Neler Yeni

RX 570 Termal macun değişimi sonrası ısınma sorunu

Ctrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Uğur
Merhaba dün gece normalde oyunlarda 75 dereceyi gören ekran kartımın içini açıp temizledim coooler Master termal macun sürüp kartı kapattım teste soktuğunda kart boşta 40 derece yüke sokar sokmaz garip şekilde bir anda 65 dereceye çıkıp 83 dereceye kadar yükseliyor kartın içini 3 kere söküp tekrar taktım belki fan oturmamıştır veya vidalar oturmamıştır diye hiçbir şekilde düzelmiyor fikirlerinizi bekliyorum
2 tane şüphelendiğim şey var;
Kullandığım termal macun yaklaşık 1 yıldır bende ağzı kapalı şekilde duruyor uzun süre kullanılmaması sıkıntı yaratır mı?
Bir diğeri ise fanlardan bir tanesinin yaprağı kırık.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
Merhaba dün gece normalde oyunlarda 75 dereceyi gören ekran kartımın içini açıp temizledim coooler Master termal macun sürüp kartı kapattım teste soktuğunda kart boşta 40 derece yüke sokar sokmaz garip şekilde bir anda 65 dereceye çıkıp 83 dereceye kadar yükseliyor kartın içini 3 kere söküp tekrar taktım belki fan oturmamıştır veya vidalar oturmamıştır diye hiçbir şekilde düzelmiyor fikirlerinizi bekliyorum
Kullandığım termal macun yaklaşık 1 yıldır bende ağzı kapalı şekilde duruyor uzun süre kullanılmaması sıkıntı yaratır mı?
fan yaprağı kırık sa karşısındakini de kır titreme yapmasın macunu mx6 sür hocam mx4 alma pumpout olabiliyor birde pad değişimi yaptıysan ve yanlış pad de aldıysan ondan da olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Ali Dogan
Macunu çok az sürmeniz gerek. Taşirmadan, sadece çip üstüne.
75 derece normalmiş. Boşuna acmissiniz kartı. AMD kartları açmayın.
Bitcoin ile uğraşanlar bile Asus ve MSI nvidia kartları cogunlukla acmadilar. Amd kartlari ise hiç acmadilar

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
ilyas koç
Çekirdek sıcaklığına mı bakıyorsunuz yoksa Hot Spot sıcaklığına mı ?

Ctrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Uğur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çekirdek sıcaklığına mı bakıyorsunuz yoksa Hot Spot sıcaklığına mı ?
Çekirdek sıcaklığı belki programda sıkıntı vardır diye AMD uygulamasundan baktım aynı sıcaklıklar
Mesaj otomatik birleştirildi:

fan yaprağı kırık sa karşısındakini de kır titreme yapmasın macunu mx6 sür hocam mx4 alma pumpout olabiliyor birde pad değişimi yaptıysan ve yanlış pad de aldıysan ondan da olabilir
Pad değişimi yapmadım şimdi diğer fanın da yaprağını kırarsam daha çok ısınacak diye korkuyorum

Macunu çok az sürmeniz gerek. Taşirmadan, sadece çip üstüne.
75 derece normalmiş. Boşuna acmissiniz kartı. AMD kartları açmayın.
Bitcoin ile uğraşanlar bile Asus ve MSI nvidia kartları cogunlukla acmadilar. Amd kartlari ise hiç acmadilar
Olabildiğince az sürdüm ama bu kadar yükselecek kadar ne oldu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
Çekirdek sıcaklığı belki programda sıkıntı vardır diye AMD uygulamasundan baktım aynı sıcaklıklar

Pad değişimi yapmadım şimdi diğer fanın da yaprağını kırarsam daha çok ısınacak diye korkuyorum
tam tersi hocam daha çok zarar verme ihtimalin var tam karşısındakini aynı yerden kır daha iyi bile soğutur fan devrine ulaşamaz çünkü yada mümkünse yeni fan al sıfır

Ctrl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Uğur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tam tersi hocam daha çok zarar verme ihtimalin var tam karşısındakini aynı yerden kır daha iyi bile soğutur fan devrine ulaşamaz çünkü yada mümkünse yeni fan al sıfır
Baktım internetten ama bulamadım uygun fanı akşam kırıp deneyeyim olmadı japonla tekrar yapıştırırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Ali Dogan
rx570 ama hangi marka model?
MSI armor ise başınız dertte. 77-80 derece oluyor.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
Baktım internetten ama bulamadım uygun fanı akşam kırıp deneyeyim olmadı japonla tekrar yapıştırırım
yapıştırmaya gerek yok ben yaptım eski kartlarıma daha iyi oluyor idarelik gidiyor

Top Bottom