Ceasar123
80+ Silver
Hayır olmaz ?Ama saf kas gücü vs teknoloji dahil güç olunca hile olmaz mı?
Biz kartın ne yönden güçlü, ne yönden güçsüz olduğuna bakmıyoruz.
Biz bu kartı internetten satın aldık, evimize geldi, ne ile karşılaşacağız? Ona bakıyoruz.
Banane saf güçteki performansı, ben elimdeki herşeyi kullanmaya varım.
Sen saf güçte geç, ben teknolojiyi sokarım varsa elimde?
Bu dediğiniz son kullanıcıyı ilgilendirmiyor.
Varsayım üzerinden gitmicem, %99 amd bunu çözemeyecek. Ha fsr 3.1 çıkar, gerçekten düzelir o zaman bişey demem.evet amd fsr açınca çimenlerde veya uzak tel gibi cisimlerde titreme vb. Yapıyor doğru ama sanırım yeni gelecek olan fsr 3.1 ile onu iyileştirmişler (tamamen değildi sanırım ama baya iyileştirmişler.)
AMD ile NVİDİA vram kullanımının farklı olması kimin VRAM Sıkıştırma teknolojisi daha iyi ise ona göre oluyor.Ve amd/nvidia vram yemesi niye farklı ve nasıl oluyor öyle?
Teori değil birzat pratikte GDDR6, 128bit, 16gb aynı vramli 7600XT ve 4060Tİ 16GB modeline bakarsan net olarak görürsün.
Nvidia'nın 9.7gb vram yediği yerde AMD 12.3gb vram yiyor.
Yada aynı şekilde normalde 1080p RT dahil her şey ultrada iken 4060ti 16gb modeli 9.4gb vram yer iken, 4060ti 8gb modeli 7.3gb vram yiyor.
Ve bakıyosun 16gb ile 8gb arasında ne fps, ne %1 fps, ne %0.1 fps farkı var.
Bu işte bellek sıkıştırma teknolojisi, algortiması ile alakalı.
Eskiden RT performansını alt segmentte dert etmezdim çünkü kimse açamıyordu. DLSS 2 bile kurtarmıyordu.RT de de nvidia iyi evet doğru
3070ti, 3080 segmenti açıyordu.
Ancak şuan 4060'ı bulunan adam bile her şey ultrada, rt ultra dlss 3 ile cayır cayır 1080p oynuyor.
Gidipte AMD kullanıcısının bundan mahrum kalıp, kalmaması artık önemli o yüzden.