1- Benim aldığım dönemde Biostar almak için fark ödüyordun. Yani şu an olsa ben de Biostar alırdım. 4 ram slotu ve mosfet soğutucu olması güzel. 7500f için yeterli bir anakart.
2- Normalde 4070 Super için 2k monitör öneriyorlar ama bütçem yetmediği için 1080p monitör aldım.
3- Şu ana kadar Rdr 2, Bannerlord, Metro Exodus ve Snowrunner oynadım. Halihazırda da Cyberpunk 2077 oynuyorum. Ekran kartı ağustos sıcağında 76 derecelere kadar çıkıyor. Manuel fan eğrisi ayarladığım zaman %80 fan hızında 75 derecede sabit duruyordu. Testlerde daha düşük fan hızında çok daha serin çalıştığı gözüküyor ama ortam sıcaklığı ve kasa faktörü de var. Kışın bu kadar ısınmıyor tabi.
Aşağıdaki ayarlarla Rdr 2'de geceleri 56 fps'e kadar düşüyor. Gündüz çevreye göre 75-80 fps civarına çıktığı oldu. Oyunda çok fazla ayar olduğu için hepsini yazmadım. Bahsetmediğim ayarları full olarak kabul edin.
Çözünürlük ölçeği: x1.500
Msaa: x2
Taa: Medium
Reflection Msaa: x2
Kıstığım ayarlar:
Lighning Quality: High
Water Physics Quality: 3/4
Near Volumetric Resolution: High
Unlocked Volumetric Raymarch Resolution: Kapalı
Tree Tesselation: Kapalı
Cyberpunk 2077'de ise tüm ayarlar fullde ve DLSS kalite modunda 60-70 fps arası oynuyor. Path Tracing ve Ray Reconstruction açık.
4- Coil whine var ama rahatsız edici düzeyde değil. Fan sesinden fark edilmiyor bile.
5- Bu kasayı geniş olması ve psu'nun PCIe 5.0 olması sebebiyle tercih ettim. Malzeme kalitesi güzel. Üzerinde gelen fanlar eh işte. Fanlar A-RGB değil ve pwm desteklemiyor. Kasadaki bir tuşla ışıklarını açıp kapatabiliyorsun. A-RGB benim önemsediğim bir şey değil ama pwm fan koysalardı keşke. Fanlar sessiz diyemem. Ben sese çok takık bir insan olmadığım için önemsemiyorum ama belki sizi rahatsız edebilir.
6- Ben alırken Vento VG4200S ve Xpg ile karşılaştırma yapmıştım. Xpg'nin özelliklerini bulmak baya uğraştırmıştı. Bu pdf'e göre Xpg'nin max cpu yüksekliği 160mm. Fsp CMT318'in ise 170mm. Ben soğutucu olarak Peerless Assassin kullanıyorum. Onun yüksekliği 155mm olduğu için Fsp bana daha mantıklı geldi. Xpg'ye de sığıyor ama ben geniş olsun, sıkıntı olmasın diye Fsp aldım. Vento VG4200S ise neredeyse FSP CMT318 ile aynı kasa. Fsp'nin psu'su PCIe 5.0 olduğu o daha mantıklı gelmişti. Bunlar dışındaki kasalarla ilgili bilgim yok.
02__XPG_K_KYBER_ATX_2.pdf dosyasını indir, download. Dosya.tc .Dosya Upload. Dosya Paylaş. Dosya Yükle
s2.dosya.tc