Neler Yeni

Çözüldü✓ RTX INNO3D 4070 SUPER

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,698
İsim
Mehmet Aslan
Başlıkta belirttiğim ekran kartını alırsam performans kaybı filan yaşamam dimi beyler ?
Çünkü Palit 4070 super düşünüyodum da ben forumdakilerin yarısı palit dedi bazıları inno daha iyi dedi ikilemde kaldım sipariş veremiyorum :D
İNNO3D nin soğutması daha iyi , tam yükte ortalama 4-6 derece fark var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

INNO3D falan hiç uğraşmayın, Palit alın geçin. Alternatif olarak Galax, Zotac da alabilirsiniz piyasanın en ucuzlarından.
İNNO3D ve Zotac kardeş marka zaten. Üreticisi aynı.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,846
İsim
Orkun
İkisi de aynı , neye dayanarak bunu söylüyorsunuz ? video vs var mı ya da inceleme
Bu sistem işte
Yakın bir arkadaşım 3 4 sene önce Inno 3D ekran kartlı bilgisayar aldığında ekran kartından dolayı çok sıkıntı yaşamıştı, markayı bu yüzden önermiyorum ama biraz araştırdım Palit ile Inno 3D nin Türkiye Distribütörü aynı firmaymış. Garanti konusunda pek bir farklılık olmayacak yani. Soğutma konusunda birbirlerine çok yakınlar. Hangisi daha ucuzsa onu alabilirsin ya

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Jiyu
Yakın bir arkadaşım 3 4 sene önce Inno 3D ekran kartlı bilgisayar aldığında ekran kartından dolayı çok sıkıntı yaşamıştı, markayı bu yüzden önermiyorum ama biraz araştırdım Palit ile Inno 3D nin Türkiye Distribütörü aynı firmaymış. Garanti konusunda pek bir farklılık olmayacak yani. Soğutma konusunda birbirlerine çok yakınlar. Hangisi daha ucuzsa onu alabilirsin ya
Yani https://www.gamegaraj.com/urun/shark-7a-rtx-super/ bu sistemi alacaksam zaten mecbur ikisinden biri seçiliyor.
Şu an inno3d'ye daha yakınım. Tabi ki bir asus ya da galax değil ama hazır sistem de bu seçilebiliyor.
Sistemim olsaydı 3 fanlı galax 4070ti süper almak isterdim ya da bekleyip 5070

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Enes
Başlıkta belirttiğim ekran kartını alırsam performans kaybı filan yaşamam dimi beyler ?
Çünkü Palit 4070 super düşünüyodum da ben forumdakilerin yarısı palit dedi bazıları inno daha iyi dedi ikilemde kaldım sipariş veremiyorum :D
Markadan markaya performans farketmez.İçinde kullanılan çip aynı ve hepsini nvidia üretiyor.Soğutma farkı olur.Ama hiçbir marka kartı throttlea sokacak kadar da kötü soğutma yapmaz.İncelemelerde gözle görülür bir soğutma farkı yoksa teoride performans farkı olmaması gerekiyor.

• Beğen

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Serdar Akyaka
diğeri de palit diyor...
Yani böyle forumlarda bile nasıl bu kadar fikir ayrılığı olabiliyor anlamıyorum.
Bir şey daha iyiyse daha iyidir net olunması gerekmiyor mu *-*

İnceleme ve videoları baz almak daha mantıklı. Kartların birebir karşılaştırması yoksa tekil olarak incelemelerine bakıp fikir yürütülebilir. 32:18'de diğer kartlarla sıcaklık farkını görebilirsiniz. INNO3D x2, Palit Dual'den daha iyi.

