Neler Yeni

Rx 5600xt mi 1070 ti mı?

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Kerem Eldes
ikisi arasindan 5600xt daha guclu ama vrami dusuk 4000 civarina 5700xt bulabilirsiniz ona bakmanizi tavsiye ederim 3060 ile kapisiyor
Maalesef yok, tek bulduğum 4000 civarı 5700xt ise xfx modeli, biraz araştırdım çok sıcak çalışıyor. Termal padleri yeni değişmiş ve açık kasada çalışan haliyle hotspot 90 dereceleri buluyor(biz akvaryum kasada kullanacağız sağlıklı olmaz) ya 3-3.5'a asrock 5600xt alacağım ya da 3 soğutmalı xfx 5600xt'yi 3.8'e
Mesaj otomatik birleştirildi:

Thicc II modeli sorunlu çıkış yapmıştı, forumlarda araştırabilirsiniz.
Bir sürü sorun yaşayan kişi gördüm, bendeki sorunlar wattman hatası, kasam mesh ve 4 fanlı olmasına rağmen boşta 60 derecelerde geziyordu, monitörde ekran gidip gelmesi, dalgalanmalar.
Thicc III modeli daha sorunsuz eğer bulabilirseniz.
Evet evet ben de araştırdım ve tekrar baktım, satıcı boş camsız kasada test etmiş gene de hotspot 90 dereceyi bulmuş, bizim akvaryum kasada cehennem olur

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Ömer Murat KARACA
1600AF 5600XT beslemez. Şuan driver güncellemeleri ile ne durumdalar bilmiyorum ama 5600XT sıfır satılırken 2060S dengiydi. 1070Tİ'dan da fazlasıyla kuvvetli. 5600XT + CPU yükselt hocam minimum R5 3600

Maalesef yok, tek bulduğum 4000 civarı 5700xt ise xfx modeli, biraz araştırdım çok sıcak çalışıyor. Termal padleri yeni değişmiş ve açık kasada çalışan haliyle hotspot 90 dereceleri buluyor(biz akvaryum kasada kullanacağız sağlıklı olmaz) ya 3-3.5'a asrock 5600xt alacağım ya da 3 soğutmalı xfx 5600xt'yi 3.8'e

Evet evet ben de araştırdım ve tekrar baktım, satıcı boş camsız kasada test etmiş gene de hotspot 90 dereceyi bulmuş, bizim akvaryum kasada cehennem olur
Hotspot için 90 gayet normal bir değer.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009

nerede kaliyorsunuz ki? 5700xt cok satan bir kart buyuk ihtimalle yine bulabilirniz bence

Nezha

80+ Bronze
Thicc II modeli sorunlu çıkış yapmıştı, forumlarda araştırabilirsiniz.
Bir sürü sorun yaşayan kişi gördüm, bendeki sorunlar wattman hatası, kasam mesh ve 4 fanlı olmasına rağmen boşta 60 derecelerde geziyordu, monitörde ekran gidip gelmesi, dalgalanmalar.
Thicc III modeli daha sorunsuz eğer bulabilirseniz.
Bendeki thicc iii ısı olarak mükemmel değil ama bence önemli olan boşta 60 görmesi değil yükte 80 üstü görmemesi. Thicc iii'ler bakımlıysa 75 dereceyi zor görüyor oyunlarda. Benchte ise 85-90.
Rx5600xt hala driver güncellemesi alıyor, rtx2060 alıyor mu bilmiyorum.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Kerem Eldes
1600AF 5600XT beslemez. Şuan driver güncellemeleri ile ne durumdalar bilmiyorum ama 5600XT sıfır satılırken 2060S dengiydi. 1070Tİ'dan da fazlasıyla kuvvetli. 5600XT + CPU yükselt hocam minimum R5 3600

Normal bir değer ama bu en optimum durumda yeni değişmiş termal padlerle, normal derecede 75'lerde gezip 82 peak yapmış. Şimdi açık kasada böyleyken akvaryum kasada ve zamanla daha sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
utku
Bendeki thicc iii ısı olarak mükemmel değil ama bence önemli olan boşta 60 görmesi değil yükte 80 üstü görmemesi. Thicc iii'ler bakımlıysa 75 dereceyi zor görüyor oyunlarda. Benchte ise 85-90.
Rx5600xt hala driver güncellemesi alıyor, rtx2060 alıyor mu bilmiyorum.
Kış ayında boşta 60 dereceyi görüyorsa yazın hiç düşünemiyorum :)
Bana göre boşta olan bir ekran kartı en fazla 40 derece olmalı üstü normal değil.
55 dereceye kadar fan açmıyor, bu ekran kartlarına manuel fan devri ayarlanmalı.
Fan ve coil whine sesinden bahsetmiyorum bile.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Kerem Eldes
nerede kaliyorsunuz ki? 5700xt cok satan bir kart buyuk ihtimalle yine bulabilirniz bence
İstanbul hocam, ne sahibindende ne de letgo da gördüm 5k altına

Hocam cpu benim eski cpu'm zaten masraf olmaması için onu kullanıyoruz, cpu yükseltmek söz konusu değil ve nasıl beslemez, uç sınırda 5700xt evet beslemezdi muhtemelen de 5600xt'de çok büyük bir darboğaz söz konusu değil

Nezha

80+ Bronze
Kış ayında boşta 60 dereceyi görüyorsa yazın hiç düşünemiyorum :)
Bana göre boşta olan bir ekran kartı en fazla 40 derece olmalı üstü normal değil.
55 dereceye kadar fan açmıyor, bu ekran kartlarına manuel fan devri ayarlanmalı.
Fan ve coil whine sesinden bahsetmiyorum bile.
Hocam aynı kartı kullanmıyoruz sanırım ya da ayıplı mal satılmış size. Birazdan benim aldığımın fotoğrafını koyayım incehesaptan. Coil whine sesi daha duymadım. Boşta derken bomboş ekranımda wallpaper engine açık %20 civarı kullanıyor vramden. Kışın hava soğuk ama ortamım 24 derece, yazın da hava sıcak ama ortam yine 20-24 derece çünkü klimada oturuyorum. Bir şey değişmiyor.

