Neler Yeni

Rtx 4060 mı RX 7600 mü

Ceasar123

80+ Silver
Ama saf kas gücü vs teknoloji dahil güç olunca hile olmaz mı? :)
Hayır olmaz ? :D
Biz kartın ne yönden güçlü, ne yönden güçsüz olduğuna bakmıyoruz.
Biz bu kartı internetten satın aldık, evimize geldi, ne ile karşılaşacağız? Ona bakıyoruz.
Banane saf güçteki performansı, ben elimdeki herşeyi kullanmaya varım.
Sen saf güçte geç, ben teknolojiyi sokarım varsa elimde?
Bu dediğiniz son kullanıcıyı ilgilendirmiyor.

evet amd fsr açınca çimenlerde veya uzak tel gibi cisimlerde titreme vb. Yapıyor doğru ama sanırım yeni gelecek olan fsr 3.1 ile onu iyileştirmişler (tamamen değildi sanırım ama baya iyileştirmişler.)
Varsayım üzerinden gitmicem, %99 amd bunu çözemeyecek. Ha fsr 3.1 çıkar, gerçekten düzelir o zaman bişey demem.

Ve amd/nvidia vram yemesi niye farklı ve nasıl oluyor öyle?
AMD ile NVİDİA vram kullanımının farklı olması kimin VRAM Sıkıştırma teknolojisi daha iyi ise ona göre oluyor.
Teori değil birzat pratikte GDDR6, 128bit, 16gb aynı vramli 7600XT ve 4060Tİ 16GB modeline bakarsan net olarak görürsün.
Nvidia'nın 9.7gb vram yediği yerde AMD 12.3gb vram yiyor.

Yada aynı şekilde normalde 1080p RT dahil her şey ultrada iken 4060ti 16gb modeli 9.4gb vram yer iken, 4060ti 8gb modeli 7.3gb vram yiyor.
Ve bakıyosun 16gb ile 8gb arasında ne fps, ne %1 fps, ne %0.1 fps farkı var.

Bu işte bellek sıkıştırma teknolojisi, algortiması ile alakalı.

RT de de nvidia iyi evet doğru
Eskiden RT performansını alt segmentte dert etmezdim çünkü kimse açamıyordu. DLSS 2 bile kurtarmıyordu.
3070ti, 3080 segmenti açıyordu.
Ancak şuan 4060'ı bulunan adam bile her şey ultrada, rt ultra dlss 3 ile cayır cayır 1080p oynuyor.
Gidipte AMD kullanıcısının bundan mahrum kalıp, kalmaması artık önemli o yüzden.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Hayır olmaz ? :D
Biz kartın ne yönden güçlü, ne yönden güçsüz olduğuna bakmıyoruz.
Biz bu kartı internetten satın aldık, evimize geldi, ne ile karşılaşacağız? Ona bakıyoruz.
Banane saf güçteki performansı, ben elimdeki herşeyi kullanmaya varım.
Sen saf güçte geç, ben teknolojiyi sokarım varsa elimde?
Bu dediğiniz son kullanıcıyı ilgilendirmiyor.

Varsayım üzerinden gitmicem, %99 amd bunu çözemeyecek. Ha fsr 3.1 çıkar, gerçekten düzelir o zaman bişey demem.

AMD ile NVİDİA vram kullanımının farklı olması kimin VRAM Sıkıştırma teknolojisi daha iyi ise ona göre oluyor.
Teori değil birzat pratikte GDDR6, 128bit, 16gb aynı vramli 7600XT ve 4060Tİ 16GB modeline bakarsan net olarak görürsün.
Nvidia'nın 9.7gb vram yediği yerde AMD 12.3gb vram yiyor.

Yada aynı şekilde normalde 1080p RT dahil her şey ultrada iken 4060ti 16gb modeli 9.4gb vram yer iken, 4060ti 8gb modeli 7.3gb vram yiyor.
Ve bakıyosun 16gb ile 8gb arasında ne fps, ne %1 fps, ne %0.1 fps farkı var.

Bu işte bellek sıkıştırma teknolojisi, algortiması ile alakalı.

Eskiden RT performansını alt segmentte dert etmezdim çünkü kimse açamıyordu. DLSS 2 bile kurtarmıyordu.
3070ti, 3080 segmenti açıyordu.
Ancak şuan 4060'ı bulunan adam bile her şey ultrada, rt ultra dlss 3 ile cayır cayır 1080p oynuyor.
Gidipte AMD kullanıcısının bundan mahrum kalıp, kalmaması artık önemli o yüzden.
E iyide kas gücü vs takviyeli kas gücü ring de dopingli savaşçı vs normal savaşçı gibi olur. Hem DLSS gibi teknolojileri açınca gecikme artıyor. Anti lag açabilirsin ama hile yinede. Şu vram testlerine bakim merak ettim. RT abartı bence hem AMD kullanıcısı da fsr3 açar gerekirse afmf açar 1080p ultra rt ultra oynayabilir anti lag da açar, Nvidia kadar rt konusunda daha çok fps veremese de oynatır rahat bence. Bunun da testine bakıcam.

