rtx3070 düşük gpu kullanımı %30-%40 arası

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba, 3070 kart ile düşük gpu kullanımı her oyunda %50'nin üstüne geçemiyorum. Baya bir araştırma yaptım ancak yeterli sonuca ulaşamadım.
Sistem özellikleri:
ryzen3700x
rtx 3070
b450 gaming x anakart
16gb ram 3000mhz

Bu sistem özellikleri ile 240hz 1080p gsync monitor kullanıyorum. Yardımınız bekliyorum arkadaşlar.

Hangi oyunlarda denedin?

Hots, lol, blackdesert, apex legeds. Oynadıgım oyunlar bunlar ve gpu kullanımı düşük sürekli. Arkadaşım için blackdesert'ta gpu kullanımı %80 üzerinde

Rekabetçi veya düşük sistem gereksinimli oyunlar oynuyorsan normal, hem monitörün 1080P.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hots, lol, blackdesert, apex legeds. Oynadıgım oyunlar bunlar ve gpu kullanımı düşük sürekli. Arkadaşım için blackdesert'ta gpu kullanımı %80 üzerinde
Normal, arkadaşının ekran kartı seninkinden düşüktür. Bu yüzden oyun ekran kartı kullanımına ihtiyaç duyar.

Fakat senin sistemin oynadığın oyunlara göre çok üst düzey olduğundan ekran kartı gücünü kullanma gereği bile duymuyor.

Arkadaşımın ekran kartı 3080 . Benden tek farkı 32gb ram ve 2k monitör kullanıyor

Arkadaşımın ekran kartı 3080 . Benden tek farkı 32gb ram ve 2k monitör kullanıyor
O zaman;
  • Monitörü 2K olduğu için ekran kartıyla monitör daha iyi uyuşuyordur.
  • Onun oyun ayarları daha yüksektir.
  • Sisteminde darboğaz oluyordur (işlemci kullanımının ekran kartı kullanımından yüksekse)

İşlemci kullanımım %30 ları geçmiyor. 3700x in dar boğaz yapacağını düşünmüyorum. Bu da beni tek bir sonuca bağlıyor oda yüksek seviye ekran kartlarında 2k monitör ile 1080p arasında büyük bir fark olduğuna. Yalnız bu durum fark yaratsa bile %80 lik bir kullanım ile %40 lık kullanım arasında fazla bir fark yok mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,169
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri