Neler Yeni

Rtx 3090 Aldim İşlemci̇ Öneri̇si̇ İsti̇yorum

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
Sercan GÖKALP
Arkadaşlar 3090 aldım sizden 2 konuda öneri isteyeceğim. Şu an Ryzen5 5600 kullanıyorum ama monitör 1080p olduğu için darboğaz yapacak. Şimdi iszden isteğim şu

1) 2k ayarlarda oynamak için hangi işlemci yeterli olur

2) 10.000 TL ye kadar 2k IPS panel monitör tavsiyesi

Bu rada elimde 20 günlük 1080p Asus monitor var kfg tam isteyen olursa dm atsın fiyatta anlaşırız sıfırsn farksız

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Abdullah
Arkadaşlar 3090 aldım sizden 2 konuda öneri isteyeceğim. Şu an Ryzen5 5600 kullanıyorum ama monitör 1080p olduğu için darboğaz yapacak. Şimdi iszden isteğim şu

Bu rada elimde 20 günlük 1080p Asus monitor var kfg tam isteyen olursa dm atsın fiyatta anlaşırız sıfırsn farksız
Hiç söylemiyorsun hayırlı olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence 2 k da idare eder 5600

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,550
İsim
Hacı
Bütçen nedir? AM5 platforma geçiş yapmak daha iyi olacaktır. Yoksa tek seçenek R7 5800X3D.

3090, 1080p Kartı değilki zaten. 2K da 5600 ile kullanılabilir.
Çatır çutur darboğaz yapar.

1080p Sonucu böyle. 2K'da gayette rahat oynanılabilir gözükmekte buna kıyasla bakılırsa olaya.

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
Sercan GÖKALP
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç söylemiyorsun hayırlı olsun

Bence 2 k da idare eder 5600
AAA enişte karambole geldi ya unuttum ama sana dediğim kartı aldım sağ salim geldi bide Corsair PSU gu da aldım şimdi sadece 2k monitör kaldı. Ya idare eder ama tam performanlı olması için bu işlemciyi satacağım yerine başka alacağım. Bu arada işlemci 20 günlü kfg tam arkadaşlar stok soğutucu da var iisteyen olursa PM atsın

4k da nasıl olur performansı sence? 7600x in incelemesine hiç bakma fırsatım olmadı daha önce

Anakart ram masrafı yapmak istemiyorsanız ben olsam direkt 5800x3d ye geçerdim
Ya evet ddr5 geçecek olsam anakart ram ve işlemci komple değişmesi gerekiyor

Bütçen nedir? AM5 platforma geçiş yapmak daha iyi olacaktır. Yoksa tek seçenek R7 5800X3D.

1080p zaten çok darboğaz olur. Darboğaz aslında zararlı bir şey değil biliyorum ama bu kartı hakettiği performansla kullanmak lazım ama işte am5 geçmek için anakart ve ram de değişmeli. Yavaş yavaş geçebilirim aslında parçalarım nerdeyse sıfır satıp az para koyup üstlerini alabilirim

1080p Sonucu böyle. 2K'da gayette rahat oynanılabilir gözükmekte buna kıyasla bakılırsa olaya.

Sağol bunu izleyeceğim

5800 X 3 D öneririm
En güçlü seçenek o gibi ddr4 olarak

Şimdi benim PSU falan ddr5 destekli onda sorun yok Corsair rm850x var rahat rahat watt olarak da yeter. Önce 2k monitörü alıp ilerleyen dönemde de anakart işlemci ve ram i değiştireyim diyorum. En azından anakart ile işlemciyi bir değiştirmem lazım uyumlu olması için

Şimdi benim ramler ddr4 ya önce ddr5 destekli anakart alıp sonra işlemciyi ( büyük ihtimal r5 5700f olacak zaten ) sonra ramleri alayım diyorum

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,550
İsim
Hacı
AAA enişte karambole geldi ya unuttum ama sana dediğim kartı aldım sağ salim geldi bide Corsair PSU gu da aldım şimdi sadece 2k monitör kaldı. Ya idare eder ama tam performanlı olması için bu işlemciyi satacağım yerine başka alacağım. Bu arada işlemci 20 günlü kfg tam arkadaşlar stok soğutucu da var iisteyen olursa PM atsın

4k da nasıl olur performansı sence? 7600x in incelemesine hiç bakma fırsatım olmadı daha önce

Ya evet ddr5 geçecek olsam anakart ram ve işlemci komple değişmesi gerekiyor

1080p zaten çok darboğaz olur. Darboğaz aslında zararlı bir şey değil biliyorum ama bu kartı hakettiği performansla kullanmak lazım ama işte am5 geçmek için anakart ve ram de değişmeli. Yavaş yavaş geçebilirim aslında parçalarım nerdeyse sıfır satıp az para koyup üstlerini alabilirim

Sağol bunu izleyeceğim

En güçlü seçenek o gibi ddr4 olarak

Şimdi benim PSU falan ddr5 destekli onda sorun yok Corsair rm850x var rahat rahat watt olarak da yeter. Önce 2k monitörü alıp ilerleyen dönemde de anakart işlemci ve ram i değiştireyim diyorum. En azından anakart ile işlemciyi bir değiştirmem lazım uyumlu olması için

Şimdi benim ramler ddr4 ya önce ddr5 destekli anakart alıp sonra işlemciyi ( büyük ihtimal r5 5700f olacak zaten ) sonra ramleri alayım diyorum
Mantıklı.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,175
İsim
Turuncu Keskin
Elinizdekileri satarak am5 platformuna geçin. Monitör için yazar mısınız?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,216
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
5600 falan yetmez. 5600x ile 3070 Ti kullandım bir süre 2K çözünürlükte ciddi anlamda zorlandığı oyunlar vardı, 5600 ve 3090 yaparsan o işlemci bayılır. 5800X3D olabilir illa o sokette kalınacaksa.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,717