Ekran Kartı Seçimi: 5070 mi, 9070XT mi?

Reaksiyon skoru
10
Bütçe
99999
Selamunaleyküm. 2k 240hz monitor kullanmak istiyorum ve bu monitoru doyurucak bir bilgisayar toplama surecine basladim. Bileşenleri kafada tamamlamaya calişıyorum ama kafam allak bullak oldu. Aklımdaki bileşenlerden bahsedip tavsiyelerinizi bekliyo olucam.

Öncelikle ekran kartı konusunda cok kararsızım. Gönlüm 5070 aklım 9070xt bir daha mi gelicez dunyaya kişiliğim 5070ti diyor. nvidiaya daha yatkınım fikir olarak. Teknolojisine daha cok guveniyorum diyebiliriz.

Ekran kartından konu açılmışken de XPG valor mesh kasasi f/p olarak inanilmaz guzel duruyor o yuzden ondan ilerlemek istiyorum. (750w 80+ Gold)
!!!EDİT!!! kasanin saticisi soru cevaplarda kasanın 9070xt uyumlu olmadiğini belirtmiş. Bu hususta kasa ve psu degistirip 9070xt koyacagim guncelleme fiyatina 5070ti koyabilirim gibi geliyor.

2. husus 5070ti veya 9070xt alirsam bu psu bu karti besleyebilir mi?

şimdi diğer bileşenlerden bahsediyim;

ANAKART: Asus prime bm650m-k (ddr5 6400mhz PCle 5.0 AM5 falansal filansal)

RAM: Patriot viper venom bilmemne (16x2 ddr5 CL30 6000MHz)

SSD: Kioxia exeria pro (m2 7300/6400)

KASA/PSU: XPG Valor Mesh (icinde 750W B+ Gold PSU dahili)

İŞLEMCİ: ryzen 5 9600x veya 7600x (?)

SOGUTUCU: Thermalright frost commander 140 (baba bir hava sogutucu)

Sistemin diger bilesenlerinden bahsedince de kafama takılan husus benim sistemi en basindan 5070 icin toplamis olmam. (hepsi f/p olarak baba parçalar kimi yerde daha da f/p olmasi icin ugrasmayip butceyi arttirdim daha performansli uzun omurlu olmasini gozeterek) Simdi benim bu sisteme 5070 yerine 9070xt veya 5070ti koyarsam bu kartlar icin yetersiz kalir mi?

3. acitigim konu her konuda bir adim daha ilerliyorum inşallah bu sefer son olucak diye umit ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamunaleyküm. 2k 240hz monitor kullanmak istiyorum ve bu monitoru doyurucak bir bilgisayar toplama surecine basladim. Bileşenleri kafada tamamlamaya calişıyorum ama kafam allak bullak oldu. Aklımdaki bileşenlerden bahsedip tavsiyelerinizi bekliyo olucam.

Öncelikle ekran kartı konusunda cok kararsızım. Gönlüm 5070 aklım 9070xt bir daha mi gelicez dunyaya kişiliğim 5070ti diyor. nvidiaya daha yatkınım fikir olarak. Teknolojisine daha cok guveniyorum diyebiliriz.

Ekran kartından konu açılmışken de XPG valor mesh kasasi f/p olarak inanilmaz guzel duruyor o yuzden ondan ilerlemek istiyorum. (750w 80+ Gold) Onda da şöyle bir husus var 9070xt 3 güç girişli ama kasanin icindeki PSU şematiginde tek çıkışlı gozukuyor. (psudan 1 tane cikip 2 başa ayriliyor) Daha önce dayıma topladiğımız 9070xt sistemden edindigim bilgiye göre psu'nun 1 cikisi ekran kartinin 1 portuna takilmali seklindeydi. Onun sisteminde psu 2 cikisli oldugu icin 9070xt nin 3 portunun 2sine tek cikistan baglamistik. benim psu ise tek cikis ve 3 portu doldurmuyor. bu sorun halledilebilir mi? 2. husus 5070ti veya 9070xt alirsam bu psu bu karti besleyebilir mi?

Sistemin diger bilesenlerinden bahsedince de kafama takılan husus benim sistemi en basindan 5070 icin toplamis olmam. (hepsi f/p olarak baba parçalar kimi yerde daha da f/p olmasi icin ugrasmayip butceyi arttirdim daha performansli uzun omurlu olmasini gozeterek) Simdi benim bu sisteme 5070 yerine 9070xt veya 5070ti koyarsam bu kartlar icin yetersiz kalir mi?

