Neler Yeni

rtx4070 mi yoksa rx7700xt mi

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
OC'suz orijinal 2 modeli karşılaştırıyodum aralarında 2fps var. Eşit demek bu yani?
İkisinin de OC'li halini karşılaştır arada 5 fps var, tomshardware'e göre de arada 4-5 fps vardı zaten.
Tekrar tekrar söylüyorum ama yine söyliyim FSR 3 olan her oyunda DLSS 3 var ancak DLSS 3 olan her oyunda FSR 3 yok
FSR 3 olan neredeyse hiçbir oyunda DLSS 3 yok. FSR 3 modla neredeyse her oyuna ekleniyor ama DLSS 3 eklenmiyor.
Onun dışında FSR 3'ü zaten NVİDİA kartlarda kullanabiliyor ? :D
Bu umrumda değil, FSR 3 mevzusunu sen açtın. Benim açımdan bakınca FSR kötü olduğu için hiçkimse kullanmaz o yüzden FSR konusunu kapat gitsin.
Nvidia'nın avantajı: 3-5 tek oyunculu yeni çıkan oyunda DLSS 3.0 ve frame gen olması
AMD'nin avantajı: Her oyunda frame gen olması.
Bu avantajlarda anlaştık mı?

Ceasar123

80+ Silver
İkisinin de OC'li halini karşılaştır arada 5 fps var, tomshardware'e göre de arada 4-5 fps vardı zaten.
Kanka sen gerçekten benle güzel tartışmıyorsun. Bitane oyun seçmişsin AMD'nin iyi olduğu onu atıyorsun.
Diğer testlerede bakalım mı?
1723634590791.png

Sende aynı şekil bana AMD'nin iyi olduğu oyun atabilirsin. Bu böyle gider, konu bu değil ama.
Gerçekten şurda %1 için bana 7900 gre daha iyi mi? diceksin?
Biz buna fark yok, eşit diyoruz.

FSR 3 olan neredeyse hiçbir oyunda DLSS 3 yok. FSR 3 modla neredeyse her oyuna ekleniyor ama DLSS 3 eklenmiyor.
Söyle bakalım FSR 3 olup içinde DLSS 3 olmayan oyun. Gerçekten senden uzun bir liste bekliyorum, 1-2 oyun değil.
Ben sana söylerim mesela DLSS 3 olup FSR 3 olmayan. Cyberpunk, Hogwarts Legacy en popüleri mesela.
Kaldı ki FSR 3'ü nvidia da kullanabiliyor.

Bu umrumda değil, FSR 3 mevzusunu sen açtın. Benim açımdan bakınca FSR kötü olduğu için hiçkimse kullanmaz o yüzden FSR konusunu kapat gitsin.
Kendin söylüyorsun işte kanka. DLSS 3 kullanılır ama olay bu işte. DLSS 3 quality mode alırsın, 0 görüntü kaybı ile 1080p de oynarsın.
FSR 3 öyle bir şey değil ama.
Kaldıki FSR 3'ü nvidiada açar.

Nvidia'nın avantajı: 3-5 tek oyunculu yeni çıkan oyunda DLSS 3.0 ve frame gen olması
AMD'nin avantajı: Her oyunda frame gen olması.
Bu avantajlarda anlaştık mı?
Evet bu doğru.
Ancak papağan gibi yine söylemek istemiyorum.
2-3 ağır oyunda F.G yarıyor ve AMD bu yüzden iyi mesela God Of War, Gta 5 ve RDR2 gibi.
Ancak bu genel durumu değiştirmiyor, olasılıklardan ilerleyemem.