Ceasar123

80+ Silver
E iyide kas gücü vs takviyeli kas gücü ring de dopingli savaşçı vs normal savaşçı gibi olur.
Verdiğin örnek alakasız hala. Son kullanıcı için, kartı satın alan biri için teknolojili veya teknolojisiz gücü önemli değil.
Direkt sonuç güce bakıyor.
Arka planı ile saf gücü, teknolojik gücü ile AMD, Nvidia mühendisleri ilgilensin.

Hem DLSS gibi teknolojileri açınca gecikme artıyor. Anti lag açabilirsin ama hile yinede.
Gecikme kısmı önemsiz. Bu senin singleplayer oyunlarda yada o yüksek fps artışına karşı farkedeceğin bir şey değil.
Rekabetçi oyunlarda zaten dlss, fsr konuşmuyoruz.

Şu vram testlerine bakim merak ettim.
Buyrun. Ama şunu unutmayın. 1024mb=1gb.
Testte çıkan VRAM kullanımlarını 1024'e bölerek, gb'ı bulabilirsiniz.

RT abartı bence
Eğer bir kullanıcının elinde imkan var ise açar geçer, daha iyi görüntü için.
Şuan artık 4060'ta bile DLSS 3 ile 1080p RT dahil Ultra'da 60+ fps oynanıyor.
Artık bir standarta oturuyor.
Eğer AMD kullanıcı FSR 3 açarsa tabii ki de RT açıyor ancak burda FSR iyi değil işte.

hem AMD kullanıcısı da fsr3 açar gerekirse afmf açar 1080p ultra rt ultra oynayabilir anti lag da açar, Nvidia kadar rt konusunda daha çok fps veremese de oynatır rahat bence. Bunun da testine bakıcam.
FSR 3 zaten AMD kart kullanıcıları için 2 seçenekten biri. Mecbur açar zaten gerekirse.
Ancak NVİDİA'nın DLSS 3'ü gibi olmayacak. Hiç bir görüntü kaybı olmadan FPS'i arttırmayacak.
FSR açarken bir yandan da görüntüde de bariz kötüleşme olcak ve bu XESS'teki gibi katlanabilir değil.
Ben burda iyi olanı savunuyorum. Eğer elinde, bütçende DLSS 3 fırsatı var ise FSR 3 niye düşünesin?
Senin kartın %20 saf kasta güçlü olsun, ben teknolojilerim ile seni görüntü kaybı olmadan geçiyorsam sıkıntı yok.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Verdiğin örnek alakasız hala. Son kullanıcı için, kartı satın alan biri için teknolojili veya teknolojisiz gücü önemli değil.
Direkt sonuç güce bakıyor.
Arka planı ile saf gücü, teknolojik gücü ile AMD, Nvidia mühendisleri ilgilensin.

Gecikme kısmı önemsiz. Bu senin singleplayer oyunlarda yada o yüksek fps artışına karşı farkedeceğin bir şey değil.
Rekabetçi oyunlarda zaten dlss, fsr konuşmuyoruz.

Buyrun. Ama şunu unutmayın. 1024mb=1gb.
Testte çıkan VRAM kullanımlarını 1024'e bölerek, gb'ı bulabilirsiniz.

Eğer bir kullanıcının elinde imkan var ise açar geçer, daha iyi görüntü için.
Şuan artık 4060'ta bile DLSS 3 ile 1080p RT dahil Ultra'da 60+ fps oynanıyor.
Artık bir standarta oturuyor.
Eğer AMD kullanıcı FSR 3 açarsa tabii ki de RT açıyor ancak burda FSR iyi değil işte.

FSR 3 zaten AMD kart kullanıcıları için 2 seçenekten biri. Mecbur açar zaten gerekirse.
Ancak NVİDİA'nın DLSS 3'ü gibi olmayacak. Hiç bir görüntü kaybı olmadan FPS'i arttırmayacak.
FSR açarken bir yandan da görüntüde de bariz kötüleşme olcak ve bu XESS'teki gibi katlanabilir değil.
Ben burda iyi olanı savunuyorum. Eğer elinde, bütçende DLSS 3 fırsatı var ise FSR 3 niye düşünesin?
Senin kartın %20 saf kasta güçlü olsun, ben teknolojilerim ile seni görüntü kaybı olmadan geçiyorsam sıkıntı yok.
Güzel tartışmaydı memnun oldum, ne kadar saf kas/teknoloji konusunda denk düşemesekte, iyi sohbetti.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Bende memun oldum. Ama onun dışında net bir sonuca varsaydıkta iyi olur.
Bitık başladığımız yerde biter gibi oldu :)
Eh evet öyle oldu. Daha uzatsak konu ana konudan uzaklaşcaktı (ki uzaklaştı baya) yinede isteyen istediğni alsın ama mantıklı olanı alsın diyelim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,659
Üyeler
159,377
Son üye
OusFury
Top Bottom