17 temmuz 2020de sipariş etmişim ürün bu. 4.5 sene olmuş.

Ekler

• Screenshot_2025-01-19-13-06-14-133_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-19-13-06-14-133_com.android.chrome.jpg
    553.7 KB · Hit: 9
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
utku
İstanbul hocam, ne sahibindende ne de letgo da gördüm 5k altına
Siz en iyisi zamanınız varsa bekleyin, uygun fiyatlı ve temiz bulursanız yapıştırırsınız.
Geçen sene yazın 2.200 TL' ye msi mech rx 5600 xt aldığımı bilirim, sıfır gibiydi.
Ekran kartı direkt alınacak bir şey değil, biraz zaman ayırın her gün ikinci eli takip edin elbet bulursunuz.
OC' lu 1600 AF, RX 5600 XT besler bu arada fakat ocsuz ufakta olsa biraz darboğaz yapabilir.

Hocam aynı kartı kullanmıyoruz sanırım ya da ayıplı mal satılmış size. Birazdan benim aldığımın fotoğrafını koyayım incehesaptan. Coil whine sesi daha duymadım. Boşta derken bomboş ekranımda wallpaper engine açık %20 civarı kullanıyor vramden. Kışın hava soğuk ama ortamım 24 derece, yazın da hava sıcak ama ortam yine 20-24 derece çünkü klimada oturuyorum. Bir şey değişmiyor.

17 temmuz 2020de sipariş etmişim ürün bu. 4.5 sene olmuş.
Benim kullandığım model thicc II idi.
Yaşadığım sorunları forumlarda araştırdığım zaman kullanan çoğu kişinin bu sorunlarla uğraştığını gördüm.
Thicc III modeli daha sorunsuz bir çıkış yaptı,
sorun yaşayan kişi sayısı daha az, fazla şikayetçi olanı görmedim thicc II' nin aksine.

Son düzenleme:

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
Kerem Eldes
Siz en iyisi zamanınız varsa bekleyin, uygun fiyatlı ve temiz bulursanız yapıştırırsınız.
Geçen sene yazın 2.200 TL' ye msi mech rx 5600 xt aldığımı bilirim, sıfır gibiydi.
Ekran kartı direkt alınacak bir şey değil, biraz zaman ayırın her gün ikinci eli takip edin elbet bulursunuz.
OC' lu 1600 AF, RX 5600 XT besler bu arada fakat ocsuz ufakta olsa biraz darboğaz yapabilir.

Yaşadığım sorunları forumlarda araştırdığım zaman kullanan çoğu kişinin bu sorunlarla uğraştığını gördüm.
sorun yaşayan kişi sayısı daha az, fazla şikayetçi olanı görmedim thicc II' nin aksine.
Yani 2 haftadır nerdeyse her gün bakıyorum ama fiyatlar böyle hocam geçen sene yazın ekonomisiyle şimdiki maalesef aynı değil, yaşadığımız ülke belli. Yoksa ben de hatırlıyorum birkaç ay önce 4k lara zorlanmadan 6600'ler bulunabiliyordu. Bu Asrock modeli çirkin olsa da sıcaklık değerleri kötü durmuyor. Yakın gelecekte onu alırım muhtemelen çünkü bu dediklerim ortalama fiyatlar değil insanlar öyle saçma bir yere çekmiş ki fiyatları bu sözylediğim ilanlar aralarında fiyatı ucuz olanlar.

sizin bildiğiniz, önerebileceğiniz bu satışların olduğu facebook grupları var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
utku
Yani 2 haftadır nerdeyse her gün bakıyorum ama fiyatlar böyle hocam geçen sene yazın ekonomisiyle şimdiki maalesef aynı değil, yaşadığımız ülke belli. Yoksa ben de hatırlıyorum birkaç ay önce 4k lara zorlanmadan 6600'ler bulunabiliyordu. Bu Asrock modeli çirkin olsa da sıcaklık değerleri kötü durmuyor. Yakın gelecekte onu alırım muhtemelen çünkü bu dediklerim ortalama fiyatlar değil insanlar öyle saçma bir yere çekmiş ki fiyatları bu sözylediğim ilanlar aralarında fiyatı ucuz olanlar.

sizin bildiğiniz, önerebileceğiniz bu satışların olduğu facebook grupları var mı?
Bahsettiğiniz ekran kartı modeli asrock challenger çok sağlam soğutmaya sahip, bendeki rx 6600 2 fanlı olmasına rağmen yükte max 55 derece gördüm ama dediğiniz gibi çirkin :)
Şu an asrock phantom gaming rx 6800 kullanıyorum 3 fanlı rgbli yakışıklı bir model, onda da en fazla 64 gördüm.
GPU world türkiye var fakat genellikle kargo ile satış oluyor, ben elden alışverişi tercih ederim veya param güvende kullanın.

yaman..k

80+ Silver
Ben 2800 e kargo dahil gtx 1070 8 gb aldım performansı çok çok memnun etti beni , hangisi içine sinerse onu al derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,990
Üyeler
166,669
Son üye
Tugkan3d
Top Bottom