RTX 5060 Ti 16 GB iade edilip RTX 5070 alınmalı mı?

orada 5060ti 16 gb modeli ile 5070ti karıştırmış olmalı sanırım. bazen ufak tefek hatalar olabiliyor fakat sonuç değişmiyor yani özelliklere baktıgında
5060Ti da da 5070 de de 1 encoder 1 decoder var yani aynı orada da yanlış yazmış o yüzden diyorum yapay zeka burada ne istersen ona göre yazıyor ayrıca bu kartlar daha yeni çıktığı için stabil sonuç vermiyor verileri henüz tazelenmediği için.

Anladığım kadarıyla AI dan yardım almışsın benim uyguladığım ayarlar (p5 kart o kadar izin veriyor şuan) görüntü kalitesi olarak en iyi ayarlar şuanda. Single Pass da pixelleşme oluyor. Keyframe 0 yani otomatik de bırakmak hiçbir zaman mantıklı değil sürekli değişerek stabiliteyi bozuyor. Look Ahead Adaptive Quantization tikleri kaldırdığın zamanda yine pixelleşme yapıyor. B-Frame 2-3 denedim. 2 yeterince kaliteli değil. OBS konusunda teknik bilgi ve çözümleme konusunda Türkiye'de ki sayılı kişilerden olduğumu düşünüyorum açıkcası. Sadece elinde 5070 olanlar ve test edebilecekler yada daha önce yabancı forumlarda aynı testleri gören (ben çok fazla araştırdım göremedim) ben gözden kaçırmış olabilirim paylaşabilirse sevinirim.
AI dan yardım almadım yıllardır video edit yapıp youtuba atan biriyim, kendimce aylarca kurcalayıp en iyi sonuç aldığım ayarları paylaştım, Ayrıca P7 hiç stabil değil herzaman P5 kullanmaya çalış en iyi ayar o şuanda. look ahead kayıtta micro takılmalara neden oluyor. Ayrıca bu kadar biliyorsan buraya konu açmasaydın kardeşim, yardımcı olmaya çalışıyoruz AI diyorsun ozaman chatgpt ye yazıp al cevabını.

Ayrıca export aldığın program ayarlarında önemli ben bütün sorunları orda çözüyorum zaten OBS den daha iyi bir kayıt yazılımı kullandığım için artık en son optimize ayarlarımı söyledim.

AI dan yardım almadım yıllardır video edit yapıp youtuba atan biriyim, kendimce aylarca kurcalayıp en iyi sonuç aldığım ayarları paylaştım, Ayrıca P7 hiç stabil değil herzaman P5 kullanmaya çalış en iyi ayar o şuanda. look ahead kayıtta micro takılmalara neden oluyor. Ayrıca bu kadar biliyorsan buraya konu açmasaydın kardeşim, yardımcı olmaya çalışıyoruz AI diyorsun ozaman chatgpt ye yazıp al cevabını.

Ayrıca export aldığın program ayarlarında önemli ben bütün sorunları orda çözüyorum zaten OBS den daha iyi bir kayıt yazılımı kullandığım için artık en son optimize ayarlarımı söyledim.
Gerek kalmadı 5070'i satın aldım 5060ti'ı iade ediyorum. Nvenc codec ikisinde de 1 tane mecvut ancak render alacağım zamanlarda %43 daha fazla performans sağlıyor CUDA dan dolayı o yüzden daha mantıklı bir seçenek oldu. Look Ahead lı da denedim olmadan da denedim bir şey değişmedi bindirdiği yük konusunda bu arada. A750 ile hiç sorun yaşamadan 2 senedir 4k av1 kayıt alabiliyorken kart sapıtmaya başladı artık yoksa gayet iyi bir şekilde işimi görüyordu. Kanaldaki video kalitesinden de bakabilirsin zaten. Onların hepsi son video hariç onda sorun olduğunu anladım. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,880
Üyeler
183,178
Son üye
ensr
Geri