RX 570 YENİ SİSTEMDE GÖRÜNTÜ YOK FANLAR ÇALIŞMIYOR

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba, lütfen içimi rahatlatın. Şöyle yeni bir sistem topladım ve kasayı sorunsuzca kurulumunu yaptım, ekran kartı almadım sonraki aylarda alırım idareten eski ekran kartım rx 570i kullanırım dedim. eski sistemimde bozuk rx 570e güç gidiyor fanlar dönüyor yani kartta sorun olduğunu düşünmüyorum, fakat yeni sisteme taktığımda fanlar dönmüyor ve görüntü vermiyor. lütfen saçma sapan önerilerde bulunmayın pcie kablosundan güç çeliyorum kurulumda herhangi bir sorun yok her şey kusursus evet hdmi kablosunu ekran kartına takıyorum monitörde herhangi bir sıkıntı yok şimdi 3 ihtimal var ya anakart biosu eski ekran kartını tanımıyor ve direkt güç vermiyor ya psunun pcie kablosu bozuk ya da anakart pcie girişi bozuk bazı yerlerde bios güncellemesi sağlanırsa sorun düzelir demiş fakat şöyle bir sıkıntı var; ekran gelmeden bios güncellemesi yapamıyorum anakarttan görüntü çekemem çünkü işlemci ryzen 5 7500f, anakartta bios flashback tuşu var yani anakarta sadece güç gitmesiyle bios flashlayabilmem lazım anakartın sitesinden tutoriala kusursuz uyarak adımları izledim fakat benim anakartımda bios flashbackin yanında mavi led yok ve usbyi takıp butona basılı tutunca sistem açılır gibi oluyor belki güncelleniyordur diyorum 15 20dk bekliyorum tık yok sizce sorun ne olabilir ? lütfen kafayı yemek üzereyim

Ekler

• IMG_A70E7FD0-983D-405F-A7C6-7DAADFAE45A6.webp
    IMG_A70E7FD0-983D-405F-A7C6-7DAADFAE45A6.webp
    1.4 MB · Hit: 26
  • IMG_6099.webp
    IMG_6099.webp
    136.7 KB · Hit: 21
Ekran kartı pinlerini sil .

Ekran kartı pinlerini sil .
eski bozuk kasama taktığımda güç gidiyor fanlar dönüyor fakat kısa devre yaptığı için görüntü vermesinde problem var mı bilmiyorum
yeni sisteme takınca da en azından güç gelip fanların dönmesi gerekmez mi?

Yeni sistemin tüm güç bağlantılarını doğru yaptığından emin misin anakarttan yana bir sorun olacağını sanmıyorum r5 7500f ile r9 270xi sorunsuz kullanıyorum bios falanda güncellemedim hiç.

Yeni sistemin tüm güç bağlantılarını doğru yaptığından emin misin anakarttan yana bir sorun olacağını sanmıyorum r5 7500f ile r9 270xi sorunsuz kullanıyorum bios falanda güncellemedim hiç.
tüm güç bağlantıları doğru eminim ben de anakart veya psuda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartı harici her yere kusursuz bir şekilde güç gidiyor anakarta fanlara işlemci fanına vb her şeye gidiyor yani şuan ekran kartı alıcak çok durumum yok fakat yapacak bir şey yok maalesef bugün ikinci el bir rx 6800 xt denemeye gideceğim umarım çalışır, fakat eğer sorun ekran kartında değilse nasıl bir yol izlemem gerekir bilmiyorum

Dediğin gibi başka bir kart ile dene ama gitmeden önce yerinde olsam büyün kabloları söker ekran kartını çıkartır iyice üfler temizler sonra tekrar takarım bazen ufak ufak hatalar olmuş olabiliyor her şeyi yaptım derken gözden kaçırmış olabiliyoruz ramları sil tekrar tak tek slot ram tak öyle çalıştır öyle dene

Dediğin gibi başka bir kart ile dene ama gitmeden önce yerinde olsam büyün kabloları söker ekran kartını çıkartır iyice üfler temizler sonra tekrar takarım bazen ufak ufak hatalar olmuş olabiliyor her şeyi yaptım derken gözden kaçırmış olabiliyoruz ramları sil tekrar tak tek slot ram tak öyle çalıştır öyle dene
tamamdır teşekkürler deneyeceğim yani umarım sorun eski ekran kartı olmasından dolayı olur ki gereksiz yere sök tak çıkar iade et uğraşmak istemiyorum haftanın 6 günü 10 saat çalışıyorum zaten bunla uğraşabilmem imkansız o yüzden çok kafaya taktım biraz borca girip rx 7800 xt alabilirim 1 yıl garantili 16500tlye satılıyor sizce iyi fiyat mı? eğer denediğimde sorunsuz çalışırsa almayı planlıyorum

tamamdır teşekkürler deneyeceğim yani umarım sorun eski ekran kartı olmasından dolayı olur ki gereksiz yere sök tak çıkar iade et uğraşmak istemiyorum haftanın 6 günü 10 saat çalışıyorum zaten bunla uğraşabilmem imkansız o yüzden çok kafaya taktım biraz borca girip rx 7800 xt alabilirim 1 yıl garantili 16500tlye satılıyor sizce iyi fiyat mı? eğer denediğimde sorunsuz çalışırsa almayı planlıyorum
ben yazılımdan dolayı yapay zekadan dolayı nvidia taraftarıyım kas gücü olarak amd öne geçsede dlssten dolayı yapay zekadan dolayı invidia fazlasıyla öne geçiyor diye düşünüyorum ki 2. el ekran kartı alırken fazlasıyla dikkat etmelisin bakımı yapılmış mı nasıl ortamda kullanılmış hangi şartlarda kullanılmış içi açılmış mı güvenlik etiketi olsa bile hemen açılmamış diye düşünme çünkü onu sıcak havayla kaldırmak çocuk oyuncağı geçen arkadasım 3060 ti aldı kart daha önce açılmış içinden vida eksik çıktı termal pedler orjinal değil gibi gibi vs. dikkat etmeni öneririm dostum

Geri