Senoly
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 978
FSR 4 DLSS 4 kadar iyi sayılır artık.Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim hocamlar. İstemeden amd nvidia kavgası da başlattık yanlışlıkla. Önceliğim oyun olur sanırım ama ara sıra AI ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Bu yüzden nvidia daha sıcak gelmişti ama asıl baktığım görüntü kalitesi. Eğer fsr4 dlss4 kadar iyiyse belki 9070xt de alabilirim.
Microsoft ile yaptığı anlaşmalar var ML için AMD'nin.
Ama ben bunları bilsem de olur olmaz mağdur olmaman için söylemedim.
Benim umurumda değil açıkçası AMD-Nvidia fan boy olmadım hiçbir zaman Deepcool hariç ahahahsss
Hocam siz biliyorsunuz demek ki yeterliliğini, ben bilmediğim için yanıltıcı olmak istemedim.Dostum MLE olarak çalışıyorum, önde dediğin konu sunucu tarafındaki çözümleri. Son kullanıcıya sunduğu 5070 ile bir şey yapamazsın. Öğrenme amaçlıysa yanında oyun da oynarım diyorsa 3090 alabileceği en iyi kart şu anda. Yok mfg ıvır zıvır istiyorsa bilemem. Ama başlangıc seviyesindeki birinin nvidia, amd, apple ayrımı yapmasına gerek yok. Üçünde de aynı şeyleri yapabiliyorsun, üçü de benzer kapasiteye sahip. LLM ile uğraşacaksa(ön plandaysa) ve arada oyun da oynarım med-high diyorsa amd'nin şu ai hx bilmem ne zımbırtısını alsın. 5090'a sığmayan modeller sığıyor.
Nvidia'nın Cuda, ML, AI gibi konularda daha önde olduğunu,
GPU yanında CPU ve belleklerinde iyi olması gerektiğini biliyorum sadece.
Son düzenleme: