Neler Yeni

rtx4070 mi yoksa rx7700xt mi

Ceasar123

80+ Silver
4070 Super alın geçin. 7900GRE ile saf güçte eşit.
Teknoloji olarak zaten çok daha üstün.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Dostum malesef güven öyle "güvenin artık adamlara" demeyle kazanılacak bir şey değil. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Sorun yaşayan insanları gördükçe kırıldı bu özgüven. Şimdi bir çok arkadaş 7000 serisi ekran kartlarını sorunsuz kullanıyor ki biz de yavaş yavaş güvenmeye ve tavsiye edebilmeye başlıyoruz. 7000 serisinden önce ben net Nvidia önerirdim her halukarda. Ama 7000 serisinde sorun yaşama ihtimali baya baya düştü. 7700xt kullanan çok kişiyle görüşüyorum hepsi oyununda keyifleri yerinde. Şimdiye kadar "nerden bulaştım 7700xt nalet bir kart, hemen satacağım" diyen birisine denk gelmedim henüz. Bu yüzden arkadaşa da tavsiye ediyorum. Kendim de almayı düşünüyorum.
Alın dostum. 6000 serisinden öyle vakaları ben baya baya az yani toplasan 7-8 tane falan görüşümdür. 6700, 6700xt ve 6750xt lerde soysal coil whine sorunu vardı, wattman çökme sorunundan çok coil whine vakası gördüm. Çökme/mavi ekran 2 tane coil whine 5 tane wattman görmedim. Ama 7000 serisi hakikaten baya nice.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eski seri bi amd kullanmıştım illallah ettirdi kart bana driveri kurulmuyodu çoküyodu habire korkutuyo nedense ama 7700xt alacam
Eskiler öyle feci. Yeniler mis gibi. Al usta 7700xt keyfina bak mis gibi kart.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
4070 Super alın geçin. 7900GRE ile saf güçte eşit.
Teknoloji olarak zaten çok daha üstün.
Saf güçte de teknolojide de 7900GRE önde

Ceasar123

80+ Silver
Saf güçte de teknolojide de 7900GRE önde
Bilerek mi yapıyosunuz? Yoksa elinizde AMD kart var diye?
Yahu hemen altında internet var çok zor olmamalı.

Oyun performansında 4070 super ve 7900 gre saf güçte eşit.
Render vs. işlerine NVİDİA Cuda zaten 2kat daha hızlı çalışıyor.

Onun dışında teknoloji kısmında oyun için DLSS 3 olsun, yazılım destekleri olsun NVİDİA çok daha dolu.

Evet DLSS 3 rakibi FSR 3 var ama aynı segment değil. FSR 3 görüntüyü bariz bozan, kalite modundan aşağı açamayacağın bir teknoloji.
DLSS 3 ise gerçekten 0 görüntü kaybı demektir.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
Bilerek mi yapıyosunuz?
Gerçekleri söyledim sadece
Yoksa elinizde AMD kart var diye?
Nvidia var
Yahu hemen altında internet var çok zor olmamalı.
İnternette çok yalan dolan bilgi var maalesef. İnternete her zaman güven olmuyor.
Oyun performansında 4070 super ve 7900 gre saf güçte eşit.
Değil şuradan bakabilirsin https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html
Render vs. işlerine NVİDİA Cuda zaten 2kat daha hızlı çalışıyor.
Render performansı umrumda değil.
Onun dışında teknoloji kısmında oyun için DLSS 3 olsun, yazılım destekleri olsun NVİDİA çok daha dolu.
İnternetteki en büyük yalan bu maalesef. DLSS neredeyse hiçbir oyunda yok. Yazılım desteği derken hangi yazılım desteği?
Evet DLSS 3 rakibi FSR 3 var ama aynı segment değil. FSR 3 görüntüyü bariz bozan, kalite modundan aşağı açamayacağın bir teknoloji.
DLSS 3 ise gerçekten 0 görüntü kaybı demektir.
DLSS dediğim gibi zaten neredeyse hiçbir oyunda yok, FSR 3 ise her oyunda var ama kötü çalışıyor bence. Amd yazılım konusunda frame gen ile önde maalesef.

