Neler Yeni

RTX 4060 sistemde ekran kartı yük altına girince PC aniden kapanıyor

kajaga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
emre yag
2 ay önce oyun videosu çekmek için yeni sistem topladım ve oyunlarda kasma donma kapanma sorunu yaşamadım.
Bugün bilgisayarda herhangi bir oyunu açtığım zaman 1-2 dk içerisinde elektrikler gitmiş gibi aniden kapanıyor. PC boştayken kapanma olmuyor.
GPU stress testine sokuyorum onda bile kapanıyor.
Sıcaklıklar normal hem işlemci hem GPU 50-60 derece arasındayken kapanıyor.
UPS'ye takılıydı çıkarıp fişleri direkt prize taktım durum değişmedi. UPS 'te problem yok.
RAM'ler ve ekran kartı soketine tam oturmuş kontrol ettim.
PSU yetersiz desem bilgisayarı topladığım ilk gün bu problemi yaşamış olmam gerekirdi.
2 ay boyunca sorunsuz çalışan bilgisayara ne olmuş olabilir yazılımsal olabilir mi, format atmalı mıyım?
İşin içinden çıkamadım.

Sistem
RTX 4060
AMD Ryzen 5600
RAM 16 GB DDR4 3600MHz
A520M-K anakart
MSI 650watt PSU

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
umut şahin
2 ay önce oyun videosu çekmek için yeni sistem topladım ve oyunlarda kasma donma kapanma sorunu yaşamadım.
Bugün bilgisayarda herhangi bir oyunu açtığım zaman 1-2 dk içerisinde elektrikler gitmiş gibi aniden kapanıyor. PC boştayken kapanma olmuyor.
GPU stress testine sokuyorum onda bile kapanıyor.
Sıcaklıklar normal hem işlemci hem GPU 50-60 derece arasındayken kapanıyor.
UPS'ye takılıydı çıkarıp fişleri direkt prize taktım durum değişmedi. UPS 'te problem yok.
RAM'ler ve ekran kartı soketine tam oturmuş kontrol ettim.
PSU yetersiz desem bilgisayarı topladığım ilk gün bu problemi yaşamış olmam gerekirdi.
2 ay boyunca sorunsuz çalışan bilgisayara ne olmuş olabilir yazılımsal olabilir mi, format atmalı mıyım?
İşin içinden çıkamadım.

Sistem
RTX 4060
AMD Ryzen 5600
RAM 16 GB DDR4 3600MHz
A520M-K anakart
MSI 650watt PSU
windows olay günlüğünü açın sistemi seçin oradan bakın hata nedir diye

Top Bottom