Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinden sol taraftaki Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından Hızlı Başlatıp kapatıp aynı sorunun devam edip etmeyeceğini kontrol et bakalım hocam.Herkese tekrardan merhaba öncelikle mesajlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim bir kaç adım denedim fakat fayda etmedi ram slotlarını değiştirdim pc açılmadı daha sonra ram slotlarını eski yerine takıp biosa girip xmp olayına baktım. Daha sonra pc açıldı ve Samsung ssd kullanıyorum kendi uygulamasını indirdim güncellemesi vardı onu gerçekleştirdim kendi benchmarkı ve testi vardı onları yaptım bir sorun çıkmadı testte. Sonra oyuna girip deneyeyim dedim ve sorunum düzelmişti sorunum çok mutlu oldum fakat bir kaç gün sonra sorunum tekrar orataya çıktı.
Tekradan test yapmak için biosa girip baktım ve sorunu anladım ama çözümü bilmiyorum. Sorunu şu şekilde çözüyorum takılma olduğunda PC restart atıyorum ve BIOS'a girip SAVE&EXIT yapıyorum pcyi o şekilde açtığımda çözülüyor ama bunu sürekli tekrarlamam gerekiyor bir kaç günde bir yada pcyi açıp kapadığımda. Sorun ne olabilir yardımcı olabilicek var mı?
UEFI Format işlemini 3-4 hafta önce gerçekleştirdim temiz ekran kartı kurulumuda yaptım xmp aktif ve kapalı denedim. BIOS Güncellemesini gerçekleştirdim fakat sorun çözülmemişti dün yaptığım memtest sonuçlarını da atıyorum fakat hiç bir sorun çıkmadıTüm adımları sırayla yap. Sadece bir tanesini seçip diğerlerini es geçme.
Tamam eve geçtiğimde hemen denicem teşekkürlerDenetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinden sol taraftaki Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından Hızlı Başlatıp kapatıp aynı sorunun devam edip etmeyeceğini kontrol et bakalım hocam.
Oradaki rehberde yazanları da gerçekleştirdim. Bakalım bu kadar işlem sonra dün problemim yoktu BIOS'a girip çıktığım için zaman bakalım tekrar edicekmiArkadaşın dediği gibi hızlı başlat ve uyku modunu bir devre dışı bırak.
Discord ve web tarayıcılarından "donanım ivmesi, donanım hızlandırma" özelliğini de devre dışı bırak.
Bir dene böyle.
Yukarıdaki attığım DISM rehberiyle windowsta bir sorun var mı onu kontrol edebilirsin.
Yok bütün oyunlarda aynı sorun ve bütün hepsinde kapalı şekildeOynadigin oyunda dikey senkronizasyon diye bisey varsa kapatıp dene