Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX 4000 serisi güç kablosu bağlantısı

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir CANFES
Herkese merhabalar,

Ekte ilettiğim görsele istinaden RTX 4000 serisi grafik kartları 3 ayrı PCI-E kablosu ile mi bağlanmalıdır?
Açıkçası ben sağdaki gibi iki kablo ile bağladım, bu yanlış mıdır?

Tecrübenize istinaden önerinizi rica ederim.

Ekler

• kablo.png
    kablo.png
    293.5 KB · Hit: 145

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
hocam çok basit örnekliycem gpunun max yükte çekeceği güç miktarı 300W olsun siz eğer 3 kablo takarsanız psu'nuz 3 farklı çıkıştan 100er W çıkış yapar. Lakin eğer 2 kabloya bağlarsanız bu defa psu'nuz 2 farklı çıkıştan 150şer W çıkış yapar. Sizce hangisi daha sağlıklı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir CANFES
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam çok basit örnekliycem gpunun max yükte çekeceği güç miktarı 300W olsun siz eğer 3 kablo takarsanız psu'nuz 3 farklı çıkıştan 100er W çıkış yapar. Lakin eğer 2 kabloya bağlarsanız bu defa psu'nuz 2 farklı çıkıştan 150şer W çıkış yapar. Sizce hangisi daha sağlıklı ?
oyunlarda 290w çekiyor gözüküyor. ama dediğiniz gibi ayrı ayrı olsa daha mantıklı gibi. çünkü bi tarafan 200 diğer taraftan 100 çekmeye kalkacak gibi.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
oyunlarda 290w çekiyor gözüküyor. ama dediğiniz gibi ayrı ayrı olsa daha mantıklı gibi. çünkü bi tarafan 200 diğer taraftan 100 çekmeye kalkacak gibi.
Evet tam olarak öyle olacak hocam. Ben verileri tahmini söyledim asıl cevap için ölçmek lazım ben o kadar derin araştırma yapmadım. Ama birisinin tek kablo üzerinden 4090 beslerken kablonun ısınıp cayır cayır yandığını izlemiştim.

Top Bottom