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Jiyu
İnceleme ve videoları baz almak daha mantıklı. Kartların birebir karşılaştırması yoksa tekil olarak incelemelerine bakıp fikir yürütülebilir. 32:18'de diğer kartlarla sıcaklık farkını görebilirsiniz. INNO3D x2, Palit Dual'den daha iyi.

bir çok bu tarz video ve yorumlara baktım inno3d palit e göre daha iyi deniyor ama ben sadece ekran kartı almayacağım için kararsızım hala..
Sistem ve bileşenlerine hep zam geldi daha fazla zam gelir mi yoksa pc hocası donanım arşivi güzel sistem çıkar mı bilmiyorum :(
ne yapılmalı sence
alınır mı o sistem özelleştirme ile 40k.. 1x16 ram sonradan soğutucu da öyle maalasef
pc hocası 9 alacam 33k yapıyor özelleştirme ile onun yerine bu değer mi çok kararsızım..

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Serdar Akyaka
bir çok bu tarz video ve yorumlara baktım inno3d palit e göre daha iyi deniyor ama ben sadece ekran kartı almayacağım için kararsızım hala..
Sistem ve bileşenlerine hep zam geldi daha fazla zam gelir mi yoksa pc hocası donanım arşivi güzel sistem çıkar mı bilmiyorum :(
ne yapılmalı sence
alınır mı o sistem özelleştirme ile 40k.. 1x16 ram sonradan soğutucu da öyle maalasef
pc hocası 9 alacam 33k yapıyor özelleştirme ile onun yerine bu değer mi çok kararsızım..

Ben de Shark 7A kullanıyorum. 4 ay önce almıştım. Anakart ve ram hariç aynı parçalarla toplayınca yine 43 küsür tuttu. Şu an sistem piyasası nasıl bilmediğim için alınır veya alınmaz diyemeyeceğim. Sadece sistemden memnun olduğumu söyleyebilirim. Zam konusuna gelirsek, yeni yılla birlikte ürünlere zam gelme olasılığı çok yüksek. Dolar da ufaktan ufaktan hareketlendi. Karar senin dostum. Ben olsam şimdi alırdım. Zaten bu yüzden ağustosta alıp kenara çekildim.

Ekler

• Screenshot_20241203_171030_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241203_171030_Samsung Internet.jpg
    129.3 KB · Hit: 8
  • Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Jiyu
Ben de Shark 7A kullanıyorum. 4 ay önce almıştım. Anakart ve ram hariç aynı parçalarla toplayınca yine 43 küsür tuttu. Şu an sistem piyasası nasıl bilmediğim için alınır veya alınmaz diyemeyeceğim. Sadece sistemden memnun olduğumu söyleyebilirim. Zam konusuna gelirsek, yeni yılla birlikte ürünlere zam gelme olasılığı çok yüksek. Dolar da ufaktan ufaktan hareketlendi. Karar senin dostum. Ben olsam şimdi alırdım. Zaten bu yüzden ağustosta alıp kenara çekildim.
Hayırlı olsun , güle güle kullanın. Hangi anakartı tercih ettiniz acaba ?Biostar seçmek zorundayım çünkü msı da 1 m2ssd slot varmış
Daha yeni yıl gelmedi kasım bittiği an sistem ve parçalarına 1-2k zam geldi..
1080p mi 2k monitör mü kullanıyorsunuz , oyunlarınızdaki fps ve sıcaklık değeerleriniz nedir acaba ?
Coil whine vb. problemler var mı ? Sistemin gürültü seviyesi durumu nedir acaba ? ben sese karşı duyarlı biriyim.
Kasa olarakta fps geçmeye değer mi ? hangi kasa tercih edilmeli yardımcı olur musunuz

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Serdar Akyaka
Hayırlı olsun , güle güle kullanın. Hangi anakartı tercih ettiniz acaba ?Biostar seçmek zorundayım çünkü msı da 1 m2ssd slot varmış
Daha yeni yıl gelmedi kasım bittiği an sistem ve parçalarına 1-2k zam geldi..
1080p mi 2k monitör mü kullanıyorsunuz , oyunlarınızdaki fps ve sıcaklık değeerleriniz nedir acaba ?
Coil whine vb. problemler var mı ? Sistemin gürültü seviyesi durumu nedir acaba ? ben sese karşı duyarlı biriyim.
Kasa olarakta fps geçmeye değer mi ? hangi kasa tercih edilmeli yardımcı olur musunuz

1- Benim aldığım dönemde Biostar almak için fark ödüyordun. Yani şu an olsa ben de Biostar alırdım. 4 ram slotu ve mosfet soğutucu olması güzel. 7500f için yeterli bir anakart.

