindan yükseltme yoluyla win11 e geçmeyi dene. Belki bu şekilde daha stabil çalışır.

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
Ekran kartı fan hızını yanlışlıkla sabitlenmiş olabilir misin?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,490
İsim
Hakanbey
Merhabalar,
Forumda öncedende bu konu hakkında birkaç kere konu açtım net bir şekilde sorunu çözemedim format atsam dahi düzelmedi
sistemi gamegaraj'dan satın almıştım teknik servisi aradığımda ise "ekran kartından kaynaklı bir sorun olsa hiç açılmaz kullanamazsınız" dediler
genelde espor oyunları oynadığım için çok gözüme batmıyordu sonuçta fps 165 in altına düşmüyordu
ancak rdr de bu gün iyice sinirlendim oyunu ultraya aldığımda çayırda sürerken 60-70 fps alıyorum şehirde 40 lara kadar düşüyor
youtubeden test videosuna baktım bu oyun 2018 de çıkmadımı neden kasıyor diye düşünerek şehir içinde 90 fps ye kadar çıkıyor 60 70 in altına inmiyor
format attıktan sonra'da devam ettiğine göre sorun yazılımsal olamaz diye düşünüyorum (driverleri yükledim)
anakarttan kaynaklı fps düşüşü yaşayabilirmiyim?
anakartı seneye değiştiririm diyerekten düşük almıştım

anakartım : biostar B660MX/E
işlemci : i5 13400f
ram : xpg spectrix d41 3600mhz ( 3600 mhz ye aldığımda mavi ekran aldığım için 3200 mhz de kullanıyorum neden mavi ekran verdiğini bende bilmiyorum)
ekran kartı : palit gaming pro rtx 3080
psu : cougar vte x2 750w

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi forumlar

rtx kapat öyle oyna

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,311
İsim
Semih Boran
rtx kapat öyle oyna
RDR 2'de ray tracing yok ki?
@shiinacim monitörünüz FHD mi? Öyleyse darboğaz olabilir %80-90 GPU kullanımına rağmen. (En az QHD yani 2560x1440 bir monitör alabiliyorsanız almanızı öneririm. FHD kaynaklı darboğaz olan şeyler varsa ortadan kalkar.)
Yeni NVIDIA sürücülerinin birisiyle optimizasyon bozulmuş olabilir. Öyleyse yeni sürücüleri beklemek gerekir(tabii düzeltilirse). Mesela FH4'te şu sorunun düzeltiği NVIDIA sürücüsünden hemen önceki sürümlerden biriyle en yüksekte genelde 60-80 arası alıyordum. En fazla 50 civarlarına düşüyordu. Şuan ise genelde 45-60 arası ama çoğunlukla 50 FPS civarı ve bazı yerlerde 25 FPS'e kadar düşüyor.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,490
İsim
Hakanbey
@shiinacim monitörünüz FHD mi? Öyleyse darboğaz olabilir %80-90 GPU kullanımına rağmen. (En az QHD yani 2560x1440 bir monitör alabiliyorsanız almanızı öneririm. FHD kaynaklı darboğaz olan şeyler varsa ortadan kalkar.)
Yeni NVIDIA sürücülerinin birisiyle optimizasyon bozulmuş olabilir. Öyleyse yeni sürücüleri beklemek gerekir(tabii düzeltilirse). Mesela FH4'te şu sorunun düzeltiği NVIDIA sürücüsünden hemen önceki sürümlerden biriyle en yüksekte genelde 60-80 arası alıyordum. En fazla 50 civarlarına düşüyordu. Şuan ise genelde 45-60 arası ama çoğunlukla 50 FPS civarı ve bazı yerlerde 25 FPS'e kadar düşüyor.
ray tracingli test videoları mevcut yalanmı hepsi ?

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
Onlar mod demek ki. RDR 2'de ray tracing yok. NVIDIA reflex, dlss var diye biliyorum.
işleyici olarak dx12 var rt sayılabilir o
FHD 1080p ancak ekran kartım 98% civarında kullanılıyor darboğaz yok demek değilmidir bu ?
Ekran kartı fan hızını yanlışlıkla sabitlenmiş olabilir misin?
ekran kartı 70 dereceyi geçmedi daha hiç formattan sonra afterburner yada kendi uygulaması olan thundermaster i kurmadım

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,311
İsim
Semih Boran
işleyici olarak dx12 var rt sayılabilir o

FHD 1080p ancak ekran kartım 98% civarında kullanılıyor darboğaz yok demek değilmidir bu ?

ekran kartı 70 dereceyi geçmedi daha hiç formattan sonra afterburner yada kendi uygulaması olan thundermaster i kurmadım
Ray tracing ile DX12'nin ne alakası var? RDR 2'de ray tracing yok. DX12 bir API bir kere. Ray tracing ise teknoloji diyebiliriz (ne kadar doğru teknoloji demek tam bilmiyorum). GPU kullanımı yüksek ise yok demektir tabii.
O zaman sorun NVIDIA sürücüsünde olabilir.
Bu arada hiç GPU'nuz için VBIOS güncellemesi olup olmadığına baktınız mı? Var ise güncelleyin VBIOS'unuzu.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
Ray tracing ile DX12'nin ne alakası var? RDR 2'de ray tracing yok. DX12 bir API bir kere. Ray tracing ise teknoloji diyebiliriz (ne kadar doğru teknoloji demek tam bilmiyorum). GPU kullanımı yüksek ise yok demektir tabii.
Bu arada hiç GPU'nuz için VBIOS güncellemesi olup olmadığına baktınız mı? Var ise güncelleyin VBIOS'unuzu.
kontrol ettim malesef güncelleme yok. Anakartım kötü olduğu için ekran kartı kaynaklı fps düşüşü yaşamam imkansız değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ddu ile kaldırıp eski sürücüleri kurmayı denedim çözüm olmadı dediğim gibi aldığım günden itibaren olan bir sorundu zaten sadece fps valorant lol gibi oyunlarda her türlü yüksek olduğu için gözüme batmıyordu

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,311
İsim
Semih Boran
kontrol ettim malesef güncelleme yok. Anakartım kötü olduğu için ekran kartı kaynaklı fps düşüşü yaşamam imkansız değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ddu ile kaldırıp eski sürücüleri kurmayı denedim çözüm olmadı dediğim gibi aldığım günden itibaren olan bir sorundu zaten sadece fps valorant lol gibi oyunlarda her türlü yüksek olduğu için gözüme batmıyordu
Anladım. Çözümünü bilmiyorum.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
MSI afterburner açarak oyun içini takip etmen gerekiyor. Darboğaz sorunun olabilir.
Anladım. Çözümünü bilmiyorum.
1686931309864.png

Sorun İşlemcinin sıcaklığı galiba
En son testleri yaptığımda Kış'tı Yaz gelince işlemci delirmiş

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç