LastShot
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,290
- İsim
- Berk Esenli
Merhabalar itopyadan 2020 nisan ayında rx 5700 mech gp oc kartını aldım. Kartı kullanıyorum, azıcık undervolt yapmıştım zamanında. Cooler master mb511 kasasının içinde %40 fan hızında maksimum 64-65 dereceyi görüyor. Baktım ki 2.el ekran kartlarının fiyatları uçmuş, garanti, kutu, fatura her şey duruyor. Ve kartı da haziran ayının sonunda kullanmaya başladım yani 6-7 ay kullandı kart. Sizce bu kartı kaça satabilirim/kaçtan koyayım?
64 dereceyi furmarkta görüyor bu arada. Daha düşük oyunlarda 50-55 derecelerde takılıyor. Bunları açıklamamın nedeni kartın sıcaklık sorununun olup olmadığını anlatmak aynı zamanda. Çünkü bu kart hakkında yanlış bir algı var. Kartın değerleri (stok halde);
Core voltage: 956mV
Core Clock: 1750MHz
Undervolt yapılmış hali;
Core Voltage: 900mV
Core Clock: 1700MHz
Bu şekilde ve fan hızı %40 iken maksimum 65 dereceyi görüyorum. Çok uzattım farkındayım sonuç olarak 2 sorum var sizlere;
1-Ekran kartını kaçtan satabilirim?
2-Memory clockla hiç oynamadım sizce memory clock'u da -50 Mhz düşürmeli miyim?
64 dereceyi furmarkta görüyor bu arada. Daha düşük oyunlarda 50-55 derecelerde takılıyor. Bunları açıklamamın nedeni kartın sıcaklık sorununun olup olmadığını anlatmak aynı zamanda. Çünkü bu kart hakkında yanlış bir algı var. Kartın değerleri (stok halde);
Core voltage: 956mV
Core Clock: 1750MHz
Undervolt yapılmış hali;
Core Voltage: 900mV
Core Clock: 1700MHz
Bu şekilde ve fan hızı %40 iken maksimum 65 dereceyi görüyorum. Çok uzattım farkındayım sonuç olarak 2 sorum var sizlere;
1-Ekran kartını kaçtan satabilirim?
2-Memory clockla hiç oynamadım sizce memory clock'u da -50 Mhz düşürmeli miyim?