2- Normalde 4070 Super için 2k monitör öneriyorlar ama bütçem yetmediği için 1080p monitör aldım.

3- Şu ana kadar Rdr 2, Bannerlord, Metro Exodus ve Snowrunner oynadım. Halihazırda da Cyberpunk 2077 oynuyorum. Ekran kartı ağustos sıcağında 76 derecelere kadar çıkıyor. Manuel fan eğrisi ayarladığım zaman %80 fan hızında 75 derecede sabit duruyordu. Testlerde daha düşük fan hızında çok daha serin çalıştığı gözüküyor ama ortam sıcaklığı ve kasa faktörü de var. Kışın bu kadar ısınmıyor tabi.

Aşağıdaki ayarlarla Rdr 2'de geceleri 56 fps'e kadar düşüyor. Gündüz çevreye göre 75-80 fps civarına çıktığı oldu. Oyunda çok fazla ayar olduğu için hepsini yazmadım. Bahsetmediğim ayarları full olarak kabul edin.

Çözünürlük ölçeği: x1.500
Msaa: x2
Taa: Medium
Reflection Msaa: x2

Kıstığım ayarlar:
Lighning Quality: High
Water Physics Quality: 3/4
Near Volumetric Resolution: High
Unlocked Volumetric Raymarch Resolution: Kapalı
Tree Tesselation: Kapalı

Cyberpunk 2077'de ise tüm ayarlar fullde ve DLSS kalite modunda 60-70 fps arası oynuyor. Path Tracing ve Ray Reconstruction açık.

4- Coil whine var ama rahatsız edici düzeyde değil. Fan sesinden fark edilmiyor bile.

5- Bu kasayı geniş olması ve psu'nun PCIe 5.0 olması sebebiyle tercih ettim. Malzeme kalitesi güzel. Üzerinde gelen fanlar eh işte. Fanlar A-RGB değil ve pwm desteklemiyor. Kasadaki bir tuşla ışıklarını açıp kapatabiliyorsun. A-RGB benim önemsediğim bir şey değil ama pwm fan koysalardı keşke. Fanlar sessiz diyemem. Ben sese çok takık bir insan olmadığım için önemsemiyorum ama belki sizi rahatsız edebilir.

6- Ben alırken Vento VG4200S ve Xpg ile karşılaştırma yapmıştım. Xpg'nin özelliklerini bulmak baya uğraştırmıştı. Bu pdf'e göre Xpg'nin max cpu yüksekliği 160mm. Fsp CMT318'in ise 170mm. Ben soğutucu olarak Peerless Assassin kullanıyorum. Onun yüksekliği 155mm olduğu için Fsp bana daha mantıklı geldi. Xpg'ye de sığıyor ama ben geniş olsun, sıkıntı olmasın diye Fsp aldım. Vento VG4200S ise FSP CMT318 ile neredeyse aynı kasa. Fsp'nin psu'su PCIe 5.0 olduğu için o daha mantıklı gelmişti. Bunlar dışındaki kasalarla ilgili bilgim yok.

Son düzenleme:
  • Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Jiyu
1- Benim aldığım dönemde Biostar almak için fark ödüyordun. Yani şu an olsa ben de Biostar alırdım. 4 ram slotu ve mosfet soğutucu olması güzel. 7500f için yeterli bir anakart.

2- Normalde 4070 Super için 2k monitör öneriyorlar ama bütçem yetmediği için 1080p monitör aldım.

