Neler Yeni

RTX5090 + 9950x3D Custom Sivi Sogutma PC Build

RevivâL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
S
Merhaba, forumda uzun suredir aktif degildim, ABD'ye tasinip is kurdum vs, hep hayalini kurdugum en overkill, en iyi PC'yi custom sivi sogutma ile build etmek istiyorum. RTX 5090 cikis tarihi de yaklastigi icin simdiden sistemin parcalarini siparis etmeye baslayip kasayi toplamaya baslamak istiyorum. Son Lian Li videosundan sonra LCD ekranli fanlar falan da cok hosuma gitti.
Aklimdaki sistem parcalari

1- Ryzen 9800X3D
2- RTX 5090 Founders Edition + Custom sivi sogutma
3- MSI Gaming SPATIUM M580 PCIe 5.0 NVMe M.2 4TB
4- Hyte Y70 Touch Infinite

3 yildir hardware'den uzak kaldim, custom sivi sogutma hakkinda pek bilgim yok sadece youtube videolari ama hard tubing kullanmak istiyorum. Beyaz kasa, seffaf borular ve kirmizi sogutma sivisi var aklimda. ABD'de yasadigim icin cogu parcaya erisimim var. BestBuy Newegg Walmart Amazon tercih ettigim satin alma yerleri.
Gorup ilginizi ceken teknik konuda bilgisi olan arkadaslardan tavsiyeler bekliyorum. Birlikte guzel bir PC insa edebilecegimizi dusunuyorum.
Monitor olarak https://www.amazon.com/dp/B0DK74YCNC bunu kullaniyorum, klavye mouse Logitech MX Mechanical ve MX Master 3S. ses icin samsung soundbar kullaniyorum Digital output ile.
hem işin hem bilgisyarın şimdiden hayırlı olsun. 5090 ı kesinlikle founders edition alma derim

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Can Uzay
Şimdiden hayırlı olsun. ABD'nin neresinde yaşıyorsun bilmiyorum ama bu tarz buildleri çok sık yapan yerler var. Sosyal medyada takip ettiğim ve çok güzel işler çıkaran yerler var. Öyle bir yere mi yaptırmayı düşünüyorsun yoksa her şeyi kendin mi yapacaksın? Bence custom sıvı soğutma işini kendin yapmazsan daha sağlıklı olur. Bu arada ekran kartı olarak RTX 5090 iyi de Founders Edition alma bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

HYTE Y70 gayet büyük kasa, sığar büyük ihtimalle.
Kendim yapmayi planliyorum buildi. Founders Edition alma sebebim de en ucuza ve en hizli onu bulabilirim sanirim ciktiktan sonra. Daha uygun fiyata stok bulabilecegim baska marka olursa onu alabilirim belki. Sogutucuyu degistirip onu da sivi sogutma yapacagim icin sogutucunun bir onemi yok.

Hafız bir şey olmadıda. Klavyenden anladığım çöğüşi yok yok ama merak ettim Türkçeye ne oldu hepsinin neredeyse karşılığı var.
Hardware-donanım gibi 👌
Klavyede Turkce karakter yok evet uzun suredir ABD'de oldugumdan Ingilizce terimlere daha alisigim. Turkce'ye cok dikkat ediyorsan da nerede ayri yazilir ona da dikkat et :)

hem işin hem bilgisyarın şimdiden hayırlı olsun. 5090 ı kesinlikle founders edition alma derim
Tesekkur ederim, neden founders edition almayayim? Fiyat olarak daha uygun olmaz mi?

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kendim yapmayi planliyorum buildi. Founders Edition alma sebebim de en ucuza ve en hizli onu bulabilirim sanirim ciktiktan sonra. Daha uygun fiyata stok bulabilecegim baska marka olursa onu alabilirim belki. Sogutucuyu degistirip onu da sivi sogutma yapacagim icin sogutucunun bir onemi yok.

Klavyede Turkce karakter yok evet uzun suredir ABD'de oldugumdan Ingilizce terimlere daha alisigim. Turkce'ye cok dikkat ediyorsan da nerede ayri yazilir ona da dikkat et :)

Tesekkur ederim, neden founders edition almayayim? Fiyat olarak daha uygun olmaz mi?
founders edition uygun falan olmaz hatta daha pahalı olabiliyor

Top Bottom