3. acitigim konu her konuda bir adim daha ilerliyorum inşallah bu sefer son olucak diye umit ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

bu sistemi özelleştir 5070ti koy anakartı degiştir ssd yi degiştir al geç

Ekran kartından konu açılmışken de XPG valor mesh kasasi f/p olarak inanilmaz guzel duruyor o yuzden ondan ilerlemek istiyorum. (750w 80+ Gold) Onda da şöyle bir husus var 9070xt 3 güç girişli ama kasanin icindeki PSU şematiginde tek çıkışlı gozukuyor. (psudan 1 tane cikip 2 başa ayriliyor) Daha önce dayıma topladiğımız 9070xt sistemden edindigim bilgiye göre psu'nun 1 cikisi ekran kartinin 1 portuna takilmali seklindeydi. Onun sisteminde psu 2 cikisli oldugu icin 9070xt nin 3 portunun 2sine tek cikistan baglamistik. benim psu ise tek cikis ve 3 portu doldurmuyor. bu sorun halledilebilir mi? 2. husus 5070ti veya 9070xt alirsam bu psu bu karti besleyebilir mi?

99k da monitöre ayırdığınız bütçe nedir? 2k 240hz ler 12-15k civarı çünkü geri kalan 85k ya 5080 sistem bile toplanır.

99k da monitöre ayırdığınız bütçe nedir? 2k 240hz ler 12-15k civarı çünkü geri kalan 85k ya 5080 sistem bile toplanır.
hocam kusura bakmayin tum sistem icin bir soru olmadiğindan bütçe kismi boş durmasin diye degisebilir anlaminda 99999 yazmistim bütçem esnek 3 5 bin tl icin kritik hatalar yapmak istemem ama suan icin ortama fiyat verecek olursam kasa icin 5070 alacaksam 60 civari 5070ti alacaksam 70 cibari

Bu sistemi, ekran kartını 10.755 TL fark ile RTX 5070 Ti, 1.829 TL fark ile anakartı B850MT-E Pro, RAM'i 192 TL fark ile 6000 MHz, SSD'i -2 TL fark ile Kingston NV3 1 TB, ve kasayı Vento 850W yaparak al.

bu sistemi özelleştir 5070ti koy anakartı degiştir ssd yi degiştir al geç
Hocam fiyat avantaji illaki vardir ama benim kafamdaki sistemin
-asus ekran karti (ki daha iyi hem de)
-daha iyi ram
-daha iyi sogutma
-daha iyi ssd
-daha iyi işlemci
-daha iyi psu ve kasa
gibi bilesenlerini bu avantaj icin birakmak istemem.

Sistemi ozellestirdigimde ise 2 3 parcada benim parcalara benzer opsiyonlar f/p dengesini gozetere yukseltmeleri yaptigimda fiyat 50k uzerine yaklasiyor emin olamadim

Hocam fiyat avantaji illaki vardir ama benim kafamdaki sistemin
-asus ekran karti (ki daha iyi hem de)
-daha iyi ram
-daha iyi sogutma
-daha iyi ssd
-daha iyi işlemci
-daha iyi psu ve kasa
gibi bilesenlerini bu avantaj icin birakmak istemem.

Sistemi ozellestirdigimde ise 2 3 parcada benim parcalara benzer opsiyonlar f/p dengesini gozetere yukseltmeleri yaptigimda fiyat 50k uzerine yaklasiyor emin olamadim
asus olunca bir şey olmuyor haberiniz olsun çip aynı çip fps aynı fps

asus olunca bir şey olmuyor haberiniz olsun çip aynı çip fps aynı fps
daha sık bios guncellemesi, ssd sogutucu blok, 6400MHz ram destekliyor PCLe 5.0 destekliyor asus olmasi da basli basina bi avantaj diye dusunuyorum

daha sık bios guncellemesi, ssd sogutucu blok, 6400MHz ram destekliyor PCLe 5.0 destekliyor asus olmasi da basli basina bi avantaj diye dusunuyorum
ekran kartına ne bios güncellemesi gelicek dostum zaten attıgım sistemde anakartı asus alabiliyorsun zaten 800 tl farka ne alaka onu anlayamadım

1750527857221.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,387
Üyeler
185,720
Son üye
wraithh
Geri