5070 mi 9070xt mi almalıyım?

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim hocamlar. İstemeden amd nvidia kavgası da başlattık yanlışlıkla :) . Önceliğim oyun olur sanırım ama ara sıra AI ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Bu yüzden nvidia daha sıcak gelmişti ama asıl baktığım görüntü kalitesi. Eğer fsr4 dlss4 kadar iyiyse belki 9070xt de alabilirim.
FSR 4 DLSS 4 kadar iyi sayılır artık.
Microsoft ile yaptığı anlaşmalar var ML için AMD'nin.
Ama ben bunları bilsem de olur olmaz mağdur olmaman için söylemedim.
Benim umurumda değil açıkçası AMD-Nvidia fan boy olmadım hiçbir zaman Deepcool hariç ahahahsss
Dostum MLE olarak çalışıyorum, önde dediğin konu sunucu tarafındaki çözümleri. Son kullanıcıya sunduğu 5070 ile bir şey yapamazsın. Öğrenme amaçlıysa yanında oyun da oynarım diyorsa 3090 alabileceği en iyi kart şu anda. Yok mfg ıvır zıvır istiyorsa bilemem. Ama başlangıc seviyesindeki birinin nvidia, amd, apple ayrımı yapmasına gerek yok. Üçünde de aynı şeyleri yapabiliyorsun, üçü de benzer kapasiteye sahip. LLM ile uğraşacaksa(ön plandaysa) ve arada oyun da oynarım med-high diyorsa amd'nin şu ai hx bilmem ne zımbırtısını alsın. 5090'a sığmayan modeller sığıyor.
Hocam siz biliyorsunuz demek ki yeterliliğini, ben bilmediğim için yanıltıcı olmak istemedim.
Nvidia'nın Cuda, ML, AI gibi konularda daha önde olduğunu,
GPU yanında CPU ve belleklerinde iyi olması gerektiğini biliyorum sadece.

Son düzenleme:
Bunun gibi videolar işine yarayabilir hocam
Bu tarz videoların yarısından fazlası sahte oluyor. Linus Tech Tips, Hardware Unboxed vb. bilindik içerik üreticilerinin kart benchmarklarına bakman çok daha sağlıklı olur.

Bende benzer fikre düşmüştüm sonra şuna karar verdım 5070ti ile 9070xt arasında kalırsam 5070ti alırım. 5070ti o an bütçem el vermez veya vazgeçersem 5070 değil 9070xt alır

Merhaba arkadaşlar,
5070 ile 9070xt arasında kaldım. Birbiri arasında fiyat farkı neredeyse yok ama amdnin teknolojisine güvenmiyorum. Fsr’ın dlss kadar iyi olmadığını duydum. Benim için kalite sanırım fpsden daha önde geliyor. 1 tane sistem toplayacağım ve bu sistem bana uzun yıllar yetsin istiyorum. Bir de mühendislik öğrencisiyim arada cuda çekirdeklerine ihtiyacım olabilir. Sizce Fps’yi tercih edip 9070xt mi almalıyım yoksa kaliteyi tercih edip 5070 mi almalıyım?
Teşekkür ederim.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-5070-vs-AMD-RX-9070-XT/4182vsm2395341 Hocam buradan kıyaslarına bakabilirsin ama bu kıyas sana %100 bilgi vermesin yalnızca fikir vermesi amacıyla paylaştım çünkü bu kıyasta AMD ekran kartı verilerinde 171 kişinin verilerinin kullanılmasına karşın Nvidia ekran kartı verilerinde 8731 kişinin verilerinin kullanıldığı yazıyor. Ha aralarındaki bu fark kişi sayısı eşitlense kapatıp birbirine fark atar demiyorum fakat 5070 ekran kartının piyasadaki en ucuzu 29k iken 9070xt nin 32.5k yani arada 5070 hem 3.5k daha ucuz hem de performansı çok küçük bir şekilde üstün geliyor. Burada karar tamamen senin. 9070xt alsan da üzülmeyeceksin 5070 alsan da üzülmeyeceksin. DLSS-FSR farkı neredeyse yok sadece bazı oyunlarda DLSS daha iyi çalışıyor benim gözlemlediğim kadarıyla ama zaman geçtikçe oyun optimizasyonları düzeldikçe birbirlerine denk teknolojiler olacak bunlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,899
Üyeler
183,182
Son üye
önder111
Geri