7900GRE alınmalı çünkü saf güçte ve teknolojide daha üstün. Buna rağmen daha ucuz yani 4070 almak tamamen mantık dışı.

Üstelik 7900gre de afmf 2 var afmf 2 varken 4070 alınacak kart değil.

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
Adama 16bin liraya 7000xt buluyorum 25 26binlik 4070süper yok 7900gre falan diyorsunuz. 16bine yakın bile değil fiyatlar.

Ceasar123

80+ Silver
İnternette çok yalan dolan bilgi var maalesef. İnternete her zaman güven olmuyor.
Değil şuradan bakabilirsin https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html
Ben 1 kaynağa bakıp söylemedim ki? Birsürü kaynak var "Hardware Unboxed" kanalından tut bilinmeyenlere kadar.

Render performansı umrumda değil.
Umrunda olsun olmasın, bunu konu sahibine söylemelisin. Ben sadece gerçekleri söylüyorum, umrunda olup olmaması dikkate alacağım bir şey değil.

İnternetteki en büyük yalan bu maalesef. DLSS neredeyse hiçbir oyunda yok. Yazılım desteği derken hangi yazılım desteği?
DLSS dediğim gibi zaten neredeyse hiçbir oyunda yok, FSR 3 ise her oyunda var ama kötü çalışıyor bence.
Hacım sen ciddimisin?
FSR 3 olan her oyunda DLSS 3'te var. Ancak DLSS 3 olan her oyunda FSR 3 yok.
Ayrıca sene 2020 değil mi bu dediğini nerden duydunda buraya geçiriyorsun? Kaldıki dediğim gibi FSR 3 olan her oyunda DLSS 3 net var.

Amd yazılım konusunda frame gen ile önde maalesef.
Şuan AMD kendi içinde sunduğu AFMF teknolojisi ile Frame Generation desteği olmayan oyunlarda Frame Generation oluşturarak çok daha öne geçiyor.
Ancak F.G desteği olmayıp, popüler yada AAA oyunlar sadece God Of War, GTA 5 ve RDR2 :D
Senin AFMF gidip Cyberpunk, Spiderman, Hogwarts Legacy ve diğer tüm güncel oyunlarda işine yaramayacak. Bana olasılıkar, nadir durumlarla gelme, evet AMD'nin 2-3 oyunda daha iyi olduğu durumlar vardır ama bu geneli değiştirmez.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömür

R5 5600X işlemcim var artık 2k ya geçmek istiyorum o yüzden upgrade yapacağım rx7700xt alasım var ama amd ye güvenmiyorum gpu konusunda siz ne dersiniz hangisini almalıyım sizce başka model önerilerine de açığım
Kral yapacağın en mantıklı şey 18k civarı rx7800xt alıp kalan paraya işlemci falan yükseltmek

Malasef nvidia nın müşterilerini kandırdığı uydurma ray tracing çekirdekleri hiçbir işe yaramıyor, çünkü oyunlar artık ray tracing eklemiyorlar. Ekleyen zaten üstün körü gölge yansıma ekleyip geçiyor reklamını bile yapmıyor. En basit ve popüler örnek elden ring.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
Ben 1 kaynağa bakıp söylemedim ki? Birsürü kaynak var "Hardware Unboxed" kanalından tut bilinmeyenlere kadar.
Oraya göre de önde zaten.
1723632980213.png

