Darboğaz yapmaz (2k) ancak gereksiz güçlü o anakart 7500f için millet a620 ile kullanıyor temiz bi b650 yeterli olucaktırAlıntıyı görüntüle
BU BİLGİSEYARI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM GÜZEL SEÇİM Mİ VE DAR BOĞAZ YAPMA OLASILIĞI VAR MI
Darboğaz yapmaz (2k) ancak gereksiz güçlü o anakart 7500f için millet a620 ile kullanıyor temiz bi b650 yeterli olucaktır
bana arkadaşım önerdi bende b650 alacaktım ama biraz daha para ver x670 p al daha iyi dedi am5 bir de bu 7 serisini destekliyorDarboğaz yapmaz (2k) ancak gereksiz güçlü o anakart 7500f için millet a620 ile kullanıyor temiz bi b650 yeterli olucaktır
b650 tomahawk gibi bi anakartta mesela çok rahat taşır 7800x3d yi bu x670 te tamamen isteğe bağlı bu durum ancak 7500f bir tık abes kaçıyor o manada dedim bu işlemci için fazla o anakart tabi ilerde 7800x3d vs takıcaksanız durum tamamen farklı olurMesaj otomatik birleştirildi:
bana arkadaşım önerdi bende b650 alacaktım ama biraz daha para ver x670 p al daha iyi dedi am5 bir de bu 7 serisini destekliyor
abime sordum taşır dedi ve taşımasa neden seçeneklere onu koysunlar dedi 7 serisi için üretilmiş ana kart dedi ileri de işlemci yükseltirsin kolayca dedi bir daha ana kart almazsın dedib650 tomahawk gibi bi anakartta mesela çok rahat taşır 7800x3d yi bu x670 te tamamen isteğe bağlı bu durum ancak 7500f bir tık abes kaçıyor o manada dedim bu işlemci için fazla o anakart tabi ilerde 7800x3d vs takıcaksanız durum tamamen farklı olur
zaten taşır sen benim demek istediğimi anlamıyorsun ferrariye tofaş motoru takıyorsun şuanda ileriki zamanda ferrari motoru takabilirsin gene böyle bi metaforla özetleyeyim sanaabime sordum taşır dedi ve taşımasa neden seçeneklere onu koysunlar dedi 7 serisi için üretilmiş ana kart dedi ileri de işlemci yükseltirsin kolayca dedi bir daha ana kart almazsın dedi
güzel ancak o işlemciye x670 aşırı fazla olmuş dostum eğer ileride daha güçlü işlemci veya ekran kartı takacağım demiyorsan anakartı düşür benceAlıntıyı görüntüle
BU BİLGİSEYARI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM GÜZEL SEÇİM Mİ VE DAR BOĞAZ YAPMA OLASILIĞI VAR MI
B650 silverin üstüne 1500TL civarı verip bu anakartı alabiliyor. O sistem için baya F/P o anakart.b650 tomahawk gibi bi anakartta mesela çok rahat taşır 7800x3d yi bu x670 te tamamen isteğe bağlı bu durum ancak 7500f bir tık abes kaçıyor o manada dedim bu işlemci için fazla o anakart tabi ilerde 7800x3d vs takıcaksanız durum tamamen farklı olur
kanka alttada yazmaya devam ettim işlemci yükseltecekse zaten mantıklı ancak yükseltmeden senelerce bu işlemciyi kullanacaksa ekstradan 1500 tl vermeye gerek yokB650 silverin üstüne 1500TL civarı verip bu anakartı alabiliyor. O sistem için baya F/P o anakart.
Şuan hiçbir yükseltme planı olmasa bile 5 sene sonrasında ne olacağını kimse bilemez bence. Sokete büyük ihtimalle 5 sene sonraki işlemciler bile uyacak. Fazladan M2 Slotu ve Gen5 slotu da avantaj.kanka alttada yazmaya devam ettim işlemci yükseltecekse zaten mantıklı ancak yükseltmeden senelerce bu işlemciyi kullanacaksa ekstradan 1500 TL vermeye gerek yok
bana da öyle geliyor çevreme sordum daha mantıklı dedi ileride daha iyi işlemci takarsın dedi düşük ana kart alırsan hem işlemci hem ana kart alırısın dediŞuan hiçbir yükseltme planı olmasa bile 5 sene sonrasında ne olacağını kimse bilemez bence. Sokete büyük ihtimalle 5 sene sonraki işlemciler bile uyacak. Fazladan M2 Slotu ve Gen5 slotu da avantaj.
benim söylediğim rotada 5-6 sene sonrasında bile yükseltmemek üzerine olan bi rota tabi 1500 tl ekstradan verilebiliyorsa yükselticeksede sonra 8000-9000 gibi seriler geldiğinde tabii ki mantıklıŞuan hiçbir yükseltme planı olmasa bile 5 sene sonrasında ne olacağını kimse bilemez bence. Sokete büyük ihtimalle 5 sene sonraki işlemciler bile uyacak. Fazladan M2 Slotu ve Gen5 slotu da avantaj.
O rotada olan azdır ya, ömürlük olsun diye R5 2600 almışlardı mesela yıllar önce, yanına da indirimli zaten iyisi olsun diye güzel bir B450 aldırmıştım. Birkaç ay önce R5 5600 ile güncellediler işlemciyi, R5 2600 çok zayıf kaldı diyorlardı. İsteseler az zorlamayla 5800X 3D bile taşır o anakart ama bu kadarı yeterliymiş onlara, büyük ihtimalle 3-4 sene de bunu kullanır sonra sistemi komple değişirlerbenim söylediğim rotada 5-6 sene sonrasında bile yükseltmemek üzerine olan bi rota tabi 1500 TL ekstradan verilebiliyorsa yükselticeksede sonra 8000-9000 gibi seriler geldiğinde tabii ki mantıklı