Neler Yeni

RTX 4060 için Ryzen 5 3600 uygun mu?

Balkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlkay Bektaş
Merhaba başlıkta da belirttiğim gibi MSI RTX 4060 ekran kartım var ve işlemcim ise Ryzen 5 3600.
FPS konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum çoğu güncel oyunda 1080p de yüksek ayarlarda DLSS ile beraber 100 FPS civarları alıyorum fakat-
%1'lik FPS'in Dying Light 2 veya Spider-Man 2 gibi oyunlarda yarısından daha aşağı düştüğünü gözlemledim. (Cyberpunk 2077 veya Alan Wake 2 gibi yüksek sistem isteyen oyunlarda hiçbir sıkıntı yok %1 FPS de bir düşüş görmedim).
Dediğim gibi herhangi bir donma veya FPS düşüklüğü mevcut değil fakat ufak bir miktar da olsa darboğaz yaptığını düşünüyorum.
Sizce 3600 TL civarında para verip 5600 serisine geçmeye değer mi yoksa bu şekilde kullanmamın bir zararı olur mu?

Not: İşlemcide kule tipi soğutucu var Max 65 dereceleri gördüm ekran kartı zaten 70'i geçmiyor bile yani soğutma olarak bir sıkıntım yok gibi.

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM: 16GM DDR4 3000MHz.

Bünyamina

80+ Platinum
Zararı olmaz. Sıfır değil de 2. elden güzel fiyata bulursan o zaman al. Bence en mantıklısı böyle olur çünkü. Kendi işlemcini de 2k ya satarsın. 1k civarına güzel güncelleme.

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,017
İsim
Ali Mert Okuducu
rekabetçi oyun oynuyorsanız geçebilirsiniz ama hikaye tabanlı oynuyorsanız gerek yok

Balkay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlkay Bektaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rekabetçi oyun oynuyorsanız geçebilirsiniz ama hikaye tabanlı oynuyorsanız gerek yok
Tam dediğin gibi battlefield 1 oynarken maça girer girmez 2, 3 dk boyunca çok ufak droplar oldu hatta bilmeyen adamın anlayamayacağı kadar ufak droplar ama spider man 2 gibi güncel oyunlarda %1 fps düşse bile fps de en ufak bir donma veya azalma olmuyor.

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Samet
Tam dediğin gibi battlefield 1 oynarken maça girer girmez 2, 3 dk boyunca çok ufak droplar oldu hatta bilmeyen adamın anlayamayacağı kadar ufak droplar ama spider man 2 gibi güncel oyunlarda %1 fps düşse bile fps de en ufak bir donma veya azalma olmuyor.
Hocam battlefield 1 optimizasyonu sıkıntılı biraz ama bu 3600 ün rekabetci oyunlar için yetersiz olduğunu değiştirmez

Top Bottom