RTX 5070 sistem için işlemci ve soğutma tavsiyesi

9070xt nin nvidia rakibi 5070ti hele hele aynı fiyatta olan bi 5070 alacaksaniz 9070xt alınmalı konu açın isterseniz ayrı olarak 5070 mi 9070xt mi daha ayrıntılı yazarlar
tamamdir hocam bi konu acayim en iyisi cok tesekkurler

Hocam bu sogutma guzel duruyor. Emin olmak icin soruyorum diger thermalright modellerinden (pearless assasin ve phantom spirit vb.) daha ust bir model degil mi? İslemci olarak da 7700x ve 9600x kiyasladigimda sanirim 9600x bi tık daha onde yanlisim varsa duzeltin 9600x ten gidecegim sanirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kullanim alani olarak ne gibi farklari olur bu kartların? hemen hemen ayni fiyattalar 9070xt kas gucu olarak daha performansli duruyor ama 5070 bu açığı teknolojisiyle kapatiyor gibi. Aşırı rekabetci veya yuksek gereksinimli son cikan oyunlarla çok aram yoktur. Onlari da oynuyorum ama daha cok oynadigim diger MMO oyunlar icin bir sistem topladigimdan dolayi hangi kart daha avantajli olur hesabi yapamadim. Direk NVİDİA tarafindan ilerlemeyi dusunmustum garanti olmasi acisindan.
Hocam evet bu hava soğutma söylediğin hava sogutmaların hepsınden üst segment.Bu paraya alabılecegın en f/p ürün 3.000 tl bandındaki sıvı soğutmalardan daha performanslı olduğu söyleniyor.İşlemci tarafında sadece oyun oynayacaksan r5 9600x alabilirsin.Ama genel baktıgında ryzen 7 7700x çok daha güçlü bi işlemci,render alıyorsan, modelleme vb. işlerde ,kısacası çoklu çekirdek de baya bi fark atıyor.

ayrıca bi ekleme yapayım kasaya sığıp sığmayacağını iyi araştırman gerek büyük bir hava sogutma 140mm

Hocam evet bu hava soğutma söylediğin hava sogutmaların hepsınden üst segment.Bu paraya alabılecegın en f/p ürün 3.000 tl bandındaki sıvı soğutmalardan daha performanslı olduğu söyleniyor.İşlemci tarafında sadece oyun oynayacaksan r5 9600x alabilirsin.Ama genel baktıgında ryzen 7 7700x çok daha güçlü bi işlemci,render alıyorsan, modelleme vb. işlerde ,kısacası çoklu çekirdek de baya bi fark atıyor.
tamamdir hava sogutma olarak bunu ekliyorum sepete. islemci olarak da oyun disinda bir isim normal kosullarda olmaz. onerileriniz icin cok tesekkur ederim :)

ayrıca bi ekleme yapayım kasaya sığıp sığmayacağını iyi araştırman gerek büyük bir hava sogutma 140mm
ufak bi baktim 166mm bosluk var kasada rahat rahat sigacaktir

Son düzenleme:
hocam evet 2k da kullanicam ama 9070xt ye bulasmak istemedim açıkçası. 7500F konusunda da yeterli bir islemci olabilir ama belirttigim uzere daha iyi olacaksa uçuk olmayacak yukseltmelere açığım. O kadar para vermisken r5 9600x almak ekstra cok yormaz beni.
7500f alma darboğaz yapar 9600x veya 9700x al. 2. Tavsiyem ise 5070 12gb vram bence birkaç yıla sıkıntı çıkarır. 9070xt ve 9700x kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.

Geri