Neler Yeni

RTX 4060 laptop için monitör tavsiyesi

xscofield

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Scofield
Bütçe
8000
Merhaba, RTX 4060 ekran kartlı, i7-12650H işlemcili ve 64 GB RAM'a sahip bir Excalibur G870 laptopa sahibim. Laptopumda DP portu yok HDMI 2.1 var, bununla bağlantıyı sağlayacağım. Laptopuma 2. ekran almayı düşünüyorum. Sizce 2K mı yoksa 1080p bir monitör mü tercih etmeliyim? 2K bir monitörü sistemim kaldırır mı? Bütçe anlamında bir sıkıntım yok. Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf Enes
2K (QHD) bir monitör tercih etmeniz iyi olacaktır. Sisteminiz bu çözünürlüğü destekleyebilecek kapasitededir ve genel kullanım ve oyun deneyiminizde fark edilir bir iyileşme sağlayacaktır.

Dell S2721DGF 27 inç, 165Hz, 2K çözünürlük.
ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 inç, 165Hz, 2K çözünürlük.
LG 27GL850 27 inç, 144Hz, 2K çözünürlük.

Bu monitörler bütçenize uygun olabilir ve yüksek performans sunar.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Görkem
2K (QHD) bir monitör tercih etmeniz iyi olacaktır. Sisteminiz bu çözünürlüğü destekleyebilecek kapasitededir ve genel kullanım ve oyun deneyiminizde fark edilir bir iyileşme sağlayacaktır.

Dell S2721DGF 27 inç, 165Hz, 2K çözünürlük.
ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 inç, 165Hz, 2K çözünürlük.
LG 27GL850 27 inç, 144Hz, 2K çözünürlük.

Bu monitörler bütçenize uygun olabilir ve yüksek performans sunar.
hiç bir şekilde 2k oynanmaz diyemem ama o sistemin hakkı 2k değildir
normal masaüstünde bile 1080p öneriyoruz 4060 da ki
laprop serisinde tam 1080p hakkı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, RTX 4060 ekran kartlı, i7-12650H işlemcili ve 64 GB RAM'a sahip bir Excalibur G870 laptopa sahibim. Laptopumda DP portu yok HDMI 2.1 var, bununla bağlantıyı sağlayacağım. Laptopuma 2. ekran almayı düşünüyorum. Sizce 2K mı yoksa 1080p bir monitör mü tercih etmeliyim? 2K bir monitörü sistemim kaldırır mı? Bütçe anlamında bir sıkıntım yok. Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı forumlar.
sorun bütçeden öte ihtiyaçlar doğrultusunda fiyat performans seçimi yapabilmekte
misal 8000 tl bütçe görüyoruz
2k monitör o fiyat bandında bulunabiliyor
hoşumuza giden bir 2k monitör 9k olsa 1k daha artırabilirmisin bütçeyi diye de sorarız

ama burada önemli olan başta da dediğim gibi fiyat performans ölçüsünde neye ihtiyacımız varsa onu almak
eğer cs 2 valo gibi oyunlar oynayacaksanız ve bunu yüksek ayarlarda oynayacaksanız 5500 tl ye kadar 1080p 180 hz monitör yeter size

eğer kaliteyi biraz düşürürüm fps artsın derseniz o zaman belirttiğiniz bütçelerde 240 hz lere bakılabilir

ama şu an bu sisteme en uygunu 1080p 180hz duruyor

Son düzenleme:

xscofield

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Scofield
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hiç bir şekilde 2k oynanmaz diyemem ama o sistemin hakkı 2k değildir
normal masaüstünde bile 1080p öneriyoruz 4060 da ki
laprop serisinde tam 1080p hakkı
Mesaj otomatik birleştirildi:

sorun bütçeden öte ihtiyaçlar doğrultusunda fiyat performans seçimi yapabilmekte
misal 8000 tl bütçe görüyoruz
2k monitör o fiyat bandında bulunabiliyor
hoşumuza giden bir 2k monitör 9k olsa 1k daha artırabilirmisin bütçeyi diye de sorarız

