eminbaritci
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Arkadaşlar merhaba, lütfen içimi rahatlatın. Şöyle yeni bir sistem topladım ve kasayı sorunsuzca kurulumunu yaptım, ekran kartı almadım sonraki aylarda alırım idareten eski ekran kartım rx 570i kullanırım dedim. eski sistemimde bozuk rx 570e güç gidiyor fanlar dönüyor yani kartta sorun olduğunu düşünmüyorum, fakat yeni sisteme taktığımda fanlar dönmüyor ve görüntü vermiyor. lütfen saçma sapan önerilerde bulunmayın pcie kablosundan güç çeliyorum kurulumda herhangi bir sorun yok her şey kusursus evet hdmi kablosunu ekran kartına takıyorum monitörde herhangi bir sıkıntı yok şimdi 3 ihtimal var ya anakart biosu eski ekran kartını tanımıyor ve direkt güç vermiyor ya psunun pcie kablosu bozuk ya da anakart pcie girişi bozuk bazı yerlerde bios güncellemesi sağlanırsa sorun düzelir demiş fakat şöyle bir sıkıntı var; ekran gelmeden bios güncellemesi yapamıyorum anakarttan görüntü çekemem çünkü işlemci ryzen 5 7500f, anakartta bios flashback tuşu var yani anakarta sadece güç gitmesiyle bios flashlayabilmem lazım anakartın sitesinden tutoriala kusursuz uyarak adımları izledim fakat benim anakartımda bios flashbackin yanında mavi led yok ve usbyi takıp butona basılı tutunca sistem açılır gibi oluyor belki güncelleniyordur diyorum 15 20dk bekliyorum tık yok sizce sorun ne olabilir ? lütfen kafayı yemek üzereyim