5070 mi 9070xt mi almalıyım?

_FetvacI

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
158
Bütçe
50000
Merhaba arkadaşlar,
5070 ile 9070xt arasında kaldım. Birbiri arasında fiyat farkı neredeyse yok ama amdnin teknolojisine güvenmiyorum. Fsr’ın dlss kadar iyi olmadığını duydum. Benim için kalite sanırım fpsden daha önde geliyor. 1 tane sistem toplayacağım ve bu sistem bana uzun yıllar yetsin istiyorum. Bir de mühendislik öğrencisiyim arada cuda çekirdeklerine ihtiyacım olabilir. Sizce Fps’yi tercih edip 9070xt mi almalıyım yoksa kaliteyi tercih edip 5070 mi almalıyım?
Teşekkür ederim.

"Kaliteyi tercih edip 5070 mi almalıyım" kısmında çok güldüm. AMD kart alınca kalitesiz almış olmuyorsun. MSRP fiyatında olsa bir saniye bile düşünmeden RX 9070 XT derdim ama şuan iki kart da MSRP fiyatına yakın değil. Yine de 9070 XT daha ucuzsa 9070 XT 'den devam

FSR 4, DLSS 4'ü aratmaz kalite olarak. Hatta bazen daha iyi bile oluyor. MFG tek eksiği.
Arkadaşa ML, Cuda, AI gibi konularda da kalite lazım, AMD bunları yeterince karşılayamıyor hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Kaliteyi tercih edip 5070 mi almalıyım" kısmında çok güldüm. AMD kart alınca kalitesiz almış olmuyorsun.
Mühendislik öğrencisiyim Cuda lazım diyor.
Kalite yok AMD'de bu konularda.

"Kaliteyi tercih edip 5070 mi almalıyım" kısmında çok güldüm. AMD kart alınca kalitesiz almış olmuyorsun. MSRP fiyatında olsa bir saniye bile düşünmeden RX 9070 XT derdim ama şuan iki kart da MSRP fiyatına yakın değil. Yine de 9070 XT daha ucuzsa 9070 XT 'den devam
MSRP fiyatı çünkü gerçek değil. İlk çıktığında AMD satıcılarla anlaşma yaparak o fiyatlardan çıkardı, nitekim şubat öncesi kartların stokları eriyince yeni kartlar 650 ve 700 dolardan satılmaya başladı. Ara ara gördüğümüz muazzam indirimler de muhtemelen firmaların borçlanarak aldığı kartların vadesi gelmesi sonucu az bir karla satmasından kaynaklı.

Arkadaşa ML, Cuda, AI gibi konularda da kalite lazım, AMD bunları yeterince karşılayamıyor hocam.

Mühendislik öğrencisiyim Cuda lazım diyor.
Kalite yok AMD'de bu konularda.
AI ve ML için CUDA şart değil. Piyasa standartı fakat şart oğlu şart değil. MLX ile çatır çatır yapıyorum işimi. AMD'nin de ROCm'i yolda.

Ha illa cuda cuda diyip bir işe kalkışacaksan ikinci elden 3090 bul derim.

Yıllarca AMD kullandım en son 3080 aldım. Nvidia fanboylarının abarttigi kadar fark yok AMD ile Nvidia arasında. F/P olarak AMD daha mantıklı bence. 3080 yerine 6900xt alsaydım diyorum bazen. Bence gönül rahatlığıyla AMD alabilirsin

Merhaba arkadaşlar,
5070 ile 9070xt arasında kaldım. Birbiri arasında fiyat farkı neredeyse yok ama amdnin teknolojisine güvenmiyorum. Fsr’ın dlss kadar iyi olmadığını duydum. Benim için kalite sanırım fpsden daha önde geliyor. 1 tane sistem toplayacağım ve bu sistem bana uzun yıllar yetsin istiyorum. Bir de mühendislik öğrencisiyim arada cuda çekirdeklerine ihtiyacım olabilir. Sizce Fps’yi tercih edip 9070xt mi almalıyım yoksa kaliteyi tercih edip 5070 mi almalıyım?
Teşekkür ederim.
9070 XT al saçmalama sakın 5070 alıp ama yinede sen bilirsin 12gb vram 16 GB vram 9070 XT 5070 ti ıda sollamaya başladığını da varsayarsak yinede seçim senin. Ama diğer işler için bildiğim kadarıyla nvidia daha iyi.

Son düzenleme:
AI ve ML için CUDA şart değil. Piyasa standartı fakat şart oğlu şart değil. MLX ile çatır çatır yapıyorum işimi. AMD'nin de ROCm'i yolda.

Ha illa cuda cuda diyip bir işe kalkışacaksan ikinci elden 3090 bul derim.
Biz Mühendislik öğrencisi değiliz makine öğrenmedik.
60 fps fazla alacak diye adamı mağdur etmeyelim.
Nvidia AI, Cuda, CL, ML hepsinde önde.
Yıllarca AMD kullandım en son 3080 aldım. Nvidia fanboylarının abarttigi kadar fark yok AMD ile Nvidia arasında. F/P olarak AMD daha mantıklı bence. 3080 yerine 6900xt alsaydım diyorum bazen. Bence gönül rahatlığıyla AMD alabilirsin
FPS değil tek aradığı ya :kekw:

Biz Mühendislik öğrencisi değiliz makine öğrenmedik.
60 fps fazla alacak diye adamı mağdur etmeyelim.
Nvidia AI, Cuda, CL, ML hepsinde önde.

FPS değil tek aradığı ya :kekw:
Dostum MLE olarak çalışıyorum, önde dediğin konu sunucu tarafındaki çözümleri. Son kullanıcıya sunduğu 5070 ile bir şey yapamazsın. Öğrenme amaçlıysa yanında oyun da oynarım diyorsa 3090 alabileceği en iyi kart şu anda. Yok mfg ıvır zıvır istiyorsa bilemem. Ama başlangıc seviyesindeki birinin nvidia, amd, apple ayrımı yapmasına gerek yok. Üçünde de aynı şeyleri yapabiliyorsun, üçü de benzer kapasiteye sahip. LLM ile uğraşacaksa(ön plandaysa) ve arada oyun da oynarım med-high diyorsa amd'nin şu ai hx bilmem ne zımbırtısını alsın. 5090'a sığmayan modeller sığıyor.

Merhaba arkadaşlar,
Teşekkür ederim.
9070 XT
RTX 5070 ray tracing’te önde, RX 9070 XT ham gücüyle fark yaratır, tercih kullanım amacına göre.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim hocamlar. İstemeden amd nvidia kavgası da başlattık yanlışlıkla :) . Önceliğim oyun olur sanırım ama ara sıra AI ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Bu yüzden nvidia daha sıcak gelmişti ama asıl baktığım görüntü kalitesi. Eğer fsr4 dlss4 kadar iyiyse belki 9070xt de alabilirim.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim hocamlar. İstemeden amd nvidia kavgası da başlattık yanlışlıkla :) . Önceliğim oyun olur sanırım ama ara sıra AI ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Bu yüzden nvidia daha sıcak gelmişti ama asıl baktığım görüntü kalitesi. Eğer fsr4 dlss4 kadar iyiyse belki 9070xt de alabilirim.
Bunun gibi videolar işine yarayabilir hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,951
Üyeler
183,194
Son üye
Enes Özpadır
Geri