ama burada önemli olan başta da dediğim gibi fiyat performans ölçüsünde neye ihtiyacımız varsa onu almak
eğer cs 2 valo gibi oyunlar oynayacaksanız ve bunu yüksek ayarlarda oynayacaksanız 5500 tl ye kadar 1080p 180 hz monitör yeter size

eğer kaliteyi biraz düşürürüm fps artsın derseniz o zaman belirttiğiniz bütçelerde 240 hz lere bakılabilir

ama şu an bu sisteme en uygunu 1080p 180hz duruyor
Çok sağolun hocam tavsiyeleriniz için. 1080p 180hz için f/p olarak öneriniz ne olurdu? İtopyada mag 256f güzel fiyata düşmüş gözüküyor. Sizce alınır mı? Sizin tercihiniz ne olur

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Görkem
Çok sağolun hocam tavsiyeleriniz için. 1080p 180hz için f/p olarak öneriniz ne olurdu? İtopyada mag 256f güzel fiyata düşmüş gözüküyor. Sizce alınır mı? Sizin tercihiniz ne olur
o modelde yükseklik ayarı yok bildiğim kadarı ile (pivottan bahsetmiyorum)
yani pivot olmazsa olmaz şart bir şey değil belki ama günümüz şartlarında bir zahmet yükseklik ayarı olsun derim

xscofield

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Scofield
o modelde yükseklik ayarı yok bildiğim kadarı ile (pivottan bahsetmiyorum)
yani pivot olmazsa olmaz şart bir şey değil belki ama günümüz şartlarında bir zahmet yükseklik ayarı olsun derim
Evet bende pivot özelliği olsun isterdim ama bu fiyat aralığında ve satıcı güveni açısından en iyi seçenek bu gibi geldi. Başka önerileriniz varsa tabii ki bakmak isterim. Daha yüksek fiyatta olabilir.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Görkem
Evet bende pivot özelliği olsun isterdim ama bu fiyat aralığında ve satıcı güveni açısından en iyi seçenek bu gibi geldi. Başka önerileriniz varsa tabii ki bakmak isterim. Daha yüksek fiyatta olabilir.
pivot olacak mı olmayacak mı onu belirleyelim
bana kalırsa şart değil sadece yukarı aşağı çıkıp insin yeter
ama pivot ta olsun 90 derece çeviririm diyorsanız ona göre model bakmak lazım

xscofield

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Scofield
pivot olacak mı olmayacak mı onu belirleyelim
bana kalırsa şart değil sadece yukarı aşağı çıkıp insin yeter
ama pivot ta olsun 90 derece çeviririm diyorsanız ona göre model bakmak lazım
Hocam olsa iyi olur ama illa şartım yok açıkçası. Yani hem olandan öneriniz hem de olmayandan bir öneride bulunursanız sevinirim. Pivot olup da ama görüntü kalitesinden çalmakta doğru gelmiyor bana. İlginiz için çok sağolun

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Görkem
Hocam olsa iyi olur ama illa şartım yok açıkçası. Yani hem olandan öneriniz hem de olmayandan bir öneride bulunursanız sevinirim. Pivot olup da ama görüntü kalitesinden çalmakta doğru gelmiyor bana. İlginiz için çok sağolun
çok çok aciliyeti var mı monitörün 1 2 gün beklesek mesela
4500-4800 bandındaki ürünler hep tepe fiyat yapmış
belki bir indirim olur 1 2 güne tekrar
olursa zaten post aklımda size yazarım ben

xscofield

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Scofield
çok çok aciliyeti var mı monitörün 1 2 gün beklesek mesela
4500-4800 bandındaki ürünler hep tepe fiyat yapmış
belki bir indirim olur 1 2 güne tekrar
olursa zaten post aklımda size yazarım ben
Olur beklerim. Önerilerinizi bana da yazarsanız bende takip edeyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,576
Üyeler
163,194
Son üye
shaydo
Top Bottom