Neler Yeni

Yardım RTX 4060'lı sistemde FPS Düşüyor!

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Dostlar selam, RTX 4060 ekran kartına yeni geçtim. İlk başlarda bir şey yoktu ancak DLSS 3.0'ı aktifleştirmek için donanım hızlandırmalı GPU ayarını açtım aşağıdaki; ondan sonra Spider-Man'de 110 FPS'den hiçbir ekstra bir şey yokken 30 FPS'e vs düşüyor. Anlamadığım bir şey. %100 ekran kartı kullanımı vs oluyor.

1703186707818-png.2060656

Az önce RDR2 denedim onda bir problem yoktu, ama ne zaman spider-man denesem bunu yaşıyorum artık.

RTX 4060.

R5 3600 4.2GHz sabit frekans.

2x8 3000MHz.

ASUS B450 M-K

Existentia

80+ Silver
donanım hızlandırmayı kapatınca sorun düzeliyor mu ? gpu yüzde 100 olur çünkü işlemciniz biraz yetersiz kalıyor muhtemelen

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
donanım hızlandırmayı kapatınca sorun düzeliyor mu ? gpu yüzde 100 olur çünkü işlemciniz biraz yetersiz kalıyor muhtemelen
Yok hocam onu az önce denedim düzelmedi, acayip ilginç bir durum. %40'a kadar sorunsuz geldim şimdi bir problem gösteriyor 7 saatte hiçbir şey olmadı şimdi olmaya başladı. RDR2 denedim az önce dediğim gibi 15-20 dakika oynadım hiçbir sorun yoktu. ekran kartı bozuk olsa sanırım onda da aynısı olur o yüzden iade etmek istemedim.

Existentia

80+ Silver
Yok hocam onu az önce denedim düzelmedi, acayip ilginç bir durum. %40'a kadar sorunsuz geldim şimdi bir problem gösteriyor 7 saatte hiçbir şey olmadı şimdi olmaya başladı. RDR2 denedim az önce dediğim gibi 15-20 dakika oynadım hiçbir sorun yoktu. ekran kartı bozuk olsa sanırım onda da aynısı olur o yüzden iade etmek istemedim.
hocam o sırada bir güncelleme bir ayar yapmış olabilir misiniz

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
hocam o sırada bir güncelleme bir ayar yapmış olabilir misiniz
hocam yüksekte oynuyordum çok yüksek çekip rtx dlss açtım hem daha yüksek fps aldım hem daha iyi görüntü ama rtx dlss kapalıykende çok yüksek 80 fps oynatıyor zaten s4lak saçma düşüyor bi anda 30fps vs sahnede olan bir şeyde yok, düzelince aynı yerden geçince öyle bir sorun olmuyor.

Zaten ilk olduğunda oyunu kapattığımda da hata tarzı bir şey verip rapor göndermemi istiyordu, şu an bunu istemiyor ama sorun devam ediyor. Silip tekrar mı yüklesem ne yapsam.

Existentia

80+ Silver
hocam yüksekte oynuyordum çok yüksek çekip rtx dlss açtım hem daha yüksek fps aldım hem daha iyi görüntü ama rtx dlss kapalıykende çok yüksek 80 fps oynatıyor zaten s4lak saçma düşüyor bi anda 30fps vs sahnede olan bir şeyde yok, düzelince aynı yerden geçince öyle bir sorun olmuyor.

Zaten ilk olduğunda oyunu kapattığımda da hata tarzı bir şey verip rapor göndermemi istiyordu, şu an bunu istemiyor ama sorun devam ediyor. Silip tekrar mı yüklesem ne yapsam.
başka oyunlarda da dener misiniz belki oyunlarda işlemci gereken sahnelere denk gelmişsindir

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
başka oyunlarda da dener misiniz belki oyunlarda işlemci gereken sahnelere denk gelmişsindir
yok hocam msi afterburner değerleri açık sürekli, işlemciyi %100'ü bırak %80 e geldiğini görmedim neredeyse. Dediğim gibi aynı sahneyi tekrar oynadığımda bir durum olmuyor o anlık yaşanıyor. RDR2 denedim bir sorun olmadı CS2'de de bir sorun yoktu.

Existentia

80+ Silver
yok hocam msi afterburner değerleri açık sürekli, işlemciyi %100'ü bırak %80 e geldiğini görmedim neredeyse. Dediğim gibi aynı sahneyi tekrar oynadığımda bir durum olmuyor o anlık yaşanıyor. RDR2 denedim bir sorun olmadı CS2'de de bir sorun yoktu.
ram darboğaz yapmıyor degil mi kaç gb ve mhz değerleriniz nedir

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
eski ekran kartının driverını ddu ile kaldırmadıysan o problem çıkarıyor olabilir. sorun sadece spiderman deyse grafik ayarlarını bi kurcalamanı tavsiye ederim. driverla alakalı bi problem yoksa oyunu geforce experience üzerinden optimize edip açmayı da deneyebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,046,765
Üyeler
166,079
Son üye
krossz