Neler Yeni

Rtx 4060 sisteme monitöre ekran gelmiyor

GerbATE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kayra gürbilek
Arkadaşlar merhaba, Gaming Gen TR'den yeni masaüstü bilgisayar almıştım, bugün elime ulaştı ekran kartını taktım monitöre bağladım ilk çalıştırdığımda sorunsuz çalıştı. Monitöre görüntü geldi. Sonra BIOS'a girmek için kapatıp açtım, açılırken F8 tuşuna basılı tuttum (basıp çekmek gerekiyormuş) ancak onu yaptıktan sonra görüntü gelmedi. 2 farklı monitörde de denedim ama no signal uyarısı alıyorum. Ekrana görüntü gelmiyor. Rami sok tak yaptım bios pilini sok tak yaptım ekran kartını sok tak yaptım aynı hâlâ. Mouse tıklayınca mavi renkte kendi etrafında dönen imleç çıkıyor bir şey yükleniyormuş gibi. Müşteri hizmetleriyle konuştum BIOS'u secure moda geçirmiş olabilirsiniz deyip mail atmamı istedi. Mail attım bir de buraya sormak istedim. Bileniniz var mı acaba? Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.
PC özellikleri:
RTX 4060.
Ryzen 5 8400F.
ASUS Prime 620M-K
Lexar Thor 16 GB RAM 6000 MHz.
512 GB SSD.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
dilan balcı
Diger pc express hattindan dene diger bir secenek de ekran karti baglanti yerini cikar başka birinie tak ekran kartinda
Mesaj otomatik birleştirildi:

2 displey port denedin mi onlari dene ekran kartinda

GerbATE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kayra gürbilek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diger pc express hattindan dene diger bir secenek de ekran karti baglanti yerini cikar başka birinie tak ekran kartinda

2 displey port denedin mi onlari dene ekran kartinda
Anakartta 1 tane ekran kartı takmalık yer var display port denemedim deneyim şimdi bi
Bir de az önce monitör de in power save mode diye bir yazı karşıladı beni

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
dilan balcı
Bios sifirlama tuşu varsa oradan sifirlama yap Windows tekrar baştan kur

Güç tasarrufu moduna almışsiniz Windows ayarlarindan kontrol et güç tasarrufu kaldir

Dün akşam sistemimde ki GT 1030'u PSU'su daha düşük olan bir bilgisayarda denedim. Ancak PSU yetmedi ve bilgisayar kitlendi. Fişini çekmek zorunda kaldım. Sonrasında ise ekran kartı görüntü vermemeye başladı. Garantisi devam ediyor. Vatan'dan yaklaşık 15 ay önce aldım. Garanti dışı kalır mı? Windows açılıyor. Ses var ama görüntü yok. Böyle bir sorun yaşamış birisi belki senin de böyle bir proplem olabilir ekran karti işlemci kaç walt cekiyor psu yeterlimi v.b gibi sorunlari kontrol edebilirsin

kasanın güç kaynağına giren 220 kablosunu çıkar. kasanın yan kapağını aç ve anakart üstündeki bios pilini(saat pili gibi 2032 yazar üstünde) onu sök ve 20-30 sn bekle. sonra o pili yerine aynı şekilde tak. sonra ver kasana enerjiyi ve tekrar bilgisayarını açmayı dene. büyük bi ihtimalle sorunun çözülecek bir başka secenek daha

Son düzenleme:

GerbATE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kayra gürbilek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios sifirlama tuşu varsa oradan sifirlama yap Windows tekrar baştan kur

Güç tasarrufu moduna almışsiniz Windows ayarlarindan kontrol et güç tasarrufu kaldir

Dün akşam sistemimde ki GT 1030'u PSU'su daha düşük olan bir bilgisayarda denedim. Ancak PSU yetmedi ve bilgisayar kitlendi. Fişini çekmek zorunda kaldım. Sonrasında ise ekran kartı görüntü vermemeye başladı. Garantisi devam ediyor. Vatan'dan yaklaşık 15 ay önce aldım. Garanti dışı kalır mı? Windows açılıyor. Ses var ama görüntü yok. Böyle bir sorun yaşamış birisi belki senin de böyle bir proplem olabilir ekran karti işlemci kaç walt cekiyor psu yeterlimi v.b gibi sorunlari kontrol edebilirsin

kasanın güç kaynağına giren 220 kablosunu çıkar. kasanın yan kapağını aç ve anakart üstündeki bios pilini(saat pili gibi 2032 yazar üstünde) onu sök ve 20-30 sn bekle. sonra o pili yerine aynı şekilde tak. sonra ver kasana enerjiyi ve tekrar bilgisayarını açmayı dene. büyük bi ihtimalle sorunun çözülecek bir başka secenek daha
Hocam bios sıfırlama tuşu nerde var mı yok mu bilmiyorum
Psu 650 watt gayet yeterli sistemim için
Bios pilini 2 kez çıkartıp takmayı denedim 20 30 saniye değil 5 10 dakika bekledim ancak sorun hâlâ devam ediyor şimdi de monitörde no signal hatası alıyorum ramları tak çıkar yaptım ramleri tek slot halinde tek tek denedim ancak sorun Aynı

Top Bottom