Şöyle düşün NVİDİA 2 kişilik ama çok hızlı, iyi gidiyor. AMD ise 5 kişilik ama daha kötü gidiyor.
Evet senin o AMD'nin avantajını kullanacağın 2-3 yer var.
Ama bu geneli değiştirmiyor.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
Kanka sen gerçekten benle güzel tartışmıyorsun. Bitane oyun seçmişsin AMD'nin iyi olduğu onu atıyorsun.
Oyun seçmedim ortalamaya baktım? xD
Mesaj otomatik birleştirildi:

Söyle bakalım FSR 3 olup içinde DLSS 3 olmayan oyun. Gerçekten senden uzun bir liste bekliyorum, 1-2 oyun değil.
Tüm oyunlar. Dümdüz tüm oyunlar. Uğraşmayacağım senle daha fazla.

Ben sana söylerim mesela DLSS 3 olup FSR 3 olmayan. Cyberpunk, Hogwarts Legacy en popüleri mesela.
Dediğim gibi kimsenin oynamadığı zart zurt iki oyuna karşılık 30 tane oyun saydım sana az önce. Git onları tekrar oku.

Kendin söylüyorsun işte kanka. DLSS 3 kullanılır ama olay bu işte. DLSS 3 quality mode alırsın, 0 görüntü kaybı ile 1080p de oynarsın.
DLSS 3 hiçbir oyunda olmadığı için quality mode'a alıp oynayamazsın. Amfm2 her oyunda olduğu için her oyunda kullanırsın.

2-3 yer mi SJNASJSAJNDASSDA az önce 30 tane efsanevi oyun saydım hiçbirinde dlss yok bana hala 2-3 yer diyorsun aynen kanka cyberpunk hogwarts'tan devam 👍

Ceasar123

80+ Silver
Oyun seçmedim ortalamaya baktım? xD
Tamam, dikkat etmedim.
Ama mantığı anlamışsındır umarım. Bana %1 gösterip "aHa bağ Daha iyi ehehehe" demeyi biliyosun.
Gidipte %1 saf güce bakmayacağım. Yada böyle fark attığı oyunlarıda atmayacağım sana, çünkü AMD'ninde fark attığı oyunlar var.

Tüm oyunlar. Dümdüz tüm oyunlar. Uğraşmayacağım senle daha fazla.
Yok öyle uğraşmayacağım diyerek kaçma bahanesi.
Nereye tüm oyunlar? FSR 3 olupta DLSS 3 olmayan oyun gösteremiyorsun.
DLSS 3 yoksa FSR 3'te yoktur, DLSS 3 var ise ama FSR 3 olmama ihtimali vardır.
Kaldıki FSR 3'ü NVİDİA'da kullanır ama DLSS 3'ü AMD kullanamaz.
Az önce mod paketleri ile FSR 3 konuşuyodun, dahil olmuyormuymuş onlar NVİDİA'ya :d

DLSS 3 hiçbir oyunda olmadığı için quality mode'a alıp oynayamazsın. Amfm2 her oyunda olduğu için her oyunda kullanırsın.
Noldu az önce FSR 3 çok popülerdi, FSR 3 yokmu oldu şimdi? :d

2-3 yer mi SJNASJSAJNDASSDA az önce 30 tane efsanevi oyun saydım hiçbirinde dlss yok bana hala 2-3 yer diyorsun aynen kanka cyberpunk hogwarts'tan devam 👍
Canım anlamıyosun heralde. Saydığın tüm oyunlar teknolojiler hariç zaten 1080p ultra yüksek fps oynanıyor.
Gidipte Cyberpunk, Hogwarts Legacy gibi ağır oyunlar mı?
Saydığın oyunlardan en ağırlarından biri Farcry 6 ve ondada 4060 ve i5 12400f ile 1080p ultra dümdüz 100fps oynanıyor.

Amd34

80+ Silver
Alıntıyı görüntüle
Sende aynı şekil bana AMD'nin iyi olduğu oyun atabilirsin. Bu böyle gider, konu bu değil ama.

Evet bu doğru.
2-3 ağır oyunda F.G yarıyor ve AMD bu yüzden iyi mesela God Of War, Gta 5 ve RDR2 gibi.

Şöyle düşün NVİDİA 2 kişilik ama çok hızlı, iyi gidiyor. AMD ise 5 kişilik ama daha kötü gidiyor.
Bu attıkların boş nerden bulup geldin :D youtube testlere bak 7900gre çoğu yerde geçiriyor :D şimdi gelip bana kendin kullanıyorsun diye böyle konuşma deme araştırarak aldım 4070s 2.el alacağıma sıfır 7900gre aldım şuan kargo da 2 haftadır araştırıyorum hem daha ucuz hem daha performanslı saf güç olarak 4070s geride kalıyor fanboyluk yapmanın anlamı yok :D

Evet bu doğru.

al girdim sadece 2 oyuna baktım :D saf güçte deliyor

Ekler

• 1723636245695.png
    1723636245695.png
    1.4 MB · Hit: 14
  • 1723636271634.png
    1723636271634.png
    744.4 KB · Hit: 14

Ceasar123

80+ Silver
Bu attıkların boş nerden bulup geldin :D youtube testlere bak 7900gre çoğu yerde geçiriyor :D şimdi gelip bana kendin kullanıyorsun diye böyle konuşma deme araştırarak aldım 4070s 2.el alacağıma sıfır 7900gre aldım şuan kargo da 2 haftadır araştırıyorum hem daha ucuz hem daha performanslı saf güç olarak 4070s geride
Agam sizi bana paraylamı gönderiyorlar.
Hangi testlere baktın acaba?
En güvenilir kaynaklardan biri "Hardware Unboxed" mesela bu adamlar Ryzen 9000 serisi öncelikli alanlardan biri.
Bu testlere bakarsan bazı oyunlarda 4070 super, bazılarında 7900GRE önde. Ortalamada eşitler.
Gidip bu elemanın dediği gibi "%1 koydu 7900 gre" mi diceksin? :d
Onun dışında teknolojik vs. olarak 4070 Super çok daha iyi.
Sen almışsın hayrını gör, boşu boşuna savunma.

kalıyor fanboyluk yapmanın anlamı yok :D
Mesajlarımı inecelersen bu forumda fanboy olmadığımı anlarsın. "Fanboy" deyip argümanlarımı çöpemi atacaksın?
Varsa argüman kapıştıralım.

al girdim sadece 2 oyuna baktım :D saf güçte deliyor
1723636433123.png

Burdada dediğim gibi bazen amd, bazen nvidia fark koyuyor oyunlarda. Ama ortalamda eşitler.
İstersen Helldivers 2 yerine daha bikaçtane daha oyun atarım.
Ama sende bana atabilirsin.
Bunları açıkladım zaten.

Amd34

80+ Silver
Agam sizi bana paraylamı gönderiyorlar.
Hangi testlere baktın acaba?
En güvenilir kaynaklardan biri "Hardware Unboxed" mesela bu adamlar Ryzen 9000 serisi öncelikli alanlardan biri.
Bu testlere bakarsan bazı oyunlarda 4070 super, bazılarında 7900GRE önde. Ortalamada eşitler.
Gidip bu elemanın dediği gibi "%1 koydu 7900 gre" mi diceksin? :d
Onun dışında teknolojik vs. olarak 4070 Super çok daha iyi.
Sen almışsın hayrını gör, boşu boşuna savunma.

Mesajlarımı inecelersen bu forumda fanboy olmadığımı anlarsın. "Fanboy" deyip argümanlarımı çöpemi atacaksın?
Varsa argüman kapıştıralım.

Alıntıyı görüntüle
Burdada dediğim gibi bazen amd, bazen nvidia fark koyuyor oyunlarda. Ama ortalamda eşitler.
İstersen Helldivers 2 yerine daha bikaçtane daha oyun atarım.
Ama sende bana atabilirsin.
Bunları açıkladım zaten.
Babacım niye uzatıyorsun youtube gir oyun testlerini canlı izle :D modart pc kanalına gir 7900gre incelemesini izle o bile diyor zaten 4070s'den iyi 4070ti yakın performans veriyor diye niye uzatıyorsun hala video'ya mı inanıcam senin attığın değerlere mi RT+DLSS+FG Bu şekil de 7900gre geçiyor fakat kim nerde kullanıyor bu yazılımı :D

bak seçerek de atmıyorum he sırayla ilk oyunları koyuyorum :D hani niye en az veren 4070s madem 7900gre'den iyi kara mamba cahili

Ekler

• 1723636905218.png
    1723636905218.png
    1.3 MB · Hit: 12
  • 1723636918304.png
    1723636918304.png
    1.4 MB · Hit: 10
  • 1723636929665.png
    1723636929665.png
    1.2 MB · Hit: 12

Ceasar123

80+ Silver
Babacım niye uzatıyorsun youtube gir oyun testlerini canlı izle :D modart pc kanalına gir 7900gre incelemesini izle o bile diyor zaten 4070s'den iyi 4070ti yakın performans veriyor diye niye uzatıyorsun hala video'ya mı inanıcam senin attığın değerlere mi
Modart'ı izlemiyorum. Tanıdığıma göre kötü bir değil.
Ancak gerçekten bahsettiğim "Hardware Unboxed" gibi profesyonel şekilde iki ekran kartını alıp, yanyana sonuçlarını koyduğunu görmüyorum?
Alıp birkaç oyunda test etmiş. Kaynağınız bumudur? 4070 Super ile bir bilgisayar bile yok videoda.

RT+DLSS+FG Bu şekil de 7900gre geçiyor fakat kim nerde kullanıyor bu yazılımı :D
1- RT performansında AMD rezil.
Dümdüz performans
1723637313971.png

Ve
Sadece RT açık
1723637344029.png

2- DLSS 3 ile FSR 3 aynı kalitede değil. Sen FSR 3 açtığın zaman görüntü bariz kötüleşiyor.
Ve upscaling olarak DLSS 3'ün dengeli modu çözünürlüğü %50 ölçeklendirir, FSR 3'te ise kalite modu %50 ölçeklendir.
Sen gidip DLSS 3 dengeli modu açarsan, FSR 3 quality ile denk ölçeklendiriyor.
Kaldıki DLSS 3 balanced bile FSR 3 qualityden çok daha iyi.

Gidipte o aldığınız FPS ile görüntüyü koruyamıyosun yani AMD tarında :D

bak seçerek de atmıyorum he sırayla ilk oyunları koyuyorum :D hani niye en az veren 4070s madem 7900gre'den iyi kara mamba cahili
Hacı deli taklitmi yapıyosun yoksa direktmi böylesin kafadan?
Bende sana gider NVİDİA'nın önde olduklarını atabilirim, Ama aynı şekil sende bana birkaç tane önde olduğu oyunu atabilirsin.
Ama genel ortalamada eşitler.
Yazdım zaten;
1723637631072.png

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Bilerek mi yapıyosunuz? Yoksa elinizde AMD kart var diye?
Yahu hemen altında internet var çok zor olmamalı.

Oyun performansında 4070 super ve 7900 gre saf güçte eşit.
Render vs. işlerine NVİDİA Cuda zaten 2kat daha hızlı çalışıyor.

Onun dışında teknoloji kısmında oyun için DLSS 3 olsun, yazılım destekleri olsun NVİDİA çok daha dolu.

Evet DLSS 3 rakibi FSR 3 var ama aynı segment değil. FSR 3 görüntüyü bariz bozan, kalite modundan aşağı açamayacağın bir teknoloji.
DLSS 3 ise gerçekten 0 görüntü kaybı demektir.
Dlss blurlandırıyor görüntüyü. Ayrıca oyun için kesinlikle AMD. Iş için zaten gidip Nvidia alırsın. Amd Afmf si Nvidia Fg den daha çok fps veriyor. Ayrıca rakip kartlardaki vram farkınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,723
Üyeler
160,875
Son üye
tantunicemiyeti4862
Top Bottom