3- Şu ana kadar Rdr 2, Bannerlord, Metro Exodus ve Snowrunner oynadım. Halihazırda da Cyberpunk 2077 oynuyorum. Ekran kartı ağustos sıcağında 76 derecelere kadar çıkıyor. Manuel fan eğrisi ayarladığım zaman %80 fan hızında 75 derecede sabit duruyordu. Testlerde daha düşük fan hızında çok daha serin çalıştığı gözüküyor ama ortam sıcaklığı ve kasa faktörü de var. Kışın bu kadar ısınmıyor tabi.

Aşağıdaki ayarlarla Rdr 2'de geceleri 56 fps'e kadar düşüyor. Gündüz çevreye göre 75-80 fps civarına çıktığı oldu. Oyunda çok fazla ayar olduğu için hepsini yazmadım. Bahsetmediğim ayarları full olarak kabul edin.

Çözünürlük ölçeği: x1.500
Msaa: x2
Taa: Medium
Reflection Msaa: x2

Kıstığım ayarlar:
Lighning Quality: High
Water Physics Quality: 3/4
Near Volumetric Resolution: High
Unlocked Volumetric Raymarch Resolution: Kapalı
Tree Tesselation: Kapalı

Cyberpunk 2077'de ise tüm ayarlar fullde ve DLSS kalite modunda 60-70 fps arası oynuyor. Path Tracing ve Ray Reconstruction açık.

4- Coil whine var ama rahatsız edici düzeyde değil. Fan sesinden fark edilmiyor bile.

5- Bu kasayı geniş olması ve psu'nun PCIe 5.0 olması sebebiyle tercih ettim. Malzeme kalitesi güzel. Üzerinde gelen fanlar eh işte. Fanlar A-RGB değil ve pwm desteklemiyor. Kasadaki bir tuşla ışıklarını açıp kapatabiliyorsun. A-RGB benim önemsediğim bir şey değil ama pwm fan koysalardı keşke. Fanlar sessiz diyemem. Ben sese çok takık bir insan olmadığım için önemsemiyorum ama belki sizi rahatsız edebilir.

6- Ben alırken Vento VG4200S ve Xpg ile karşılaştırma yapmıştım. Xpg'nin özelliklerini bulmak baya uğraştırmıştı. Bu pdf'e göre Xpg'nin max cpu yüksekliği 160mm. Fsp CMT318'in ise 170mm. Ben soğutucu olarak Peerless Assassin kullanıyorum. Onun yüksekliği 155mm olduğu için Fsp bana daha mantıklı geldi. Xpg'ye de sığıyor ama ben geniş olsun, sıkıntı olmasın diye Fsp aldım. Vento VG4200S ise neredeyse FSP CMT318 ile aynı kasa. Fsp'nin psu'su PCIe 5.0 olduğu o daha mantıklı gelmişti. Bunlar dışındaki kasalarla ilgili bilgim yok.

Detaylı rehberin için çoook teşekekür ederim , kasa konusunda hala net olamadım ve maalasef dediğin oyunları da hiç oynayamadım.
bahsettiğin fpslerde iyi ve akıcıdır sanırım hikayeli oyunlar olduğu için.
Daha çok valorant pubg biliyorum biraz. Biostar'ı hunter 7a alırken biraz farkla ödüyorsun ama shark olanda ödemiyorsun.

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Serdar Akyaka
@Jiyu

Rica ederim. Yardımcı olabilseydim ne mutlu bana. Benim için 60 fps'in üstünde olduğu müddetçe sorun yok. O yüzden grafikleri sonuna kadar köklerim. Rdr 2'de Msaa'yı kapatınca kafadan 15-20 fps artıyordu. Çözünürlük ölçeğini de düşürürsen rahat 100+ fps alıyorsun. Bu biraz tercih meselesi. Ben en yüksek grafiği istediğim için böyle oynadım. Akıcılık konusunda da hiçbir sıkıntı olmadı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,560
Üyeler
163,189
Son üye
squfly