Umrunda olsun olmasın, bunu konu sahibine söylemelisin. Ben sadece gerçekleri söylüyorum, umrunda olup olmaması dikkate alacağım bir şey değil.
Hayır kendisi render yapacağını söylemedikten sonra umrumda olmaz, %99'umuz oyun için alıyor, render için alacaksa bir zahmet konusunda belirtsin :D
FSR 3 olan her oyunda DLSS 3'te var. Ancak DLSS 3 olan her oyunda FSR 3 yok.
FSR 3 neredeyse her oyuna modla ekleniyor fakat DLSS 3 eklenemiyor ve neredeyse hiçbir oyunda yok. DLSS 3 modları bazen ekleniyor ama ghostingli oluyormuş o yüzden kötü.
Hacım sen ciddimisin?
Evet biraz araştırmanı veya oyun oynamanı öneririm, 5-10 oyun oynasan DLSS'in D'sine dokunamayacağını anlarsın zaten. Dediğim gibi neredeyse hiçbir oyunda yok sadece cyberpunk spiderman ghost of tsushima'da var.
Ayrıca sene 2020 değil mi bu dediğini nerden duydunda buraya geçiriyorsun?
Bildiğin kendim oyun oynayarak gördüm. 10 tane falan yüksek grafikli oyun oynadım hiçbirinde DLSS yoktu veya performansı berbattı veya DLSS 2.0 çöpü vardı.
Senin AFMF gidip Cyberpunk, Spiderman, Hogwarts Legacy ve diğer tüm güncel oyunlarda işine yaramayacak. Bana olasılıkar, nadir durumlarla gelme, evet AMD'nin 2-3 oyunda daha iyi olduğu durumlar vardır ama bu geneli değiştirmez.
O oyunları oynamak nadir durum zaten. God of war, RDR2, forza horizon 5 gta 5 war thunder sea of thieves far cry 3-4-5-6, call of duty'nin 15 tane oyununda yok 2 tane oyununda var, battlefield oyunlarında yok. Bu kadar oyunda yokken zart zurt örümcek adam cyberpunk gibi iki oyunda olması gerçekten umursanacak gibi değil. Senin çevren 3-5 tek oyunculu yeni çıkmış oyunlardan oluşuyor diye çoğu oyunda DLSS 3.0 veya frame gen var sanıyorsun ama dediğim ve saydığım gibi gerçekten oyunların %95'inde yok. İstersen şu linkten bakabilirsin gördüğün gibi neredeyse hepsi kimsenin oynamadığı zart zurt oyunlar: https://gg.deals/games/games-with-dlss-3-support/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malasef nvidia nın müşterilerini kandırdığı uydurma ray tracing çekirdekleri hiçbir işe yaramıyor, çünkü oyunlar artık ray tracing eklemiyorlar.
Sonunda 4070'imin bir özelliğini kullanacağım diye forza horizon 5 indirdim. Ray tracing'in sadece arabaya etki ettiğini ve zar zor fark edildiğini öğrenerek hayal kırıklığına uğradım. DLSS 3.0 var ama oyun hızlı olduğu için ghosting yapıyormuş, bunu öğrenince de 2. hayal kırıklığı çarptı yüzüme. Daha 1 KERE açmak nasip olmadı.

Ceasar123

80+ Silver
OC'suz orijinal 2 modeli karşılaştırıyodum aralarında 2fps var. Eşit demek bu yani?

FSR 3 neredeyse her oyuna modla ekleniyor fakat DLSS 3 eklenemiyor ve neredeyse hiçbir oyunda yok. DLSS 3 modları bazen ekleniyor ama ghostingli oluyormuş o yüzden kötü.
Tekrar tekrar söylüyorum ama yine söyliyim FSR 3 olan her oyunda DLSS 3 var ancak DLSS 3 olan her oyunda FSR 3 yok
Onun dışında FSR 3'ü zaten NVİDİA kartlarda kullanabiliyor ? :D
FSR 3'ü NVİDİA'da kullanır ama DLSS 3'ü kulanamaz AMD

Tamam yeni bir sayfa açıp daha fazla karıştırmıcam konuyu.
AMD 7900GRE modelinin önde olduğu yer neresi?
FSR 3 nvidiada kullanılıyor zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,741
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom