Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX 4070 Laptop vs RTX 3080 Desktop Karşılaştırması

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Aktas
Şu an elimde bir tane ASUS - ROG Zephyrus G16 16" OLED 240Hz Gaming Laptop - Intel Core Ultra 9 - 16GB LPDDR5X - NVIDIA GeForce RTX 4070 - 1TB SSD var. Bununla hali hazırda LoL, HoI4, Minecraft (ama shader'larla), bazen de merak edersem video oyunlarını oynuyorum. Bilgisayar ince ve bazen bu işleri yaparken ısınıyor ve fanın sesi biraz rahatsızlık veriyor, özellikle LoL harici oyunlar oynarken. 1 aydır kullanıyorum. Ben bu durumu bir laptop olduğu için ısınmasına ve fazla yük bindirmemiş olmama bağlıyorum. Arada bir OBS'den Twitch yayını açıp kendi çapımda da takılıyorum ama fan sesi biraz rahatsız edici oluyor, bunu yaptığım zamanlar.

Amerika'da eğitim alıyorum, Facebook Marketplace'te gezerken birisinin $1000'a satmakta olduğu bir bilgisayar gördüm. İşte bu bilgisayarın özellikleri:

• CPU: Intel Core i9-9900K (8 çekirdek, 16 thread)
  • RAM: 32GB
  • GPU: NVIDIA RTX 3080 (10GB GDDR6X VRAM)
  • KASA: Corsair 4000X
  • STORAGE: 500GB Samsung SSD
  • ANAKART: ASUS ROG Strix Z390 WiFi
  • SOĞUTMA: Corsair 360mm AIO
  • GÜÇ KAYNAĞI: Corsair HX1200W
Sattığını gördüm. Aklımda bu desktop'u almak var ve kasayı özellik masadan biraz uzak koyup uzun bir HDMI kablosu ile hem fan sesinden kurtulmak hem 2 hatta belki 3 monitör takarak kullanmak, hem de performans kayıplarını yaşamamak, elimdeki laptop'a yüklenmemek. Ya Türkiye'ye dönerken getirip ya da burada $800 veya $700 dolara satarsam çok da fazla zarar etmemiş olacağımı düşünüyorum.

Sorum basitçe şu: Sizce laptop'tan sonra bu desktop ne kadar performans artışı sağlar (özellikle DLSS'siz şeylerde)? Arada bir heves edip video editliyorum ama render süreleri çok hevesimi kırıyor, onda da bir fayda bekliyorum. Ayrıca sizce bu yaptığım şey mantıklı mı, bunu yapmaya değer mi?

Umarım forumun kurallarına uygun bir şekilde soruyu sorabilmişimdir, detaylı yanıtlarınızı ve şahsi fikirlerinizi merak ediyorum. İyi günler.

Son düzenleme:

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
939
İsim
Qwerty1029384756
Saf güç olarak 3080 kasa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri