RTX 5070 için işlemci tercihi yardımı

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba, RTX 5070 li sistem alacağım. iki seçeneğim var. ryzen 7 7800x3d veya ryzen 5 7500f. aralarında uçurum olduğunun farkındayım 10k lık bir fiyat farkı oluyor ama darboğaz sorunu vesaire yaşamak istemediğim için emin olamadım. bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. bütçemi zorlayıp 10k üste çıkabilirim şayet fiyat farkına değecekse. 2K çözünürlükte oynayacağım. Genelde PUBG Rematch ve benzeri rekabetçi oyunlar oynuyorum. Alacağım sistemleri de paylaşıyorum. Peşin taksit avantajı olduğu için bu sistemleri tercih ettim. Başka sistem öneriniz var ise tavsiyelere açığım.
7800x3d'li sistem:
7500f'li sistem:

Merhaba, daha önceki mesajlarımdan benim açtığım konuya da bakabilirsin. 7500F kullanıcısıydım ve CS2 de istediğim performansa ulaşamıyordum. Bu işlemciyi de darboğaz yapmaz vs. gibi yorumlar nedeni ile almıştım, yaptı. 7800x3d'ye geçtiğimde FPS'im tam 3 katına çıktı. 720p, 1080p ve 1440p fark etmiyor yapıyor. Bence fiyat farkına değer.

7500f in darboğaz yapacağını düşünmüyorum özellikle 2K da.Burda performans konusuna bakacak olursak,3D işlemciler gerçekten oyun performansı olarak inanılmazlar.Eğer rekabetçi oyunlara ağırlık veriyorsanız sadece saf performansı için düsünülebilir bir islemci.Fiyat farkına değer.

teşekkür ederim cevaplarınız için. peki asus prime b650m-r anakart 7800x3d ve sistemin diğer bileşenleri için yeterli olur mu ? bir de crucial ramler cl46 5600mhz sanırsam sistemi aldıktan sonra cl36 6000 mhz twinmos vb. rame upgrade yapmaya değer mi ?

Geri